Maxi Swift

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jameson
Kontaktovat uživatele:

Re: Maxi Swift

#241 Příspěvek od Jameson »

ferulik píše:BTW-kde si sa tak pekne opálil keď si robil to inštruktážne video? 8)

Po prečítaní niektorých vlákien o FPV som sa pokúsil spáchať samovraždu v elektrickej trúbe... :mrgreen:

Ale vážne: zabudnite na všetko, čo som písal o hádzaní MaxiSwifta tam vyššie. Dnes bolo bezvetrie a na letisku som bol sám, takže nehrozilo, že niekomu nechtiac vrazím do pusy dve kilá polypropylénu s nastrkanými kamerami, tak som sa po prvom "štandardnom" hode odvážil aj na hod "cez hlavu". Ľudia, kde ja som žil doteraz... Nebe a dudy. Až sa mi nechcelo veriť, aké je to jednoduché. Hneď som si to zo päťkrát tréningovo zopakoval. Problém som mal len raz, keď som krídlo chytil príliš ďaleko - nesmiete to hádzať ako K-čko za konce krídel, naopak, treba to chytiť tak cca v štvrtine vzdialenosti nábežky od nosa, dať plný knedlík a vyšmariť to oblúkom ponad hlavu. Ja som to chytil dakde v polovici a tak som ho príliš skrútil, upáčkoval som to, ale vrtuľa už hrýzla vysokú trávu... Ostatné odhody absolútne v pohode.

Inštruktážne video: http://vimeo.com/34154483

Ja ho hádžem trošku menej dohora a viac do oblúku, ale to už uvidíte, ako vás vrtuľa povedie. Toto je podobné, ale zasa už až príliš málo dohora:

http://vimeo.com/34361301

Takže niečo medzi tým. Dve kilá sú dosť, no vrtuľa na plný knedlík ohromne pomáha prekonať tú váhu a odteraz to inak nehádžem. Hádzanie štýlom "čašník čo zakopol" mi teraz popri tom príde ako čistá snaha o rozsekanie si paprče a lebky presne v tomto poradí...

Ešte raz pozor, krídlo treba držať cca v prvej štvrtine od špice, inak to môže skončiť takto!

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... XxBDvn7dVk

Samozrejme, toto všetko platí pre preťažené krídlo, ak ho máte v základe na čiste slušné polietanie, tj. váha do 1kg, tak je najjednoduchšie krídlo zakĺznuť a potom pridať motor.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

Maxi Swift

#242 Příspěvek od rcfrant!k »

Hmmm libi se mi ten druhy zpusob na druhem videu. Ten cernoch jak to haze za sebe se musi po otoceni a hledani kridla ve vzduchu pekne zamotat. Na tom druhem zpusobu se ten co haze pohybuje alespon stejnym smerem. Mozna vyzkousim :) chystam se stareho maxe olaminovat nebo potahnout folii tak uvidime co to udela ...

Ten borec na poslednim videu to vybral celkem pekne. Nechapu proc to pak zapichl tak blbe do pole :)
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od MS COMPOSIT »

rcfrant!k píše:Hmmm libi se mi ten druhy zpusob na druhem videu. Ten cernoch jak to haze za sebe se musi po otoceni a hledani kridla ve vzduchu pekne zamotat. Na tom druhem zpusobu se ten co haze pohybuje alespon stejnym smerem. Mozna vyzkousim :) chystam se stareho maxe olaminovat nebo potahnout folii tak uvidime co to udela ...

