Poradte heli

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
maly

Re: Poradte heli

#31 Příspěvek od maly »

corona píše:
maly píše::D fajn diky ze to bude boj atd. mi neva do zacatku snad se stim poperu a mohl by mi tady pls nekdo poradit jak by mely fungovat spravne serva pry to 4kanal skousel sem jakoby letet doma jen tak a skoro si to dela co chce diky

Vypadá to skoro jak klon Esky Honey Bee V1:
http://rc-modely.heureka.cz/mini-copter ... e/#section
I rozměry zhruba odpovídají.

Doma to vůbec nezkoušej, na tohle musíš mít volný prostor a vítr 0,0 m/s.
Jak mají fungovat serva?
Jedno tahá desku cykliky vpravo/vlevo a druhý dopředu/dozadu.

diky to sem si myslel ze by to tak melo jit mi to jde teda nejak divne na jedne pacce mi funguje servo treba do predu a do zadu a na pacce kde je plyn tak mi jde taky servo ale myslim ze dostran jdu stim ted ven a vecer popisu vic popripade havarii :D
corona

#32 Příspěvek od corona »

maly píše:diky to sem si myslel ze by to tak melo jit mi to jde teda nejak divne na jedne pacce mi funguje servo treba do predu a do zadu a na pacce kde je plyn tak mi jde taky servo ale myslim ze dostran jdu stim ted ven a vecer popisu vic popripade havarii :D
S tím vůbec ven nechoď, na tohle musí bejt bezvětří.

Nehledě k tomu, že nevíš ani jak se to řídí a co to vůbec má dělat.
A nejspíš tam je přiblblej mod1...
kolaCZek

#33 Příspěvek od kolaCZek »

Trochu se obavam, ze to nebyl jenom krok vedle, ale taky slapnuti do radnyho lejna. :lol:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
vylizplech

#34 Příspěvek od vylizplech »

kolaCZek píše:Trochu se obavam, ze to nebyl jenom krok vedle, ale taky slapnuti do radnyho lejna. :lol:

Jen at si to vyzkouší a brzy pozná,že neudělal nejlíp,alke na druhou stranu 800 stováků ho myslím nezruinuje :D,všichni jsme nějak začínali.
maly

#35 Příspěvek od maly »

vylizplech píše:
kolaCZek píše:Trochu se obavam, ze to nebyl jenom krok vedle, ale taky slapnuti do radnyho lejna. :lol:

Jen at si to vyzkouší a brzy pozná,že neudělal nejlíp,alke na druhou stranu 800 stováků ho myslím nezruinuje :D,všichni jsme nějak začínali.

presne tak o penize mi nejde jen sem si proste neco chtel skusit do zacatku dela mi to tedkom toto na prave pacce mam plyn do leva a do prava mam naklon vrtulni ze leti bokem do stran co se tyce leve packy tak do predu leti do predu a packa do yadu leti dozadu kdyz ji dam ale do leva ci prava nereaguje a spise se mi vice mene po vzletnuti roztoci a toci se porad dokola a v krabici sem nasel nejake 10g zavazi nevim jestli je mozne ze by to vypadlo z vrtulniku
corona

#36 Příspěvek od corona »

maly píše:presne tak o penize mi nejde jen sem si proste neco chtel skusit do zacatku dela mi to tedkom toto na prave pacce mam plyn do leva a do prava mam naklon vrtulni ze leti bokem do stran co se tyce leve packy tak do predu leti do predu a packa do yadu leti dozadu kdyz ji dam ale do leva ci prava nereaguje a spise se mi vice mene po vzletnuti roztoci a toci se porad dokola a v krabici sem nasel nejake 10g zavazi nevim jestli je mozne ze by to vypadlo z vrtulniku
Zkontroluj těžiště - má být v ose hřídele.
Možná to závaží patří někam na dovážení, nejspíš někam dopředu na rám nebo do překrytu.
maly

#37 Příspěvek od maly »

corona píše:
maly píše:presne tak o penize mi nejde jen sem si proste neco chtel skusit do zacatku dela mi to tedkom toto na prave pacce mam plyn do leva a do prava mam naklon vrtulni ze leti bokem do stran co se tyce leve packy tak do predu leti do predu a packa do yadu leti dozadu kdyz ji dam ale do leva ci prava nereaguje a spise se mi vice mene po vzletnuti roztoci a toci se porad dokola a v krabici sem nasel nejake 10g zavazi nevim jestli je mozne ze by to vypadlo z vrtulniku
Zkontroluj těžiště - má být v ose hřídele.
Možná to závaží patří někam na dovážení, nejspíš někam dopředu na rám nebo do překrytu.

