Tarot 3 Axis gyro ZYX

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX

#211 Příspěvek od pkotatko »

Maxipes píše:Mozna tu bude tim ze toto servo ma neutral 960uS, HSG-5083MG ma take 960uS. 760uS maji serva od Futaby.

Jj, pozor na to !
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od gamer007 »

Máš nastaveno 760us, protože ti to funguje správně. Když na ZYX nastavíš 960us tak ti bude chodit vrtulka jen na jednu stranu a ani nový FW to neřeší. Je to sice prasárna, ale jinak se 960us servo s ZYX použít nedá. Podle mě se takto nedá využít celý rozsah dráhy serva a je o kousek kratší. Stejně ta vrtulka nejde doladit ani s 1520us servem...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
kolaCZek

#213 Příspěvek od kolaCZek »

Presne jak pise gamer007. Nastaveni 960us na ZYX je nejaky nemocny. Taky funguju s 960us servem na nastaveni 760us. Nezda se mi, ze bych mel nejak omezenej rozsah. Smykatko jezdi pekne po cele draze. Zda se mi, ze ocas je v pohode a pri cukani kolektivem pekne drzi. A to jsem ani nic moc nesteloval. Jenom jsem snizil hodnotu gyro deadband ze 4 na 3. Na 4 mi ocas leeeehoooulince (dve minuty viseni znamenaly pootoceni ani ne o 30°) driftoval vlevo (cw). Ted uz to nedela... :)
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od gamer007 »

kolaCZek zkus si třeba pád s výšky po ocase, nebo rychlé couvání ať už v normálu nebo na zádach, to prostě ocas ujíždí do jedný strany. A při zatáčení ocasem napřed, zase pokmitává jako přeziskovanej. Zkoušel jsem hodnoty různě měnit, ale pořad jsem se nespokojil. Mechanicky bylo vše OK a polítání s Beastem mi to dokazuje. Ale tak, třeba to doladit jde, jen už mě to po tolika startech a nošení PC na letiště přestalo bavit :-)
Futaba T8FG,GT3C
kolaCZek

#215 Příspěvek od kolaCZek »

gamer007: Dneska odpoledne zkusim rychlej let v normalu ocasem napred a uvidime, co to udela. :wink: Mozna i pad po ocase bych zkusil. Ale na to ostatni si zatim moc netroufam. :lol:
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek

#216 Příspěvek od kolaCZek »

gamer007: Tak jsem to dneska zkusil ocasem napred. Zacal jsem rychlym letem vpred s otocenim ocasem proti smeru letu. Zdalo se mi, ze na obe strany se otacel stejne rychle a drzel dobre. Nikam ho to nesfoukavalo. Jenom asi pri ctvrtem pokusu foukl vitr proti a ocas zakmital. Jedno tuknuti do zisku gyra a uz se mi po zbytek baterky nekmitnul. MiniProtos se chova lip, jak s padlama. I pres ty pocatecni potize se statikou jsem se ZYX spokojen. :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od gamer007 »

kolaCZek píše:gamer007: Tak jsem to dneska zkusil ocasem napred. Zacal jsem rychlym letem vpred s otocenim ocasem proti smeru letu. Zdalo se mi, ze na obe strany se otacel stejne rychle a drzel dobre. Nikam ho to nesfoukavalo. Jenom asi pri ctvrtem pokusu foukl vitr proti a ocas zakmital. Jedno tuknuti do zisku gyra a uz se mi po zbytek baterky nekmitnul. MiniProtos se chova lip, jak s padlama. I pres ty pocatecni potize se statikou jsem se ZYX spokojen. :wink:

Tak to máš asi nějak zázračně nastavený, já prostě dobrýho chování ocasu nedosáhl. To samý cyklika, to buď nezasekávalo, nebo to bylo zpožděný, nebo houpalo na výškovce,. taky se to občas zatřáslo přes křidýlka. Navíc to nedrželo polohu a furt někam padalo, žádný jako po kolejích. To s Beastem MP zavisim a můžu si dát na pár vteřin klidně ruce do kapes :-)
Futaba T8FG,GT3C
kolaCZek

