Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
michalll
Kontaktovat uživatele:

Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

#1 Příspěvek od michalll »

Zdravím
Není to sice o modelařině, ale krapet to spěchá a zde na RC manii to "žije".

Prodával jsem na Aukru přes svůj účet kolegovi z práce staré stopky. Cenu jsme stanovili podle podobných vystavovaných kusů. Startovací cena pro přihazování 150 Kč a cena "kup teď" 500 Kč. Během pár minut bylo za oněch 500 Kč prodáno. Následně jsme zjistili, že se jedná o vysoce ceněnou starožitnost, s hodnotou mnohonásobně přesahující tu pětistovku. Kupujícímu jsem s omluvou sdělil, ať peníze neposílá, že od prodeje odstupujeme.

Odpověď:
Dobry den, tak jednoduse obchod zrusit nemuzete. Aukce je nabydka kterou musite vyplnit, je to smlouva. Pokud me stopky nezaslete budu to muset nahlasit aukru a ty vam za prve muzou zrusit konto a dulezitejsi pro vas je ze pripad predam advokatovy. Mam pravo si zakoupit stejne hodinky za beznou cenu, a vy my musite nahradit cenu kterou jsem ja zaplatil. Nemusite se obavat ze tim ze jsem momentalne v nemecku z toho vyvaznete. Predam pripad z nemecka. Dejte my vedet jake vam mam zaslat postovne za doporucenou dopravu, pokud behem 3 dnu nedostanu zpravu tak pripad predavam. S pozdravem xxxxxxx.

P.S. Pokud vam dela doprava do nemeckaproblemy tak vam napisu adresu v cesku.

Opravdu má kupující tak silné páky, jak se předmětu domoci?
Děkuji za radu
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
cilek

Re: Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

#2 Příspěvek od cilek »

Myslím si, že dělá bu bu bu. Ale to, co jsi udělal ty, je taky pěkná lumpárna. 8O Edit: spíš prasárna
Naposledy upravil(a) cilek dne čtv 24.05.2012 22:29, celkem upraveno 1 x.
michalll
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od michalll »

Já vím, že to se nedělá, jsem připraven nést následky. Ale dost mě zaráží pasáž o tom že si je může koupit jinde a já mu je budu povinen proplatit...

hodnota je kolem deseti tisíc :roll:
Naposledy upravil(a) michalll dne čtv 24.05.2012 22:25, celkem upraveno 1 x.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Zba
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zba »

No nevím.Můžu se zítra zeptat bráchy, kterej je na právech.Já mám dvě hlediska.Ty jsi mu to prodal, ale obchod si nakonec ještě před zaplacením zrušil, načež si myslím, že by to mohlo být OK, protože jste obchod asi vlastně neuzavřeli. Ale to, že je to aukce, věc asi mění a ty jsi povinen věc mu vydat.

PS. Myslím si, že s tím advokátem jen strašší, ale buď obezřetný.Zkus napsat správcům aukra (či jak se to říka), jaké máš v tomhle případě práva.

Hodně štěstí.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Zba »

Jo a podle i a y asi moc vzdělanej nebude.Třeba nějakej mafiáááán.Bacha na to :mrgreen:
Zba
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Zba »

michalll píše:Já vím, že to se nedělá, jsem připraven nést následky. Ale dost mě zaráží pasáž o tom že si je může koupit jinde a já mu je budu povinen proplatit...

hodnota je kolem deseti tisíc :roll:

No tak za 10 litrů bych se asi taky pral jako pes
michalll
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od michalll »

Na Aukro jsem psal a přišla mi kratičká odpověď ať prodej raději dokončím. Jednak se jim nad tím asi nechtělo odpoledne moc přemýšlet a taky je v jejich zájmu, aby obchody probíhaly bez "zádrhelů"
PROTOS 500, BLADE 130 X

Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Blurcak »

