"enelůpky" na HC

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
r2u
Kontaktovat uživatele:

Re:

#16 Příspěvek od r2u »

Já mám zprávy, že SANYO poskytlo nějaké informace konkurenci.
Prej ten vývoj byl pekelně drahej.
Doporučuji klasicke eneloopky nebo XX vydrží určitě déle

R.
pad
Kontaktovat uživatele:

Re:

#17 Příspěvek od pad »

Já jsem také spokojený uživatel těchto HK baterek, jak AA tak AAA. Enelopy jsem sice nikdy neměl, přišly mi dost drahé, takže nemám možnost srovnání. Ale když vydrží ve foťáku (4ks) 2-3 měsíce při občasném focení tak jsem spokojen, to původně Sanyo 2100 nedaly :)
wisiwig

Re:

#18 Příspěvek od wisiwig »

mám je v 3-kanálový volantovce (také z HK). Nabíjel jsem cca po roce, jezdím rekreačně - odhaduji tak 6hodin měsíčně. Na sněhu nejezdím.
robotmz

Re:

#19 Příspěvek od robotmz »

žeby ti vydržali 36 hodín? neverím :lol:
bleak

Re:

#20 Příspěvek od bleak »

koupil jsem jich pár do zahradních solárních lampiček :-) svítí druhou sezónu a to až do rána, pokud je nabije slunce. Na zimu jsem je dal do šuplíku a předtím nabil, na jaře je zandal zpět do lampiček a ráno fakt svítily, i když slunečno zrovna nebylo. Jednou jsem koupil tady v elektro NiMH GP, ale ty jsou do solárních světel nepoužitelné, asi jim nedělalo dobře neoptimální nabíjení a za dva měsíce jsem je dal pryč, protože lampy nesvítily.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re:

#21 Příspěvek od Pajas »

Tak jaká je dlouhodobá spokojenost a zkušenost? Chtěl bych si 3 koupit do kapesní svítilny, ta extra super levná cena je extrémně lákvá narozdíl od Recyko nebo eneloop :-). Zároveň je potřeba, aby měly nízké samovybíjení, protože svítilna občas leží měsíc, jindy se používá každý den.
pad
Kontaktovat uživatele:

Re:

#22 Příspěvek od pad »

Dlouhodobá spokojenost, co více napsat. Nezkoumám kapacitu, ale ve foťáku (viz. můj dřívější příspěvek) fungují pořád stejně.

Teď zkouším china NiZn, jeví se také velice slušně, ale zatím je mám krátce.
kombat na kopci i s motory :-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re:

#23 Příspěvek od jyrry »

Pavle, cim ty NiZn nabijis? Mas ten jejich udelator na jednotlive clanky?
Ja si na hrani poridil prijimacovy pack a jeste jsem se nedokopal udelat neco na jeho nabijeni, tak to prznim vselijak...
jyrry.webnode.cz
pad
Kontaktovat uživatele:

Re:

#24 Příspěvek od pad »

Ještě nemám, čekám až trochu klesne dolar :) Zatím jsem je nabíjel jen jednou neb je mám v aplikaci kde fakt dlouho vydrží :)
Zkoušel jsem to na obyč. HK nabíječce nastavením 1xLiFe, nabíjím 2 články, ale po pravdě nemám úplně dojem, že by se to nabilo ideálně.
JMalik

Re: Re:

#25 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:Pavle, cim ty NiZn nabijis? Mas ten jejich udelator na jednotlive clanky?
Ja si na hrani poridil prijimacovy pack a jeste jsem se nedokopal udelat neco na jeho nabijeni, tak to prznim vselijak...

Můžeš to balancovat, ale pokud máš na přijímačovky 3s, tak to není nezbytné.
Takže pokud máš nabíječku s nastavitelným koncovým napětím, tak to tím normálně nabiješ (standart CC, CV).
Je to ale skutečně jen na hraní, do letadla bych to nedal. Vytvořili to "ekologové" , aby opustili technologii Nixx. Za čas budou eliminovat ten zinek, tak to snad skončí :wink:
Nejslabší místo těchhle článků je neřízená devastace na konci životnosti (ta životnost není nijak ohromující).
Ostatní parametry a srovnání třeba s enelopama asi znáš.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#26 Příspěvek od JMalik »

Pajas píše:Tak jaká je dlouhodobá spokojenost a zkušenost? Chtěl bych si 3 koupit do kapesní svítilny, ta extra super levná cena je extrémně lákvá narozdíl od Recyko nebo eneloop :-). Zároveň je potřeba, aby měly nízké samovybíjení, protože svítilna občas leží měsíc, jindy se používá každý den.

Mám jich dost (cca 70ks?) ve velikostech AA i AAA. Zatím jsem nenarazil na problém.
(platí pro Eneloop!)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re:

#27 Příspěvek od Pajas »

No tak já mám 12 AA eneloopek, ale chtěl bych 3 AAA do svítilny, ale nechce se mi platit tolik za eneloopky, tak přemejšlim nad těmahle LSD.
FlidMar

Re: "enelůpky" na HC

#28 Příspěvek od FlidMar »

Mám těch LSD několik AA i AAA a děti je točí v autíčkách a jiných hračkách. Zatím mám ty nejstarší AA asi rok a jsem spokojený.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re:

#29 Příspěvek od Pajas »

Potřeboval bych rychle poradit. Co se týče srovnání eneloop, recyko a LSD. Potřeboval bych je seřadit podle toho, jak si drží kapacitu, tj. čím menší samovybíjení, tím líp. Ve svítilně mi s klesajícím napětím klesá svit, takže ideální stav, že u eneloopek to klesá výrazně až když je vybitá. Tuhle křivku bych potřeboval a právě se chci zeptat, jak je na tom LSD, popř. Recyko (nemám ani jedno) nebo eneloop (mám, ale nemohu srovnávat). Díky.
pad
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od pad »

pad píše:Ještě nemám, čekám až trochu klesne dolar :) Zatím jsem je nabíjel jen jednou neb je mám v aplikaci kde fakt dlouho vydrží :)
Zkoušel jsem to na obyč. HK nabíječce nastavením 1xLiFe, nabíjím 2 články, ale po pravdě nemám úplně dojem, že by se to nabilo ideálně.

Navazuji na svůj dřívější příspěvek. Nabíjení v režimu LiFe je blbost, baterie se nenabijí.

Takže jsem vzal historický zdroj, připojil wattmetr a baterky. Výsledek je na fotkách. Je to sprasené z toho co jsem rychle našel, takže konektory nic moc :)
Přílohy
nab_nizn2.jpg
nab_nizn1.jpg
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“