#218 Příspěvek od kolaCZek »

gamer007: Zrovna vcera tatik machroval, jak muze dat s Betou proti vetru ruce z vysilacky. Tak jsem mu to ukazal s MiniProtosem. Zaviset a ruce v klidecku za hlavu. Jenom jsem neodhadnul kolektiv a nebyl uplne v rovine, takze polehoucku stoupal a letel lehce dopredu. V klidecku odhadem tak 20s s rukama mimo packy. Byl jsem lehce nervozni, ale nikam nepadal a drzel. :wink: A to i trochu pofukoval vetrik. (Na WindGuru se vcera psalo 3m/s s narazy 5m/s.)
Spektrum DX8, PhoenixRC
marena1966

#219 Příspěvek od marena1966 »

Zdravím kolegové.Prosím o radu.Na nečisto jsem zapojil Zyx a vše v pohodě dokonce fungovalo i nastavení přes počítač a tak jsem ho namontoval do Tarota.Ted jsem chtěl vše pořádně nastavit ale po zapnutí se rozsvití všechy tři diody a nic se neděje...Už fakt nevím kde je chyba a nechce se mi věřit že by najednou odešlo...Díky za radu Mára
kolaCZek

#220 Příspěvek od kolaCZek »

marena1966: Po zapnuti chvili sviti vsechny tri. Gyro se kalibruje. Nesmi se s nim hybat. Pak se cukne vrtulka na znameni spravne klaibrace a trada do vzduchu. Kdyz s nim budes pri kalibraci hybat, tak zacne blikat myslim cervena (chyba pri kalibraci) a gyro nefacha. :wink:
Taky muzes zkusit vytahat vsechna serva, jestli tam nejake nedela borcus...
Spektrum DX8, PhoenixRC
i30

#221 Příspěvek od i30 »

Našiel som myslím celkom zaujímavý link : http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1579703 - ja som tam našiel celkom zaujímavé doporučenia. Až mi prídu listy uvidím čo sa z toho bude dať aplikovať 8)
a.black
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od a.black »

Tak jsem včera poprvé zavisel s ZYX. Sice zatím jen visím, ale v porovnání s pádlem mi stačí méně prostoru a při manévrování tolik neztrácí výšku. I při nárazovém větru to drží dobře. Nechal jsem standardní nastavení na F3C, jen zmenšil deadband na cyklice a směrovce. Jsem spokojen :)
Spektrum DX7+Quanum telemetry, Yak 55 SP 1500mm, Mini Funtana, HK450 Pro+Tarot FBL, www.bales.ic.cz
i30

#223 Příspěvek od i30 »

Taktiež prvý "vis" - musím povedať že je to zásadne iné ako V200D02. Gyro ZYX je ozajstné gyro - drží Tarota tam kde treba, budem si ale musieť zvyknúť na "ostrejšie" ovládanie alebo to prestaviť na iné výchyľky. Zatiaľ ale super ... :P
jurenko
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od jurenko »

Neviem,ci to mam nastavene spravne ale mam servo Hitec HSG-5083MG, a viem ze neni urcene pre gyro HG-5000.Nastavil som najskorej neutral na 760,no servo vobec nechodilo,a nemalo ziadnu silu,potom mi napadlo ze na GP780som lietal s frekvenciou 1520a vsetko bolo OK. Teraz mam nastavene na
ZYX tiez 1520 a tvari sa takisto dobre.Skusim to zaletiet a potom budem mudrejsi...
a.black
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od a.black »

Ahoj,
stalo se vám někdy, že po 3x rychlém přenutí NORMAL-HH, kdy se gyro začne rekalibrovat, se změní i nastavení gyra? Mě se změnilo nastavení aniž bych o tom věděl a po opětovném visu jsem měl co dělat abych znovu přistál. Po dalším resetu se opět změnilo nastavení a heli byla ukrutně líná a jakoby moc zpožděná. Doma jsem zjistil, že se mi sama změnila optimalizace piruet v posledním menu nastavení (zjištěno spuštěným testem).
Je 3x přepnutí NORMAL-HH pravdu jen rekalibrace, nebo jsem se omylem dostal do nastavení přes vysílačku?
Spektrum DX7+Quanum telemetry, Yak 55 SP 1500mm, Mini Funtana, HK450 Pro+Tarot FBL, www.bales.ic.cz
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“