No kupujicimu vznikne maximalne skoda 500. Pokud mu zbozi vubec neposlete.
Jinak http://aukro.cz/country_pages/56/0/sc/p ... mlouvy.pdf

Navadet k nekalostem nebudu ale v dokumentu je primo napsany zpusob.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Robinsson

#9 Příspěvek od Robinsson »

Měl jsi napsat něco ve stylu, že se ti předmět zničil nebo tak něco :-D To je tipická výmluva na aukru. Jinak kupující by si měl projet učebnici češtiny to je strašný. :D
Zba
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zba »

Blurcak píše:No kupujicimu vznikne maximalne skoda 500. Pokud mu zbozi vubec neposlete.
Jinak http://aukro.cz/country_pages/56/0/sc/p ... mlouvy.pdf

Navadet k nekalostem nebudu ale v dokumentu je primo napsany zpusob.

Přesně tak
a pročti kdyžtak toto.
http://aukro.cz/country_pages/56/0/user_agreement.php
Snad to pomůže.

Jo a jestli na nic nepříjdeš, tak udělej toto :Pošli mu nějaké jiné stopky a jelikož to nebudou ty, co jsi nabízel, on ti je pošle zpět a ty mu vrátíš 500 kč. Při čemž by si ty za 10tis. už neměl mít. To by ještě mohlo být nějak napadnutelný, jako že by je prostě chtěl.
cilek

#11 Příspěvek od cilek »

Robinsson píše:Měl jsi napsat něco ve stylu, že se ti předmět zničil nebo tak něco :-D To je tipická výmluva na aukru. Jinak kupující by si měl projet učebnici češtiny to je strašný. :D

No, od tebe to sedí! :lol:
Kovboj

#12 Příspěvek od Kovboj »

Jednou jsi se rozhodnul něco za nějakých podmínek prodat. Jestli sis to předtím dostatečně nerozmyslel nebo nezjistil všechny informace tak je to jen tvoje chyba. A za chyby se platí.

Jak podle práva tak i podle cti bys to za tu pětistovku poslat měl. Ale jestli nechceš, těžko tě k tomu něco silou donutí. U kšeftu za pětistovku bude těžko něco řešit právník.
michalll
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od michalll »

No kdyby šlo alespoň o moje peníze... Ty stopky jsou jednoho pána od nás z práce (něco přes 70 let). s internetem si samozřejmě zas tak moc netyká, tak mě požádal, jestli bych mu to nezkusil prodat. Tu cenu jsme stanovili společně.
PROTOS 500, BLADE 130 X

googie
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od googie »

Pošli mu peniaze späť s tým, že predmet si omylom poškodil, padol ti bla bla. Ak mu vrátiš to čo ti dal, nemôže ti nič. A ako bolo povedané: právnik sa takouto sračkou nebude zaoberať. A už vidím chytrolína, ktorý bude ochotný platiť právnika pri deale 10 000 CZK s neistým koncom.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Drondys

#15 Příspěvek od Drondys »

Z hlediska pravidel Aukra to může být postiženo odstavením účtu viz citace z pravidel.

Zdroj: viz tento odkaz

Aukro píše:Prodejce mi nechce vydražený předmět prodat, má na to právo?

Pokud Prodejce odmítá prodat zboží a dostát tak svým závazkům, porušuje tak hrubým způsobem naše Obchodní podmínky. Zakoupením předmětu vzniká mezi Kupujícím a Prodejcem Kupní smlouva (výjimku tvoří položky vystavené v kategoriích Nemovitosti, Automobily, Motocykly, Automobily - Veteráni a Motocykly - Veteráni), s odstoupením od ní musí vždy souhlasit obě strany obchodu.

Chcete-li, aby Prodejce dostál svým závazkům, můžete o potížích s dokončením obchodu informovat Aukro tým. Vašeho obchodního partnera vyzveme k plnění Kupní smlouvy. Pokud ani po opakované výzvě nedojde k nápravě, může nečinnost Prodejce vést až k odstavení jeho uživatelského účtu.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“