SONIC od Phoenixe
Re: SONIC od Phoenixe
Sonica mám a je absolutně v pohodě, pohodová stavba pohodové letové vlastnosti. Letos jsem se vrátil po 18 letech k modelaření, měsíc jsem létal se samokřídlem Sagita 300 a po něm jsem přešel na Sonica. Mám v něm MVVS 4,6 s černým laďákem. V současné době jsem s ním schopen zaletět základní akrobacii včetně lopingu na zádech, souvrat, vývrtku, s trochou snahy umí i viset. Rozbít toto éro je docela umění. Větší éro by bylo asi o něco lepší, ale většinou mají horší profil křídla. Potah stojí za prd, počítej s tím, že pokud budeš hodně lítat, tak se začne odlepovat nebo ho protrhneš. Už jsem potahoval znovu výškovku a přes zimu udělám křídlo. Za ty peníze je to užasné éro a kdo tady píše, že lítá blbě, tak to není letadlem, ale rukama. Každopádně umí lítat jak stíhačka, ale i celkem pomalu, ale samozřejmě ne jako EPP nebo větroň. Za mě doporučuji.
O SONICu jsem taky uvazoval, ale videl jsem ho nedavno litat a IMHO je na zacatek celkem rychlej.
Poridil jsem Canary a to jako prvni motorak jde, jen diky profilu a vysokemu trupu se musi pri letu na zadech brutalne potlacovat a pri vykrutu desne ztraci vysku. Ale je fakt, ze jsem vykrut tocil jen kridylkama a nicim jinym nepomahal.
Pote co jsem ho zrusil
jsem poridil Excel 2000, ktery se sice ukazal o malinko rychlejsi nez Canary, ale pres podobny profil skoro nema zminovane nectnosti.
Poridil jsem Canary a to jako prvni motorak jde, jen diky profilu a vysokemu trupu se musi pri letu na zadech brutalne potlacovat a pri vykrutu desne ztraci vysku. Ale je fakt, ze jsem vykrut tocil jen kridylkama a nicim jinym nepomahal.
Pote co jsem ho zrusil
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX