nabíječka lichého počtu článků

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
kasssy
Kontaktovat uživatele:

nabíječka lichého počtu článků

#1 Příspěvek od kasssy »

Ahoj. potřebuji nějakou "domácí" nabíječku na AAA, nebo AA, ale aby zvládla nabíjet lichý počet článků. Konkrétně 3. Momentálně nemám tento počet jak nabíjet. Buď dva, nebo 4. Modelářská lichej počet vezme, ale až od 4 výše.
Nechci milion funkcí, potřebuji, aby se do ní aku vložily a proběhlo nabití. je to proto, že ji bude obshluhovat i manželka. Nevím, proč někteří výrobci hraček používají tak blbej počet článků :lol:
Napájení stačí i jen ze sítě...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Re: nabíječka lichého počtu článků

#2 Příspěvek od Nakadah »

Kdyz sem si koupil pred lety nabijecku v sade s baterkami GP Recyko, tak ta nabijecka umi nabijet kazdou ze ctyr baterek zvlast :) nabijecka co se prodava v sade s Eneloopkami funguje stejne. Nak
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kasssy »

Nakadah píše:Kdyz sem si koupil pred lety nabijecku v sade s baterkami GP Recyko, tak ta nabijecka umi nabijet kazdou ze ctyr baterek zvlast :) nabijecka co se prodava v sade s Eneloopkami funguje stejne. Nak

Aha, tak to máš dobrý, ja vycházím z nabíječky kodak, kterou jsem koupil kdysi k foťáku :D tak to jsem zbytečně stresoval... Dík..
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
garant
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od garant »

Kód: Vybrat vše

http://www.dealextreme.com/p/soshine-hi-tech-lcd-nimh-nicd-super-quick-charger-6152?item=18
coro

#6 Příspěvek od coro »

kasssy píše:...Nevím, proč někteří výrobci hraček používají tak blbej počet článků :lol: ..

Lebo sa dajú nahradiť jednou lipolkou...
Na zamyslenie.

Mám jednu Sanyo MC-MQNO2 , nabíja 125mA 4 samostatné AA, ale kontakt aj na AAA má len v dvoch z nich.
Nie je to tá šmejdová pec na Eneloopy čo s nimi bola predávaná zadarmo - čo sama hriala tak že baterky zničila. Treba dať pozor.

MAHA je dobrá kvalitná nabíjačka, ale väčšinu starších NiMH bateriek mi vyradila - napíše HIGH a odmietne ďalej niečo robiť.

Nedávno ma Mamavra upozornil na túto novú hračku, neviem o nej ale vôbec nič len čo je v popise. Vyzerá zaujímavo, aj keď pred prípadnou kúpou by som sa pýtal či vie pomalé nabíjanie a či má teplotnú ochranu pre nbíjané články (nie pre seba a svoju elektroniku...)
http://www.conrad.cz/nabijecka-charge-m ... 20.k202420
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kasssy »

coro píše:
kasssy píše:...Nevím, proč někteří výrobci hraček používají tak blbej počet článků :lol: ..

Lebo sa dajú nahradiť jednou lipolkou...
Na zamyslenie.

Mám jednu Sanyo MC-MQNO2 , nabíja 125mA 4 samostatné AA, ale kontakt aj na AAA má len v dvoch z nich.
Nie je to tá šmejdová pec na Eneloopy čo s nimi bola predávaná zadarmo - čo sama hriala tak že baterky zničila. Treba dať pozor.

MAHA je dobrá kvalitná nabíjačka, ale väčšinu starších NiMH bateriek mi vyradila - napíše HIGH a odmietne ďalej niečo robiť.

Nedávno ma Mamavra upozornil na túto novú hračku, neviem o nej ale vôbec nič len čo je v popise. Vyzerá zaujímavo, aj keď pred prípadnou kúpou by som sa pýtal či vie pomalé nabíjanie a či má teplotnú ochranu pre nbíjané články (nie pre seba a svoju elektroniku...)
http://www.conrad.cz/nabijecka-charge-m ... 20.k202420

Možnost náhrady za li-polku mě nenapadla,ale to by znamenalo vybrakovat původní šachtu a to se mě nechce, ale myšlenka je to zajimavá...
Na tu nabíječku od Conrada vyšel test v poslední RC Revue..
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TomasTR »

Mám tuhle http://www.bydleniazahrada.cz/obchod/el ... 1l-4730458 - spokojenost, dá se sehnat pod 500.-
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
Jicha

#9 Příspěvek od Jicha »

AA používám hodně, ovykle kolem 15 až 30 ks, nabíječek jsem prošel taky hodně a sázka na jistotu je IPC-1 (nebo IPC-1L). Baterky mají životnost srovnatelnou s použitím nabíjecí stanice v kategorii 12tisíc. Jestli ti stačí napájení ze sítě, tak IPC-1L (proud 0,7A max vyhoví skoro vždy). Pokud se tam baterka jen strčí, ukáže napětí a začne nabíjet 200mA. I pro blondýnu OK.

(mám tři originál Voltcrafty, 2x IPC-1L jednou IPC-1, všechny nabíjí a měří dobře. Existují i levnější klony FK technik, ty jsem neměřil, ale prý to není šmejd)
DX8, 2x mCP X, Nano CP X, Gaui 200FBL, T-Rex 450PRO FBL, 3x T-Rex 550E FBL
paf
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od paf »

V Lidlu (ač ho nemusím) mají jednou za čas naprosto blbuvdozné automatické nabíječky od 1 do 6ks AA (6x AAA, 4x C, 4x D, 2x 9V) Cena byla 300-350,-.
Napájení ze sítě, LCD zobrazující aktuální stav nabití. Na domácí aku pro celou rodinu ideální stroj.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“