Ten borec na poslednim videu to vybral celkem pekne. Nechapu proc to pak zapichl tak blbe do pole :)

když to potáhneš nebo olaminuješ,zrušíš obtékání turbulentního charakteru,zvýší se ti sice rychlost,ale stane se z toho záludný při ztrátě rychlosti do vývrtky padající éro
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
robotmz

#244 Příspěvek od robotmz »

Zdravím.
Takže zálet môjho MAXI SWIFTA včera definitívne prebehol už na mojom OPTICU 6.
Letová hmotnosť 902g /neviem či si dobre pamätám, dnes ešte prevážim po nalepení krytiek serv a napíšem/
Motor NTM 35-30 1100 KV
Sračkové servá HK15158A ktoré rušia, škubú, vrčia a spôsobujú mi nervozitu :evil: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=16267 - včera som volal kolegovi že ho doveziem nech mi to pozrie, lebo pri tých servách aj CORONA RP8D1 poblikáva a nejdú úplne plynulo ako napr. HXT900 ale sem-tam poskočia... Zas na druhej strane poznať že sú veľmi rýchle a pomerne silné...
Regulátor PLUSH 30A
Baterka Flightmax 2200 mAh rok stará
Vrtuľa na zálet APC E 8/4 !!
Včera veľmi silný vietor, kde oproti vetru bez motora takmer stálo na mieste /lietam štýl vetroň/
Letový čas celkový 38 minút !!
Z toho motorovka 8 minút 33 sekúnd
Dobitá kapacita 1750 mA čo je ešte prijateľné ale na hrane.
Štart sme robili vždy 2 osoby. Kolega držal vysielačku a ja som hádzal s miernym plynom oproti vetru, krídlo som držal pravou rukou zhruba v strede pravej polovice, síce to pruží som mal strach aby sa nepoškodilo a nezlomilo v ruke ale paráda.
Deň predtým som to prvýkrát hádzal dvoma rukami bez motora - pravá ruka za motorové lože a ľavou som si podopieral predok a vodorovný hod bez motora, kĺzalo to pekne, kolega v pohode stihol zapnúť motor.
Ak to budem hádzať sám teda aj s vysielačkou, buď to budem s polovičným plynom za krídlo ako disk, resp. TORO 900, alebo pri bezvetrí skúsim za motorové lože bez plynu, ale ťažko povedať či to hodím jednou rukou vodorovne...
Lieta to krásne, ako autobus, stúpanie bolo také miernejšie, ale na nastúpanie do výšky a potom plachtenie + nejaká termika stačí...
Vrtuľa tam pôjde vymeniť buď za APC E 9 x 4, alebo APC E 9 x 6 - skôr asi tá 9/4.
Z lietania som to nemohol niesť lebo ma to skoro odfukovalo keď som to držal ako keď riadiš plachetnicu - zvislo dole, pravá ruka za motorové lože, ľavá za predok :lol: :lol: :lol:

Nedajú sa na HK zohnať nejaké ekvivalentné analogové servá k týmto hovnám 15158A ??? :lol:
robotmz

#245 Příspěvek od robotmz »

Letovka po skompletovaní 945g. Tu je môj príspevok viewtopic.php?f=15&t=46890&p=818780#p818780

SUPER STROJ 8)
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od ferulik »

Ja som tam mal tie isté servá,nezdali sa mi zlé aj mali silu.Problém bol že oska s ozubením sa pretáčala v páke serva.Servo točilo a páka preskakovala keď sa to zaťažilo.Teraz mám pripravené HS-82MG-sú o niečo silnejšie ale aj menšie.Má kovové prevody verím že to bude lepšie.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od TERAZKY »

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... servo.html

Daj tam tieto štandarty a máš pokoj. Prípadne obyčajne Hitec HS 311 a pod.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
StaKi

#248 Příspěvek od StaKi »

Serva používám v Maxikovi tyhle
robotmz

#249 Příspěvek od robotmz »

Je to lietajúci autobus, takže servá zatiaľ nechávam tie čo tam mám, možno sa ešte "zabehnú" ... :oops:
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od ferulik »

Ako je vlepená tá prekližka na batériu ak sú pod ňou such.zipsy?
Najväčšiu dilemu som mal kam umiestniť batériu hore či dole?A potom ako ju prichytiť....
robotmz

#251 Příspěvek od robotmz »

Staval mi to kolega ale tipujem že použil purex. Batéria je pekne zvrchu a suché zipsy ju držia bez námahy, je pozdĺžne, takže nerobí efekt rušenia vztlaku, ak by bola otočená o 90 stupňov, teda nie pozdĺžne na os ale kolmo na os, tak kraje by si mal viac vo vystrčené z "peny" a malo by to čiastočne efekt rušiča vztlaku, i keď asi zanedbateľný, ale načo to dávať tak, keď takto je to výhodnejšie a aj efektívnejšie.

