barva na pergolu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
davelbc
Kontaktovat uživatele:

Re: barva na pergolu

#16 Příspěvek od davelbc »

.[/quote]
Dvě malé otázky.
Čím se to ředí, a na podhledy asi moc neprší, na ty dveře nevím, když to bude trvale na slunci a dešti, bude to taky po 10 letech stále stejné?
Jen se ptám, neboť na silnovrstvé lazury jsem zanevřel, maximálně tak slabovrstvé, protože není jednoduché opravit nátěr dřeva, který má poškozenou silnovrstvou lazuru.
Teď používám nátěry, které se tváří, že jsou na bázi oleje a vosku, nemám dlouhodobou zkušenost, takže uvidím...[/quote]

po 10 letech to stejne nebude a to at napustis cimkoliv. UV a povetrnostni podminky tzv. zub casu pusobi na vse, takze s tim nepocitej. nater obnovit bude treba v kazdem pripade, tech 10 let je podle exponovanosti mista asi na hrane. o vlastnostech silnovrstve lazury s tebou 100% souhlasim i kdyz dnesni natery tohoto typu vydrzi taky hodne.
oleje a vosky jsou super. natiram s tim podlahy, intrerier, terasu... teda natrel jsem. kdyz haranti neco otlucou nebo si "vrtaji dulek na kulicky" jen se to premazne a neni nic videt. kupuju OSMO zde http://www.au-mex.cz/osmo-color.html
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pajax007 »

JirkaA píše: Mám tím napatlaný nějaký dveře a podhledy na baráku, po deseti letech to vypadá furt stejně.

Srovnáváš nesrovnatelné. Jak píše davelbc venku nevydrží nic. To že by pergola po deseti letech vypadala stejně jako po natření je utopie. Na druhou stranu tebou navrhované řešení je asi nejlepší.
Pajax 007
kope
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kope »

pajax007 píše:
JirkaA píše: Mám tím napatlaný nějaký dveře a podhledy na baráku, po deseti letech to vypadá furt stejně.

...Jak píše davelbc venku nevydrží nic. To že by pergola po deseti letech vypadala stejně jako po natření je utopie...
Pajax 007

Tak to je jasný, 100 % souhlas. Ale jak jsem psal, Xyladecorem jsem měl pergolu a vedle stál dřevěný domek na nářadí, který byl natřený Luxolem - natíráno +- ve stejnou dobu. A když jsi srovnal po nějaké době nátěr na zahradním domku a na pergole, bylo to nebe a dudy. Ale na druhou stranu - měl jsm Xyladecorem natřená i okna - a zase, když jsi po nějaké době srovnal vnitřní a vnější stranu oken, bylo to taky nebe a dudy. Takže jak říkáš - pokud je nátěr vystavený povětrnostním vlivům, tak nic není věčné.
Někdo tady psal, že používá nátěr na bázi olejů a vosku. To jsem taky měl - na bukové pracovní desce v kuchyni. A bylo to super. Jenže... Po téhle zkušenosti jsem to doporučil v práci (ne tedy to samé, ale podobný výrobek, určený primárně na teakový nábytek a zahradní nábytek z tvrdých dřev) a použili jsme ho na zahradní nábytek, který máme ve firmě na dvorku. A velký zklamání - natíral jsem to vloni a už po 3/4 roce to zašedlo, prostě je to hnusný. A že se fakt nejednalo o žádný laciný šmejd :( . Nevím, jestli to bylo tím, že nábytek je smrk/borovice a ne tvrdé dřevo nebo tím, že se na rovných plochách po dešti drží voda...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JirkaA »

pajax007 píše:

Srovnáváš nesrovnatelné. Jak píše davelbc venku nevydrží nic. To že by pergola po deseti letech vypadala stejně jako po natření je utopie. Na druhou stranu tebou navrhované řešení je asi nejlepší.
Pajax 007

Ty dveře jsou venkovní a podhledy kupodivu taky. Na dveře prší a jsou na jižní straně baráku. Dobře, "furt stejně" je asi trochu nadsázka ale ne zas tak velká.
OK2WY
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pajax007 »

