Nedoručeno do vlastích rukou

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
chastra
Kontaktovat uživatele:

Nedoručeno do vlastích rukou

#1 Příspěvek od chastra »

Musim si tochu postěžovat na přepravní společnost GLS, protože sem pekně na.ranej :evil: Objednal jsem si tochu objemnější balík se stavebnicí za cenu cca 7000 a že to chci poslat poštou. Z nejasného důvodu byl balík předán přepraví službě GLS, ale protože sem stále doma, tak mi to bylo jedno. U vstupních dveří nemám zvonek, protože nějací ogaři mi dvakrát za 3 měsíce urazili dálkové ovládání tak, že nešlo použít. Toš sem nelenil a při objednávce jsem to zdůraznil, že mají kdyžtak volat. Dostal jsem i trakovací číslo a světe div se včera začal býti status doručeno. Přišlo mi to nanejvýš divné, tak volám na centrálu a tam mi bylo sděleno, že balík byl doručen nějaké sousedce přes ulici Když mi tohle paní na infu řekla, tak sem minutu nechápavě zíral a ani sem se nezmohl poslat někoho do pr.ele!!!!!!
Přitom na balíku bylo napsáno moje telefonní číslo!!!!!!

Stalo se vám to někomu také?
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedoručeno do vlastích rukou

#2 Příspěvek od Kuba78 »

klid, tohle uz se stavalo i u jinych prepravek, nerozciluj se. Napis obchodu kde sis to objednaval ze ti jejich dorucovaci spolecnost nedorucila zasilku at ti vrati penize. To ze to dorucili nekomu jinemu a jeste to priznali je jejich problem, ne tvuj.

jsou horsi veci - me jednou jedna prepravka vykradla zasilku po ceste, zprvu bylo vse jasne, priznali ale pak znicehoznic otocili a tvrdili ze sem si ji vykrad sam (po ceste v jejich skladu). Policie dostala TO, vsechny podklady, ale pochopitelne nic nevysetrila a vesele odlozila..
Drondys

#3 Příspěvek od Drondys »

Já mám zatím s GLS jen dobré zkušenosti. Vždy mi před doručením zavolali na mobil a pokud jsem zrovna nebyl doma tak jsem si s nimi bez problému dohodl, že mi přivezou zásilku na jiné dohodnuté místo a vždy to splnili tak jak jsem si to s nimi dohodl.

Obecně bych řekl, že problémy nejsou závislé na tom o jakou doručovací společnost se jedná, ale na konkrétních lidech tj. zejména na řidičích, kteří jezdí v tom či onom regionu pro tu či onu doručovací společnost. Když má někdo smůlu a narazí na řidiče, který je neochotný nebo totální salámista apod. tak mohou být potíže jak zde bylo zmíněno, a to platí bez ohledu na to o jakou doručovací společnost se jedná.
cilek

#4 Příspěvek od cilek »

No a měla to ta sousedka přes ulici?
chastra
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od chastra »

Měla jenže v noci pršelo jako prase a ona to měla jen pod deštníkem venku. Stavebnici snad nic neni :evil:
nostromo

#6 Příspěvek od nostromo »

Taky dobry, ja jsem objednaval notebook a borec mi ho nechal pred dverma baraku, kde staci otevrit rukou branku a dojit si pro nej. Neveril jsem .
chastra
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od chastra »

Škoda že to nešlo zaplatit na dobírku :roll: Aspoň by to ten dement nikde nenechal a pochbuju, že by sousedka tasila 7t :lol:
martinre
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od martinre »

Běžná praxe, dají to komukoliv a neřeší to, hlavně že se toho zbaví. Mě takhle nechali kompletní elektroniku na mikrokopter za 30k u souseda. Ještě že máme dobré sousedské vztahy :)
Drondys

#9 Příspěvek od Drondys »

martinre píše:Běžná praxe, dají to komukoliv a neřeší to, hlavně že se toho zbaví.

Neřekl bych, že je to běžná praxe všude. Spíš to bude problém nějakých lokálních míst kde je patrně větší procento výskytu doručovatelů s podobně flegmatickým přístupem k doručování zásilek. Mě se to, že by moji zásilku dali bez mého předchozího souhlasu jiné osobě nebo ji dokonce nechali ležet před dveřmi apod. ještě nikdy nestalo u žádné doručovací společnosti ani u České pošty, a to už jsem si objednával mnohokrát jak ze zahraničí tak i v rámci ČR a přes různé doručovací společnosti.

