Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

#31 Příspěvek od JMalik »

michalll píše:Zrušený účet přežiju...............

Víš co bych udělal já na jeho místě?
Chvíli bych Ti vyhrožoval právníkama.... a pak to nechal být.
Až na to za půl roku, za rok zapomeneš, tak by jsi mohl upadnout ze schodů. Jen tak, náhoda :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Zba
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Zba »

cilek píše:
Hunger píše:Kovboji a Jirko nesouhlasím tady jde o princip tomu člověku nevznikla žádná škoda a dát někomu 9 a půl tisíce za nic je hodně silné kafe.

Potom asi nevíš, co je to aukce. Na Aukru obchoduji docela často a bohužel se tam stále často objevují právě vyčůránci, kteří nasadí nízkou výchozí cenu (protože se líp nastartuje přihazování a nemusí platit tak vysoký poplatek) a potom, když se jim konečná částka nelíbí, tak od obchodu cuknou. Můžu si o tom myslet cokoliv, je to o svědomí. Ten kupující přece žádné pravidlo neporušil a tady se mu nadává do vykuků a překupníků. Divné.

A vždyť jo.Tady každý uznává, že je to sviňárna.Ale nevím, nevím, kdo z vás by se nebil za desítku.Tohle bych nebral za vyčůraný, ale jako životní chybu. Tento případ je přeci úplně něco jiného, než nespokojení s konečnou cenou.
Hunger

#33 Příspěvek od Hunger »

Hele a co když je v německu není to proti pravidlům? Maliku proto na aukru neobchoduju za prvé neprodávám a za druhé nedělám z lidí blbce a raději jim napíšu, že to má velmi podhodnocené.
"Šmirgl to jistí!"
michalll
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od michalll »

Já souhlasím s tím, že ti špatní jsme my (po právní stránce jen já - je to můj účet). Následky jsem připraven nést. Jde mi hlavně o to, do jaké míry má nárok mě porzekuovat.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
cilek

#35 Příspěvek od cilek »

Zba píše: A vždyť jo.Tady každý uznává, že je to sviňárna.Ale nevím, nevím, kdo z vás by se nebil za desítku.Tohle bych nebral za vyčůraný, ale jako životní chybu. Tento případ je přeci úplně něco jiného, než nespokojení s konečnou cenou.

A co je to jiného, proboha? Kdyby to někdo vydražil za 15 tisíc, tak už by spokojený byl. Já si zkrátka myslím, že nízká výchozí cena byla dána z "vychytralosti" a kupující překvapil okamžitou koupí "Kup teď". Pohádce o dodatečném zjištění skutečné ceny nevěřím.
Hunger

#36 Příspěvek od Hunger »

Hmmm myslím, že jsi v háji:Zánikem nebo zrušením této Smlouvy nezaniká právo na náhradu škody, na smluvní pokutu ani ustanovení týkající se těch práv a povinností, z jejichž povahy vyplývá, že mají trvat i po ukončení Smlouvy (zejména jde o povinnost poskytnout peněžitá plnění za plnění poskytnutá před účinností odstoupení a rozhodčí doložka).
"Šmirgl to jistí!"
Hunger

#37 Příspěvek od Hunger »

Cilku tím bys řekl, že michal je dement :D. Jen idiot by udělal toto, kdyby znal skutečnou cenu.
"Šmirgl to jistí!"
Kovboj

#38 Příspěvek od Kovboj »

Hunger píše:Kovboji a Jirko nesouhlasím tady jde o princip tomu člověku nevznikla žádná škoda a dát někomu 9 a půl tisíce za nic je hodně silné kafe.

No právě, o princip. Tady nejde o princip komu vznikla škoda. Jde o princip že sliby a dohody se mají plnit.

Být v té situaci já - jednou jsem dal slovo že něco prodám minimálně za 150 korun s tím že jsem doufal že se to vydraží za víc. Někdo to vytáhnul na pětistovku - tedy několikanásobek toho co bylo původně moje minimum. Měl bych tedy být spokojen, mám o pětikilo víc než na začátku a zbavil jsem se věci, kterou jsem nepotřeboval a o jejíž hodnotě jsem neměl ponětí 8)
Kovboj

#39 Příspěvek od Kovboj »

michalll píše:Jde mi hlavně o to, do jaké míry má nárok mě porzekuovat.

IMHO jediné co ti hrozí je zrušení účtu na Aukru :wink:
JMalik

#40 Příspěvek od JMalik »

Hunger píše:Hele a co když je v německu není to proti pravidlům? Maliku proto na aukru neobchoduju za prvé neprodávám a za druhé nedělám z lidí blbce a raději jim napíšu, že to má velmi podhodnocené.

Taky na aukru neobchoduji, ale nedávno jsem nakupoval na audiomarktu.de. Jsem celkem rád, že jsem se setkal s normálním obchodním jednáním, protože si nedovedu představit, že bych jel do Kolína (nad Rýnem), nebo do Paříže jenom proto, aby mi dotyčný řekl, že chce o xx víc, protože si to rozmyslel, dostal lepší nabídku, právě včera to prodal jinam.....
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Zba
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Zba »

cilek píše:
Zba píše: A vždyť jo.Tady každý uznává, že je to sviňárna.Ale nevím, nevím, kdo z vás by se nebil za desítku.Tohle bych nebral za vyčůraný, ale jako životní chybu. Tento případ je přeci úplně něco jiného, než nespokojení s konečnou cenou.

A co je to jiného, proboha? Kdyby to někdo vydražil za 15 tisíc, tak už by spokojený byl. Já si zkrátka myslím, že nízká výchozí cena byla dána z "vychytralosti" a kupující překvapil okamžitou koupí "Kup teď". Pohádce o dodatečném zjištění skutečné ceny nevěřím.

No nevím, jestli je někdo tak hloupý (nemyslím zakladatele vlákna), aby čekal, že se věc vydraží za 15tis. a dal cenu kup teď 500 kč. :roll:
Hunger

#42 Příspěvek od Hunger »

Jinak Kovboji onehdá jsem jsem kupoval DX7 za 3700, mělo to být do pátku toho týdne. Ve čtvrtek večer mi od obchodníka přišel email že bohužel je mu špatně a že to bude za 14 dní a 4000 korun pokud mi nevěříš ukážu ti emaily, takže změna ceny, nebo odstoupení je možné.
"Šmirgl to jistí!"
michalll
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od michalll »

No nic už to nechme. Zítra ještě uvidím co mi na to řekne majitel těch stopek a nějak to dopadne.

Díky za reakce
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Homer.Simpson

#44 Příspěvek od Homer.Simpson »

4.7.1 V případě, že dojde ke skutečnosti, která zakládá následnou nemožnost plnění (zejména zničení či krádež věci), má prodávající nárok na zrušení celé nabídky. V pochybnostech je však povinen takovou skutečnost prokázat.
Zajtra by si mal skocit na policiu pre potvrdenie o kradezi a napisat mu, ze po ceste na postu ti ich ukradli a ze v prilohe mu posielas oznamenie :twisted:
Alebo este mozes zohnat nejake najpodobnejsie a rozbyt ich kladivom a poslat mu foto :mrgreen: :lol:

Ale osobne sa priklanam k nazoru, ze je to podraz :roll:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“