Heli a vaše nehody - pokračování

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: Heli a vaše nehody :-)

#406 Příspěvek od pkotatko »

Jj, je to krasne videt. Kdyz se na pastorek podivas zepredu, na predni celo, vzdalenejsi od motoru. Je tam videt hezky jak je to svarene. Prave kvuli tomu, ze s lepenymi byly problemy a ta lepena polovina tam moc nedrzela.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#407 Příspěvek od XB8R »

Teď jsem se díval na pastorek Mikado 15z. a ten je lepený, pastorek Mikado 16z mám svařovaný. Používám ten 15z, tak jsem zvědavej kdy to vzdá a rozpadne se.
Logo 500 VBar, nano CPX
kolaCZek

#408 Příspěvek od kolaCZek »

Tak jsme se dneska sli s pritelkyni placnout na Hostivar do parku... Helinu jsem samozrejme musel vzit s sebou. Co kdyby tam bylo misto na litani. A taky ze bylo... Juchuu!
Tak jsem si nasel super flek, kde se da pristavat. V jednoum rohu louky parecek na dece a v druhym pritelkyne na dece. Pichnul prvni baterku a vyrazil nad prazdnou louku plnou pampelisek... Krasne si krouzim osmicky. Rikam si, ze se predvedu pred pritulkou, jak to krasne svisti. Takze pekne rychlej dlouhej oblouk. A najednou rana jak z dela. Mini Protos doslova explodoval. Kousky vrtulniku se rozstrikly dva metry nahoru a volnym padem trepotaly ze zhruba 15m vysky k zemi... Nechapal jsem... Nekdo mi ho sestrelil brokovnici! Az kdyz jsem si pro vrtas sel, tak jsem si vsiml, ze na kazde strane loucky stoji telegrafni sloup. A mezi nimi je natazenej tenkej drat. Abych ho videl, musel jsem stat presne pod nim. No trefit ho se cloveku nepovede, ani kdyby chtel. Pak jsem jeste 20 minut hledal baterku. Nakonec jsem ji nasel...
Takze ty dve osmicky a kus oblouku me dneska vysly na rozlamanou ploutvicku (nekam uletela), sekanec na ocasni trubce, zlomenou tycka vzpery ocasu, utrzeny ocko na kabince, prevody vsech tri serv cykliky, naseknuta izolace na dratu baterky a samozrejme listy hl. rotoru. Ale vic me sere, ze jsem pak cely odpoledne koukal na rozlamanou helinu a nabity baterky...
Trubka je v pohode. Je v ni jenom dulek, kterej nicemu nevadi. Ani ohnuta neni. Uhlikovou trubicku vzpery ocasu koupim za par kacek a kablik baterky napravi smrstovacka. Jedine citelnejsi skody jsou prevody serv, ploutvicka a listy. Takze celej ten cirkus me vysel na cca 600,-. 8) Takze celkem uspesne odpoledne. :D
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Trust

#409 Příspěvek od Trust »

Mám tu 14,15.16 všechno svařované.
mamoulian

#410 Příspěvek od mamoulian »

Tak sem dneska při přistání nosem k sobě přehnal náklon bokema skončil v kotrmelcích.Hlavní kolo,trubka,držák vzpěr na trubce. Dál sem nepátral.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
cilek

#411 Příspěvek od cilek »

KolaCZek: To máte u vás fakt tak vysoké telegrafní sloupy? 8O
psena
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od psena »

mamoulian píše:Tak sem dneska při přistání nosem k sobě přehnal náklon bokema skončil v kotrmelcích.Hlavní kolo,trubka,držák vzpěr na trubce. Dál sem nepátral.