Pokud se to někomu stane pak doporučuji si stěžovat na takový postup doručovatele na vedení příslušné doručovací společnosti a důrazně požadovat vyjádření o tom jaké udělali opatření k tomu, aby se to příště již neopakovalo.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od corsair »

opravdu důležité je to "vedení" společnosti a nikoli u šéfa lokálního depa, ten sice zjedná asi nápravu/sprdne kurýra/ale nic víc, aby měl klídek.....vím o čem mluvím-teda píšu :mrgreen: :mrgreen:
Drobec

#11 Příspěvek od Drobec »

Vám to aspoň nechali u suseda... mne poštárka odovzdala balíček niekomu v obci, našťastie sa to po mesiaci pátrania ku mne dostalo, no i to bolo len šťastie. Tiež ma udivilo že to dotyčná osoba prevzala, otvorila, zrejme zistila, že sa jej to nehodí a už sa bála mi to asi vrátiť otvorené. Odvtedy si nechávam buď na pošte, alebo posielam na kolej do čiech. Takže v pošte ma už len tak ľahko dačo nezaskočí.
coro

#12 Příspěvek od coro »

Mám pocit že sa to všetko nejak neprispôsobuje dobe kedy sa ľudia často nepoznajú ani keď sú susedia v baráku, a škoda pod hranicou trestného je prakticky nevymožiteľná..
Aspoň tak nejak logicky je podľa mňa trochu nelogické, že platba prebieha úlpne bez spojitosti s dodávkou tovaru - potom sa občas v balíku nájde cihla alebo niečo sa jednoducho nedoručí..

Nemám s tým skúsenosti, ale aspoň teoreticky to vonku bežná platba cez kartu alebo aj paypal, rieši úplne jednoducho. Peniaze odídu, ale keď nepríde tovar tak sa platba reklamuje, predajcovi sa príjem zablokuje, ten si môže obratom nárokovať škody od prepravcu (kuriéra), ten pozrie do papierov - a buď tam podpis je, alebo nie je.
A falošný podpis je podľa mňa niečo iné než nedoručený baliček za pár stoviek, a hlavne to má na krku firma ktorá "má na to lidi" a vybaví si to, alebo aspoň vie kto bol posledný čo mal ten balík v rukách..

Kde je problém aby to tak fungovalo ako samozrejmosť? Jediný rozdiel je reklamovateľnosť platby, ktorá efektívne stopne príjem toho čo nedodrží svoje úlohy..
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kuba78 »

coro ja nevim co by se melo prizpusobovat cemu - i kdyby to nechali sousedovi naproti pres chodbu v baraku, je to jejich vec ne tvoje. Ty si v cene baliku zaplatil sluzbu ze ti bude balik dorucen domu. Pokud bez tveho vedomi nechaj balik nekomu jinemu nebo nekde jinde, je to jejich pruser - tys nedostal sluzbu co sis zaplatil. Uz jen z principu bych to hnal co nejvyse, idealne na reditele ci majitele spolecnosti, pripadne medialisovat. Jednou dvakrat nad tim clovek mavne rukou, jim to projde a co pak bude nasledovat? "nebyl jste doma tak sem to dal prvnimu koho sem potkal pred barakem"? nebo "viteco, sice jste si objednal zbozi z prahy do olomouce, ale nam se tam nechtelo jezdit, tak to mate v brne u silnice dojedte si pro to..".
Me kdyz vykradli zasilku a neznali se k tomu tak krome dopisovani, stiznosti, osobniho setkani s reditelem spolecnosti sem podal i TO. jak sem psal, policie prd vysetrila, zasilku sem zpet nedostal ani kompenzaci, k soudu sem to nakonec netah protoze hodnota nebyla nijak velika (ale pres 5kkc), ale dotcena spolecnost jen zrusenim kontraktu s mym obchodnim partnerem kteremu byla zasilka urcena prisla o daleko vice nez je hodnota zasilky, nehlede na jejich renome ktere sem rozhodil po obchodni siti ze kradou a neresi to. Pomsta? Mozna, ale kdo po tobe kamenem, ty po nem tarasnici je ucinnejsi nez naivni biblicke nastaveni dobrotive tvare..

Proste pokud si objednam sluzbu, tak ji chci dostat. Pokud ji nedostanu, snazim se v klidu vyresit reklamaci, chyba se muze stat, jsme jen lide. Ale pokud by druha strana reagovala arogantne a neresila, je cas ukazat zuby.

Tvrde se chastro ohrad a zen to co nejvyse. Uz jen proto aby si tohle nezvykali. Ja vim ze to muze byt ridicem a prepravka muze byt jinak ok, ale tebe to nezajima, to je JEJICH vec ze maji spatneho ridice.

A Drobec, fakt se ti divim ze si mel cas se s tim mesic sam hledat.. nedodali? ztratili = jejich pruser. at si to vyresi obchod s dodavatelem.
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od mikymik »

Mně zase listonoška nechala balíček na rohožce před bytovými dveřmi. Podotýkám, že bydlím ve 100bytovém baráku. Hrozně mě to naštvalo, napsal jsem stížnost a listonoška asi dostala slušný pojeb, neb se následně velmi zkroušeně omlouvala. Stížnost jsem stáhl, listonošce koupil čokoládu a od té doby zeje rohožka prázdnotou.
Rygos

#15 Příspěvek od Rygos »

Kuba78:
Tohodle blba vykopnou, vezmou dalšího a zase je to loterie a otázka "štěstí" koho vyberou, zda normálního člověka nebo blba co to zase nechá někde "bokem".
Souhlasím, že je to třeba řešit a určitě zmínit někde vysoko, aby se to v tom "řetězu" pod ním pročistilo, ale obecně je to zase o tom konkrétním řidiči, kterého ve svém regionu vyfasuji :)
DX7, FunCub, Blade-FreeAir, mSR,
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“