sklopná vrtule se nesklopí
-
komarek.lukas
Re: sklopná vrtule se nesklopí
asi sem to měl špatně nastavený.Podle toho odkazu sem to nastavil tak jak má být,protože tam byla puvodní baterie Nimh a já tam dal Lipolku a vubec sem nevěděl,že se něco musí nastavovat na reg.-no celý život se člověk učí-tak to navečer pujdu zkusit a uvidíme.Děkuji pánové 
Takže ty jsi tam měl mód 2 (podle návodu)?
-
komarek.lukas
Ano mod 2.
-
beginner99
A co na ten ohyb vrtule kápnout trochu oleje ať to jde jednodušeji sklopit?
-
komarek.lukas
V tom to zřejmě nebylo,ale ve špatném nastavení regul. jak řikám uvidim až to cca za 3hodky zkusim.
-
komarek.lukas
Zdravim,tak sem to byl zkusit a v pohodě se sklápí,takže to bylo špatným nastavením regulátoru,díky za rady
Ale mám zase jinej problém.Když je EG ve vzduchu a jak s motorem tak bez se mi stává,že se najednou sám od sebe třeba moc přetočí na stranu nebo se rychle propadne a pak mám co dělat abych to "vybral" a když dnes letěl nademnou bez motoru,tak sem slyšel serva jak samovolně pracují.Někde sem se dočetl,že kabely od serv křidélek mají být co nejdále od přijímače nebo to třeba může být tim,že mám nastavený mod na vysílačce:v levo křidélka a výškovku a v pravo motor a směrovku:nebo nevim čím to může bejt?????
Ale mám zase jinej problém.Když je EG ve vzduchu a jak s motorem tak bez se mi stává,že se najednou sám od sebe třeba moc přetočí na stranu nebo se rychle propadne a pak mám co dělat abych to "vybral" a když dnes letěl nademnou bez motoru,tak sem slyšel serva jak samovolně pracují.Někde sem se dočetl,že kabely od serv křidélek mají být co nejdále od přijímače nebo to třeba může být tim,že mám nastavený mod na vysílačce:v levo křidélka a výškovku a v pravo motor a směrovku:nebo nevim čím to může bejt?????
-
komarek.lukas
2,4 Ghz a vysílačku od Art-Tech 4k.,ale tím to asi nebude 
komarek.lukas píše:motor se zastaví,ale vrtule ve vzduchu ne
Pak je to určitě tím, že nemáš nastavenou na regulátoru brzdu. Dle manuálu je treba brzdu nastavit.
Existuje jednoduchý truk: Na kužel navlékneš gumičku a podvlékneš u hřídele. Gumička ti bude stahovat listy, při roztočení vrtule ji odstředivá síla snadno překoná.
Pak se ani nemusíš namáhat natavovat brzdu. Kromě toho, při pomalejším letu se mi dřív stávalo že spodní list visel dolu, gumička to spraví.
A ta gumička je schovaná za kuželem, takže ani z estetického hlediska to není žádná katastrofa...
Pak se ani nemusíš namáhat natavovat brzdu. Kromě toho, při pomalejším letu se mi dřív stávalo že spodní list visel dolu, gumička to spraví.
A ta gumička je schovaná za kuželem, takže ani z estetického hlediska to není žádná katastrofa...
Propad může způsobit svislé vzdušné proudění, nebo může jít o pád na malé rychlosti - nejčastější případ.komarek.lukas píše:Když je EG ve vzduchu a jak s motorem tak bez se mi stává,že se najednou sám od sebe třeba moc přetočí na stranu nebo se rychle propadne a pak mám co dělat abych to "vybral"
V klidu na stole projeď pomalu a plynule všechna serva a poslouchej, jestli někde třeba přeskakují převody. Stržené převody bývají častá závada serv po havárii nebo tvrdém přistání a mohou být důvodem i těch propadů.komarek.lukas píše:když dnes letěl nademnou bez motoru,tak sem slyšel serva jak samovolně pracují.
I květák je jen vycepované zelí
walter2 píše:komarek.lukas píše:motor se zastaví,ale vrtule ve vzduchu ne
Pak je to určitě tím, že nemáš nastavenou na regulátoru brzdu. Dle manuálu je treba brzdu nastavit.
Neříkají ti doma "Blesku"?
cau, tak ja mam podobny problem.Nastavuji jeti spin 66 pomoci rc a to pipani je ale vymysl. Mam kluzaka takze podle navodu bych mel mit mod4(mod3 podle asi otacek,casovani nevim jak presne funguje v tehle modech), ale kdyz ho nastavim, je videt ze to zacne brzdit rychlejc a i rukou citim vetsi odpor kdyz stim pootocim. ALE. Nevim jestli jsem si toho predtim nevsiml, ale vrtule me pri zaberu cukne kousek do protismeru a pak uz se toci na spravnou stranu. Je tohle normalni nebo uz vidim blbosti? a jestli me poradite i stim nastavenim.
dik moc
dik moc
Pokud v tom máš oběžku - outrunner (motor s rotačním pláštěm), tak mód 4 je správně. Ten rozběh co popisuješ je při pomalém přidávání plynu, nebo při rychlém zapnutí (např. přepínačem)?
A opravdu by to nemohlo být vysílačkou? Toto co napíšu je vlastní zkušenost. Model ASW 15 osazený original motorem a regulátorem Turnigy 25 A provozovaný s vysílačem 35 MHz jsem předal synovi. Brzda fungovala normálně. K tomu jsem mu dal 2,4 GHz vysílačku Art-Tech ETB 41 4 kanál a přijímač Art-Tech ER61 6 kanál aby si to předělal. Po přestrojení a prvém létání mě telefonoval, že s pohonem je nějaký problém, po vypnutí motoru vrtule prý tluče do trupu, za chvíli přestane tlouct a roztočí se Doporučil jsem mu, dokud se nesejdeme tak aby nelítal. Při nejbližší návštěvě u něj jsem zjistil, že brzda není funkční. Podle návodu k regulátoru jsme ji nastavili a od té doby funguje normálně. Syn se dušoval, že nic nenastavoval (ani nevěděl, že něco takového je možné) jenom vyměnil přijímač a podle návodu sladil vysílač s přijímačem. Další zásah do původního nastavení (35MHz) byl reverz serv pro VOP a SOP.