A proc pristavas cumakem k sobe? Me to vic sedi ocasem k sobe :mrgreen:
kolaCZek

#413 Příspěvek od kolaCZek »

cilek: Dobreee... Tak z cca 8m. :D Ale i tak to nepotesilo.
Spektrum DX8, PhoenixRC
mamoulian

#414 Příspěvek od mamoulian »

psena píše:
mamoulian píše:Tak sem dneska při přistání nosem k sobě přehnal náklon bokema skončil v kotrmelcích.Hlavní kolo,trubka,držák vzpěr na trubce. Dál sem nepátral.

A proc pristavas cumakem k sobe? Me to vic sedi ocasem k sobe :mrgreen:

každej má holt jinou orientaci :-))
No ne.Lítal sem kruhy nosem dovnitř a čumákem k sobě sem už přistával hodněkrát bez bác.Přistávám jak kdy.Většinou stojim tak aby mi sluníčko nepeklo tlamu a pokud fouká tak proti větru.Někdy to vyjde ocasem,někdy bokem a někdy nosem k sobě.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od František Koudelka »

Vcera sem sel letat se 450,mam ted nabijecku na oprave tak sem nabil setovkou ze stavu storage a sel sem, heli letala pres 5a pul minuty, v pohode, jak sem prisel domu nabil jsem baterku a nechal byt, dnes jsem vzal baterku tak jak byla, uz sem nedobijel...delam to tak vzdy a po asi trech a pulminutach ve vzduchu zacala ztracet vykon a padat, jen sem stahnul kolektiv nekam na nulu a asi dva metry nad zemi pridal a srovnal a stacilo to na pristani bez ujmy...dopadla presne kolmo na lyziny, sice tvrdeji ale vse ok, jak to ze mi ta baterka klekla, ja asi dva roky stara, to takhle odejde ze dne na den, neni nafouknuta ani nijak mekka nic...ta baterka uz se zahriva ale s vykonem nidky problem nebyl
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
kolaCZek

#416 Příspěvek od kolaCZek »

František Koudelka: Preeesne tohle mi udelala necelej rok stara GensAce 3S 2200mAh. Po cca dvou minutach letu (normalne litam do zapipani stopek po 5 minutach) jsem jen tak tak doplachtil a pristal. Ale me se jeste nafoukla jak poutovej balonek. Po chvili sice splaskla, ale litat uz s ni nebudu. Fixou jsem na ni cmarnoul velky S a je z ni servisni baterka na nastavovani doma na stole. :wink: A pri nabijeni si na ni davam extra bacha.
Spektrum DX8, PhoenixRC
Kenny McCormick

#417 Příspěvek od Kenny McCormick »

Franto,
nic nieje vecne...
Ze je baterka mekka, to neber doslova, nieje mekka na dotyk, to sa tak hovori pretoze nedava dost prudu :lol:
Pri mojich prvych lipol som si to tiez myslel, ze to takto rozoznam - rukou :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
kolaCZek

#418 Příspěvek od kolaCZek »

Kenny McCormick: Taky jsem nechapal, jak muze LiPolka vymeknout. Az kdyz jsem za letu slysel, jak jdou otacky nekompromisne dolu, tak jsem pochopil o cem je rec. :lol:
Spektrum DX8, PhoenixRC
Troll

#419 Příspěvek od Troll »

kolaCZek píše:me se jeste nafoukla jak poutovej balonek. Po chvili sice splaskla, ale litat uz s ni nebudu. Fixou jsem na ni cmarnoul velky S a je z ni servisni baterka na nastavovani doma na stole. :wink: A pri nabijeni si na ni davam extra bacha.

Já bych jí hodil do slané vody a až bude napětí na nule slavnostně vyhodil. Tak moc nafouknutá baterka může být potenciálně nebezpečná. Nestojí za to abys vyhořel. :!: Pro nastavování na stole je úplně nejlepší 4 x NiCd, případně nějaký samostatný BEC.
kolaCZek

#420 Příspěvek od kolaCZek »

Troll: Uz nafoukla neni. Zase splaskla. :D A je mi ji lito vyhodit.
Spektrum DX8, PhoenixRC
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“