Seřízení a vrtule na motor MVVS 2.0

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Seřízení a vrtule na motor MVVS 2.0

#31 Příspěvek od DAF »

to RomanHa, měl jsi SZ, ale koukám, že už není třeba, tak jí mažu.
Hitec Aurora 9X
RomanHa

#32 Příspěvek od RomanHa »

DAF píše:to RomanHa, měl jsi SZ, ale koukám, že už není třeba, tak jí mažu.

DAF : jestli to byla nabídka na pomoc tak díky moc . Díky radám tady jsem se trošku nasměroval a povedlo se mi motor rozchodit . Dneska jsem zase vyvrčel na zemi jednu nádrž. zkoušel jsem různé nastavení . Snažím o co nejlepší nastavení na zemi .Už jsem trošku chytřejší . Motor už nechcípá , ted se musí vyzkoušet jak se bude chovat v luftu .
musím říct že nastavování je hodně citlivé , není to zobek sem zoubek tam . Ale stojí za to si s tím pohrát, odměnou bude slušný výkon ve vzduchu .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od DAF »

O jeden zoubek se většinou až tak nestřílí, o víc už to bývá znat. Faktem je, že Junior byl o něco méně citlivý. Ale zjevně to chtělo víc otevřít. Psal jsem ti vlastně něco podobného, jako jsi pak uváděl, tedy postup startu a seřízení. Pokud bys chtěl někogho sice ne zcela za rohem, ale v dosahu kontatkovat, za dálnicí na Hradec na jih je obec Chrášťanya za ní je letiště, kam chodí modeláři. Určitě bys tam někoho ochotného potkal. Těchto menších českých motorů má několik a ne, že bych přes ně byl přeborník, ale nějak si s nimi rozumím líp, než s dvoujehlami na ASPéčkách. Juniory funkční mám dva, Brňáky dvojky také a teď od podzimu k tomu 2,5 s modrou hlavou a černým tlumičem (pravda, tu jsem ještě neprubnul).
Hitec Aurora 9X
RomanHa

#34 Příspěvek od RomanHa »

DAF : dík za tip na letiště , ty tam jezdíš ? Jsem sice línej jezdit daleko ale na pokec bych zajel. Zatím chodím na louku poblíž , letadlo mi kolega hází z ruky . Kolega z práce má větroně tak chodíme občas spolu polítat. Nejbližší letiště máme Nymburk . Tam ale je docela provoz . Letadlo nemám dokonale v ruce tak se snažím spíš létat tam kde nehrozí že moje pokusy něco způsobí :o) Další jsou milovice , tam modeláři jsou ale poplatky za vstup jsou dost vysoké na moje amatérské občasné poletování.
jaký používáš svíčky ? padly tu OSmax ... já zatím používám doporučené výrobcem .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od DAF »

No, toto letiště je pro mě dost daleko, asi 50 km. Byl jsem tam asi 2 - 3x s kámošem. Je tam fajnová asfaltová plocha. Ovšem býval tam trochu problém, jezdily tam motorky, auta a motokáry. Pravda, vytříbilo se to a oni byli na jednom a modeláři na druhém konci, tak to nějak šlo. Také tam jezdil mezi poletujícími letadly blb s autoškolou. Už jsem tam dlouho nebyl, tak současný stav neznám. Vím, že kámoš psal, že se tam dělala nějaká pravidla a dohody s majitelem plochy. Pokud jde o éra, osobně mám víc menších, které nevyžadují nějakou velkou plochu, chodívám k nám na pole, start z ruky a přistání nejlépe na kraj pole (ne vždy :( ). Svíčky u malých kubatur používám tzv. teplé. V minulosti jsem koupil Malinasky M1, ještě něco mám, všechno jsem nepropálil, ale koukal jsem, že se nějak z trhu ztratily. Mám i nějaké ASPéčkové. Nechci kupovat tzv. univerzály, které jsou údajně na všechno, ale hlavně jsou na excrement. Mám i nějaký 4T, zatím nezabudovaný, tam jsem koupil OS typ F, přímo na 4T motory. V brněnských motorech mám buď ještě originál, nebo ty Malinasky. Pokud koupíš doporučené, nebo OSky, určitě chybu neuděláš. OS je značka a tomu odpovídá i kvalita.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“