mam to uz nejak doladene akorat musim vyresit otaceni kolem sve osy porad ma tu snahu jak se vyresi toto tak uz snad dobre zacinam si zvykat na ovladani :)
corona

#38 Příspěvek od corona »

maly píše:mam to uz nejak doladene akorat musim vyresit otaceni kolem sve osy porad ma tu snahu jak se vyresi toto tak uz snad dobre zacinam si zvykat na ovladani :)

Otáčení kolem svislý osy - trim na vysílači to předpokládám nedorovná, takže nejspíš nějakej potenciometr na přijímači.
Deska cykliky je kolmo na hřídel při pohledu z boku i zepředu?
Pádla jsou rovně, tzn mají úhel náběhu 0°?
maly

#39 Příspěvek od maly »

corona píše:
maly píše:mam to uz nejak doladene akorat musim vyresit otaceni kolem sve osy porad ma tu snahu jak se vyresi toto tak uz snad dobre zacinam si zvykat na ovladani :)

Otáčení kolem svislý osy - trim na vysílači to předpokládám nedorovná, takže nejspíš nějakej potenciometr na přijímači.
Deska cykliky je kolmo na hřídel při pohledu z boku i zepředu?
Pádla jsou rovně, tzn mají úhel náběhu 0°?

no pocki pocki v tomto zacinam opravdu nevim co ted myslis krom toho doladeni na ovladaci tim to doladit nejde to ostatni nevim co myslis a nevim kam sahnout :)
corona

#40 Příspěvek od corona »

maly píše:no pocki pocki v tomto zacinam opravdu nevim co ted myslis krom toho doladeni na ovladaci tim to doladit nejde to ostatni nevim co myslis a nevim kam sahnout :)
Je návod k použití někde u toho?
Pokud ne, prohlídni přijímač, co tam je vidět za potenciometry.
maly

#41 Příspěvek od maly »

corona píše:
maly píše:no pocki pocki v tomto zacinam opravdu nevim co ted myslis krom toho doladeni na ovladaci tim to doladit nejde to ostatni nevim co myslis a nevim kam sahnout :)
Je návod k použití někde u toho?
Pokud ne, prohlídni přijímač, co tam je vidět za potenciometry.

no navod ktomu prave nemam a co se tyce potenciometru mam tam 3
2jsou pod sebou kdyz mam cumak heli smer do leva a 1den je na druhe strane desky prijmace
corona

#42 Příspěvek od corona »

maly píše:no navod ktomu prave nemam a co se tyce potenciometru mam tam 3
2jsou pod sebou kdyz mam cumak heli smer do leva a 1den je na druhe strane desky prijmace
A je u nich něco napsáno?
maly

#43 Příspěvek od maly »

corona píše:
maly píše:no navod ktomu prave nemam a co se tyce potenciometru mam tam 3
A je u nich něco napsáno?

u toho samotneho je napsano CENTER
u tech 2ou pod sebou je SENS
SCALE-cca tady ten nejde moc precist
corona

#44 Příspěvek od corona »

maly píše:u toho samotneho je napsano CENTER

Aha.

Jeden bude nastavení otáček ocasu.
Další nejspíš citlivost gyroskopu.
A ten další (možná) velikost výchylek serv.

Zkus hledat manuál po internetu, možná něco bude v zahraničí.

V každým případě si označ polohy potenciometrů, kdyby s některým při štelování točil.
maly

#45 Příspěvek od maly »

corona píše:
maly píše:u toho samotneho je napsano CENTER

Aha.

Jeden bude nastavení otáček ocasu.
Další nejspíš citlivost gyroskopu.
A ten další (možná) velikost výchylek serv.

Zkus hledat manuál po internetu, možná něco bude v zahraničí.

V každým případě si označ polohy potenciometrů, kdyby s některým při štelování točil.

manualy sem skousel hledat ale pod nazvem mini copter V2 sem nenasel nikde psal sem jeste byvalemu majiteli o manual atd. jeste mi napsal ze pri startu se vzdy mirne otocil ale pak to bylo OK mi to dela snad i vletu nevim co to znamena jen po startu jinak diky za rady
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“