martinre píše:Silcom: to si teda docela odvážnej takhle lítat nad zástavbou a ještě přes FPV, to smrdí průserem. Jinak video dobrý
Áno máš pravdu, ale pred letom, ktorý je na videu predchádzali dva testovacie lety, ktoré boli iba na okraji zástavby a na väčšiu vzdialenosť. Cieľom bolo hlavne otestovať cloverleaf anténu voči odolnosti straty video signálu v blízkosti budov. Príjem video signálu bol počas celej doby letu bezchybný, rovnako aj príjem RC signálu bol bez výpadkov. Ten let "na ostro" bol teda už relatívne bezpečný. Ale uznávam, že takéto lety by sa praktikovať nemali.
je mi jasný, že to nebyl první let s modelem, ale kopterů člověk nikdy neví a do tý elektroniky nevidí. A při ztrátě video signálu by se Naza díky absenci GPS ani nemohla vrátit.
silcom: ten bazén, co zmiňuje kolaCZek, není ta nejhorší představitelná varianta. Video se mi taky moc líbilo. Ale v případě průseru by ani pojišťovna nepomohla, protože je takovýhle let nelegální.
zdravim mam dji naza s ramom f450 a tovarenske nastavenie vsetko na 100% dost casto ked uz fuka vietor tak sa mi tasko bojuje proti vetru. packu mam upne na doraz abi cuvala a quadro stoji na mieste potreboval bi som abi som mohol viacej ovladat uz ja a nie vsetko automatika. ake bi mali bit hodnoti v naza? podotikam toto je moje prve rc ale sanzim sa lietat kazdi den tak uz trosku to viem. ale stale potrebujem autopilota pomoc. ps neni niekde navod v sk alebo cz?
somro píše:zdravim mam dji naza s ramom f450 a tovarenske nastavenie vsetko na 100% dost casto ked uz fuka vietor tak sa mi tasko bojuje proti vetru. packu mam upne na doraz abi cuvala a quadro stoji na mieste potreboval bi som abi som mohol viacej ovladat uz ja a nie vsetko automatika. ake bi mali bit hodnoti v naza? podotikam toto je moje prve rc ale sanzim sa lietat kazdi den tak uz trosku to viem. ale stale potrebujem autopilota pomoc. ps neni niekde navod v sk alebo cz?
somro píše:zdravim mam dji naza s ramom f450 a tovarenske nastavenie vsetko na 100% dost casto ked uz fuka vietor tak sa mi tasko bojuje proti vetru. packu mam upne na doraz abi cuvala a quadro stoji na mieste potreboval bi som abi som mohol viacej ovladat uz ja a nie vsetko automatika. ake bi mali bit hodnoti v naza? podotikam toto je moje prve rc ale sanzim sa lietat kazdi den tak uz trosku to viem. ale stale potrebujem autopilota pomoc. ps neni niekde navod v sk alebo cz?
rozumím. zisky autopilota je možné regulovat pomocí proporcionálního switche na vysílači ( je na vysílači pro ovládání klapek, třeba). pro tuto možnost je nutné 1)propojit X1 a X2 výstup NAZA s volnými kanály přijímače na copteru, 2) přiřadit těmto kanálům proporcionální switche na vysílači, 3) instalovat na pc dji asistent - sw pro nastavování NAZA, 4) spojit copteru USB výstupem NAZA s počítačem, 5) načíst do asistenta hodnoty zisků 5) nastavit je podle příspěvku silcoma z neděle 13.5. (předchozí strana tohoto vlákna) 6) načíst je z asistenta do coptery 7) jít to vyzkoušet.
Naposledy upravil(a) yed69 dne úte 15.05.2012 19:57, celkem upraveno 1 x.
silcom píše:Ja tu svoju používam na ten istý účel, postupne nachádzam chybičky a pokúšam sa ich zbaviť, resp. aspoň eliminovať. Primárne lietam v Atti móde, na FPV je to naozaj príjemné, pretože letový prejav je stabilný a je to jedna z vecí, ktorá pomáha šetriť antiperspirant pod paže
Video super, co používáš za kameru k fpv? Také řeším postupně nedostatky, momentálně gimbal zavěšení odrušit od vibrací, a musím ho osadit rychlejšíma servama, níže posílám moje první silně amatérská videa ještě ze zimy, je to točeno v podvečer, je vidět pomalost serv i jak pořád kamera rozostřuje následkem vibrací. Jinak naza je skvělá i k letům v řidším lese.
silcom píše:Ja tu svoju používam na ten istý účel, postupne nachádzam chybičky a pokúšam sa ich zbaviť, resp. aspoň eliminovať. Primárne lietam v Atti móde, na FPV je to naozaj príjemné, pretože letový prejav je stabilný a je to jedna z vecí, ktorá pomáha šetriť antiperspirant pod paže
Video super, co používáš za kameru k fpv? Také řeším postupně nedostatky, momentálně gimbal zavěšení odrušit od vibrací, a musím ho osadit rychlejšíma servama, níže posílám moje první silně amatérská videa ještě ze zimy, je to točeno v podvečer, je vidět pomalost serv i jak pořád kamera rozostřuje následkem vibrací. Jinak naza je skvělá i k letům v řidším lese.
No tak když to srovnám s cenou WKM tak se dalo něco takového očekávat, otázkou je co všechno to přinese, jestli jenom position hold tak to je ta cena opravdu hodně