- keďže batéria je v priestore vypálenom pájkovačkou, z druhej strany zospodu je uhlíková výztuha a aj pred baterkou je uhlíková výztuha.

edit: tu je album zo stavby http://lubo111.rajce.idnes.cz/maxi_swift/ kde to všetko vidno...
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od Vigo »

Můj příspěvek k téhle debatě:

Házím za přední hranu úplně bez problémů a to vozím GOPRO a 4400 baterku.

Jinak už několikrát se mi i přes zalepené šrouby povolil motor v tom plastovém loži. Materiál se vymačká a motor povolí. Musím to podložit tenkou překližkou.

Taky se musím pochlubit co se mi povedlo. Model se mi zdál nějaký líný a zjistil jsem, že poslední dva lety jsem měl vrtuli namontovanou obráceně :mrgreen: :mrgreen:
robotmz

#253 Příspěvek od robotmz »

Včera som zalietaval novú vrtuľu APC E 9 x 4,5, fučalo 16m/s podľa aladina, v skutočnosti odhadujem viac lebo to bol vrchol kopca kde boli rôzne poľnohospodárske polia takže taký členitý zorťahaný terén.
Myslel som že ani nevystupujem z auta, ale po chvíli si hovorím, skúsim aspoň hodiť bez motora /fučalo ešte k tomu dole svahom, tak som hádzal defacto šikmo na vietor, takže naprieč svah ako na rovine.
2 kroky + vypustenie pravou rukou za motorové lože bez motora a ono sa to zase pekne chytilo, už som pochyboval či to nebola minule náhoda ale nie.
Vystúpal som, v 20 tich metroch sa to tak vírilo že som myslel že mi odišli servá, chvíľu absolútne nereagovali pre rôzne vzdušné víry a kopance vetra.
Bez motora a bez dosť veľkého potlačenia to nekompromisne cúvalo, tak som to asi po 6-7 minútach posadil a išiel domov.
Vrtuľa tam pôjde asi 9 x 6 APC E, pretože s 9 x 4,5 to akosi "nebolo ono".
Možno to bolo skreslené tým vetrom, ale nejaký markantný rozdiel oproti APC E 8 x 4 som nezaznamenal.
Včera som si už kúpil RC STYRO oranžovú reflexnú, tak sa chystám strieknuť niečo na spodok, ešte nie som rozhodnutý či iba 2 pásy, alebo nejaké "trojuholníky"...
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od MS COMPOSIT »

Tak pánové,nabijejte baterky,brušte vrtule,zítra vás čekáme.
POZOR - není to žádné mistrovství světa ale "srandamač"
Přílohy
Swift_meeting_fin1.jpg
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
Robinsson

#255 Příspěvek od Robinsson »

Tak práce na maxoj započaly. Poloviny jsem spojil pomocí 8mm uhlíkový trubky. Díru jsem vypálil 6mm kulatinou a bylo to tak akorát na tu osmičku trubku. Poloviny jsem slepil purexem a na kraj dal sekundak jak tu někdo poradil abych to nemusel držet u sebe. Vyztužil jsem motorovou přepážku 2mm překližkou z obou stran. Motor táhne s 10x5 vrtulí pěkně. Teď mi vrtá hlavou čím přilepit motorovou přepažku na křídlo. Zda zvolit purex nebo vteřinák. Nevím jestli je dostatečné jen přilepení takhle naplocho, přemýšlím o prošroubování skrz křídlo nebo udělat jen takové kolíky a to vlepit do polystyrenu.

http://robinsson.rajce.idnes.cz/Maxi_swift_stavba/
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“