Energic

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
creagel

Re: Energic

#556 Příspěvek od creagel »

Musim uznat, ze ta oboustranna paska zavazicko v kridle udrzela dobre. A vypada to, ze zataceni na pravou stranu je to tam - 10g zavazi u kridelkoveho serva pomohlo. Tak se konecne muzu pustit do ladeni :)

Pri dnesnim letu jsem zjistil, ze mam ero permanentne pretazeny (a ja proc porad pri plnem motoru ero chce jit do lopingu) :) S cim musim dal hnout, je diferenciace kridelek. Behem pomalem letu je vse ok, ale pri rychlem letu (napr. pri stoupavych vykrtutech) jsou vykruty porad strasne sudovity. Tipuju, ze tu diferenciaci budu muset v rezimu motor dat na 0.

Na letiste jsem se dostal o hodinu driv nez posledne, tak treba se opravdu dopracuju k tomu letani v 6 rano :D

btw: klesani 0,6m/s s odtokovkou v 0 neda vubec zadnou praci (na datech to mam pri kazdem letu, kdy se snazim do rizeni co nejmene sahat), takze tipuju, ze lehce vylepsit to jeste pujde.
creagel

#557 Příspěvek od creagel »

Dalibore, nezkousel si Energica na 3clanek? Mam doma jeden nevyuzity Ray Gold 2200mAh (cca 200g) :)
graup15

#558 Příspěvek od graup15 »

Jo zkoušel...je to takové líné, ale letí to:-)
creagel

#559 Příspěvek od creagel »

graup15 píše:Jo zkoušel...je to takové líné, ale letí to:-)

Jasny. Porad lepsi liny a lehci do termiky, nez aby se ten clanek doma valel :) Az bude chvilka, tka prepajim konektory a uvidim, co se s tim da delat.
lipan

#560 Příspěvek od lipan »

Tak tady je to video,kvalita nic moc,je to otřes zaostřit když to dělá automat :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6VcyECRv4n0&feature=youtu.be[/youtube][youtube][/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=6VcyECRv4n0
creagel

#561 Příspěvek od creagel »

Dnes jsem poprve s Energicem ochutnal poletani v termice. Jeste budu muset sakra ladit kridelka a diferencicaci, protoze behem zatacky ztracim strasne moc vysku. Pozitivni bylo, ze i tak jsem to v termice trochu vytocil. Ale o nejake ustredeni ve stoupaku nemohla byt vubec rec :(

Jeste jsem si doma v klidu primixoval klapky jako kridelka (zatim jen v rezimu termika) dle doporucenych vychylek, tak to zkusim zitra odladit v realu.
Fila
Kontaktovat uživatele:

#562 Příspěvek od Fila »

creagel píše: Jeste jsem si doma v klidu primixoval klapky jako kridelka (zatim jen v rezimu termika) dle doporucenych vychylek, tak to zkusim zitra odladit v realu.

jen mě napadlo, kčemu je v režimu termika dobré mixovat klapky jako křidélka, mimo nárůstu odporu při kroužení, které vznikne korekcemi poloměru stoupání křidélky, potažmo namixovanými klapkami? do termiky mi nepřijde tento mix moc logický, pokud má dávat křídlo maximální možný vztlak.
creagel

#563 Příspěvek od creagel »

Fila píše:
creagel píše: Jeste jsem si doma v klidu primixoval klapky jako kridelka (zatim jen v rezimu termika) dle doporucenych vychylek, tak to zkusim zitra odladit v realu.

jen mě napadlo, kčemu je v režimu termika dobré mixovat klapky jako křidélka, mimo nárůstu odporu při kroužení, které vznikne korekcemi poloměru stoupání křidélky, potažmo namixovanými klapkami? do termiky mi nepřijde tento mix moc logický, pokud má dávat křídlo maximální možný vztlak.

Proste jsem laboroval :) Subjektivne se mi pak lepe tocili zatacky s mensim polomerem na male rychlosti. Myslel jsem,ze pak nepotrebuju tak velkou vychylku kridelek.
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od Michal_N »

Absenci směrovky žádný mix ani diferenciace plně nenahradí. A bez ní to v termice nikdy nebude ono. To je prostě slabina toho motorového trupu.
creagel

#565 Příspěvek od creagel »

Michal_N píše:Absenci směrovky žádný mix ani diferenciace plně nenahradí. A bez ní to v termice nikdy nebude ono. To je prostě slabina toho motorového trupu.

O tom zadna - smerovka proste chybi. Ale necha se s tim naucit zit. Ja mel spis problem v tom, ze jsem v krouzeni pomerne dost ztracel vysku, tak jsem se snazil s tim neco udelat. Nejdriv jsem zkousel ruzne nastaveni diferenciace, pak snapflapa a nakonec ty klapky jako kridelka. Zkusim tedy ten mix klapek jako kridelka vyhodit a poladit poradne diferenciaci a snapflapy.

btw: Kdy ma tedy cenu primixovat klapky jako kridelka?
kratas
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od kratas »

Já myslím, že při akrobacii a nebo v hodně turbulentních podmínkách, kdy potřebuješ rychle korigovat polohu.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Homer.Simpson

#567 Příspěvek od Homer.Simpson »

creagel píše:...btw: Kdy ma tedy cenu primixovat klapky jako kridelka?

Ja mam namixovane "flaperony" na kazdy letovy rezim okrem "pristatia".A este ich mam na prepinaci, takze ich mozem zapinat a vypinat lubovolne podla potreby :wink:
A vyuzivam ich hlavne pri velkom vetre a ked chcem lietat razantnejsie...
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od Michal_N »

creagel píše:...Zkusim tedy ten mix klapek jako kridelka vyhodit a poladit poradne diferenciaci a snapflapy...
To může pomoct + taky doladit těžiště. Hlavně si ale budeš muset na model důkladně zvyknout a dostat ho do ruky, každé éro je jiné a potřebuje trochu jinak i řídit, aby podávalo optimální výkony.
milost
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od milost »

creagel píše: Zkusim tedy ten mix klapek jako kridelka vyhodit a poladit poradne diferenciaci a snapflapy.

Hlavne to delej postupne, dohromady to je kumst.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
creagel

#570 Příspěvek od creagel »

Teda Dalibore, jak ty to pristani delas - poslednich 5 baterek je to same nahoru do 120m, zatacka a sup dolu na pristani. Poslu to dolu na plnych klapkach, uz jsem se naucil i vydrzet a srovnat to az ve 2m, pak pristani (uz na zavrenych klapkach). Ale zaboha to neni tvych 100/30. Ten Energic pri kolmem sestupu i na plnych klapkach nejakou energii nabere a pak mu chvilku trva, nez ji vytrati.

Navic v mem podani je to ted adrenalin - mam tu vysekany kus louky, kde ze vsech stran mam vzrostlou repku a za mnou elektricke vedeni. Takze na pristani mam nejakych 50x50m - pro jezdeni na lepsi plochu jsem ted linej (aspon to pristani vyladim) :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“