Dobře napíšu to jinak. Dveře a podhledy nejsou pravidelně vystavovány vodě a UV záření . Ano někdy na ně zafoukne voda ( na dveře) na podhledy občas zasvítí sluníčko. To co dostává za dávky pergola je ale jiné kafe. Tam nevydrží nic. Alespoň co vím. Docela mě zaujaly ty vosky co píše davelbc. S nima ale zkušenosti nemám. Taky jsem se jednou setkal se SUPERBARVOU kterou si dodal zákazník - to jsem ještě nikdy neviděl. Bohužel nám neposkytl informace o tom kdo je prodejce. Jen se zmínil o ceně 1kg cca 1000,- Kč. Ta barva byla na bázi vosku? a vydržela opravdu několik let na dešti a sluníčku bez viditelných změn.
Pajax 007
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od zdendys »

Všechno je to taky tom, o jaké dřevo se jedná a jaké podmínky na nátěr působí.
Je fakt, že mám cca 11 let podhledy a tzv. přiznané trámky natřené tenkovrstvou lazurou a je to opravdu pořád stejné. Nikdy na to ale nepršelo a nesvítilo slunce.
Jak píše JirkaA, venkovní podhledy fakt bývají venku, ale málokdy slunce svítí nahoru, stejně jako déšť většinou padá seshora...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od davelbc »

zdendys píše:Všechno je to taky tom, o jaké dřevo se jedná a jaké podmínky na nátěr působí.
Je fakt, že mám cca 11 let podhledy a tzv. přiznané trámky natřené tenkovrstvou lazurou a je to opravdu pořád stejné. Nikdy na to ale nepršelo a nesvítilo slunce.
Jak píše JirkaA, venkovní podhledy fakt bývají venku, ale málokdy slunce svítí nahoru, stejně jako déšť většinou padá seshora...

kdyz tedy nebydlis tady :D viz foto. u nas na horach prsi nekdy i do kopce a v zime... snih je uplne vsude. :mrgreen: nektera barva asi precijen vydrzi dyl a nektera kulovy. muj tata v roce 1978 natiral barak luxolem, dalsi nater delal jeho novy majitel tusim predloni. fungovalo i to, takze si vyber.... hodne resi i odstin lazury, tmavsi ma vyssi index UV a dele vydrzi.
oleje OSMO jsou v intrieru vyborne, na exterier bych jejich uziti zvazoval. delal jsem s tim modrinovou terasu a videl jsem jiz i lepsi nater.
Přílohy
DSC00009.JPG
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od kasssy »

Ahoj, tak jsem koupil toto- Remers- Aidol HK- lasur. Xyladecor sice měly taky, ale jen malý balení a to bych se nedoplatil..
A když už jsem v tom. tak dělám klukovi i pískoviště. Dřevěný. Čím ho natřít?? Ten Remers není vhodnej na kontakt se zemí....
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od davelbc »

kasssy píše:Ahoj, tak jsem koupil toto- Remers- Aidol HK- lasur. Xyladecor sice měly taky, ale jen malý balení a to bych se nedoplatil..
A když už jsem v tom. tak dělám klukovi i pískoviště. Dřevěný. Čím ho natřít?? Ten Remers není vhodnej na kontakt se zemí....

pokud piskoviste nebude dubove nebo z nejakych exotickych drev vzdy budes narazet na problem dreva v zemi. tohle je dobre osetrit nejdriv bochemitem profi (nebo jinym) a pak natrit asi cimkoliv, stejne pocitej, ze to pujde tak jako tak po case do haje. Nakonec kluk ti vyroste tak rychle, ze piskoviste shnit nestaci! :D
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od kasssy »

konečně začíná pergola trochu vypadat a tak konečně chvílema konečně můžu vrtat letadýlka :D Sice ještě bude práce kolem dost, ale to je běh na delší trať. Přikládám foto, jak to dopadlo s výběrem barvy...
Přílohy
027.JPG
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
petrct
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od petrct »

Vůbec bych nekombinoval luxol a herbol.CHyba. Souhlasím s těma co doporučují tenkovrstvou lazuru remmers , mám několikaleté zkušenosti a jedině osmocolor a ticurila je srovnatelná , remmers má svůj základ z fungicidy a mořidlem a vrchní lak , ten má jenom cca 10% mořidla a tudíž při opakovaném natření nemění, netmavne odstín jak u herbolu a jim podobným. je ho třeba důkladně roztírat nenachat vrstvu jak u jiných barev, musí vše vsáknout, a má velkou vydatnostlitrů na metry2
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“