Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zba píše:No nevím, jestli je někdo tak hloupý (nemyslím zakladatele vlákna), aby čekal, že se věc vydraží za 15tis. a dal cenu kup teď 500 kč.
To byla ta základní chyba, kterou udělal. Ten kupující jí jen využil, to je zcela normální a legální postup. Kvůli malým (formálním) chybičkám už lidi přišli o milióny.
Přesně pro tenhle případ si dávám do popisu, že si vyhrazuji právo aukci kdykoli zrušit. Nepochybně je tady právo na straně kupujícího a vy se snažíte pomoci v podstatě podvodníkoj. Ovšem je to "maniak" tak se mu pomoc musí.
Jak to vidim já? V současné době tvoji adresu nezná a aukro by mu jí předat nemělo, takže bych se nebál toho, že si na tebe někde počká. Orgánům by ji však předat mohlo. Situaci nezahráníš tím, že napálíš balné 9500kč, protože on poštovné a balné předem zná. Poslat mu jiný předmět by šlo, on by zareagoval tak, že to není věc kterou koupil, ale to je dost "profláklá" prasárna. Určitě jsi ty stopky fotil, což je taky na prd. Napsat mu, že jsi je rozbil.. no no nevim. Může je po tobě chtít stejně a z toho nevim jak se vykroutit. Já bych se urychleně pokusil sehnat podobný stopky, šlápnul na ně a poslal mu je. Vrátí ti je zpět, ty mu vrátíš 500 + 200 poštovnýho a basta. Aby si ty stopky koupil jinde a ty mu je měl proplatit je absolutní hovadina, respektive to slyšim poprvé. Ruku na srdce, dohodli jste se s kolegou na ceně 500kč a za tuto cenu jsi je prodal, že mají cenu 10tis. jsi zjistil až později... kdyby jsi na to nepřišel tak tohle neřešíš = v podstatě neproděláváš, ale ušel ti zisk 10tis.
Nahoru nepoletím, dole mě najdou! Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Prečítaj si poriadne obchodné podmienky Aukra, ak tam nejaké sú. Podľa mňa sa nie je čoho obávať. Nejde o podpísanú zmluvu ani nič podobné, maximálne o porušenie podmienok nejakého bazáru za čo ti môžu maximálne zrušiť účet. Neverím, že nejaký právnik sa bude zaoberať niečím takýmto a už vôbec nie (ak by to aj aspoň trochu šlo) vymáhaním takejto sumy. Na druhej strane ako kupujúci by som to tiež bral ako podraz a špekulantstvo ale vyprdol by som sa na to s tým, že som si len potvrdil názor...
maroslong píše:..........ako kupujúci by som to tiež bral ako podraz a špekulantstvo ale vyprdol by som sa na to s tým, že som si len potvrdil názor...
Jako kupující bych investoval násobky té částky o kterou se jedná, abych dotyčnému napravil hlavu. (Je to jenom o povaze co si necháš líbit )
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Zase takový podraz to není. Okamžitě chtěl odstoupit od smlouvy. Jinak když jsem si objednával tu vysílačku a bylo mi řečeno. Že včas nebude a bude o 3 kila dražší řekl jsem na přímo kladenou otázku od prodejce. Že buhuzel čekat nemohu. Odstoupil jsem od smlouvy ale ne od prodejce on nemohl vědět, že se mu udělá zle a že mu to astra proda o 3 stovky dráž.
banderas píše:Jinak...znám lidi, co si zakládaj učet na jedno nebo pár použití. Dostanou peníze, nic nepošlou, aukro jim účet zablokuje a cajk.
To se mi moc nezdá. Aukro není přeci žádné tržiště, kdyby to takhle šlo dělal by to každej! Tím, že prodáš nějakou chujovinu uzavíráš smlouvu dle práv Aukra. Proto ti chodí ověřovací dopis do baráku. Možná se pletu.. možná se jen ukazuje (zase zase a zase) ta povaha česká!
Nahoru nepoletím, dole mě najdou! Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
maroslong píše:..........ako kupujúci by som to tiež bral ako podraz a špekulantstvo ale vyprdol by som sa na to s tým, že som si len potvrdil názor...
Jako kupující bych investoval násobky té částky o kterou se jedná, abych dotyčnému napravil hlavu. (Je to jenom o povaze co si necháš líbit )
Jasné, to máš úplnú pravdu. Ja mám povahu zmierlivú a nekonfliktnú a navyše v bazároch, na trhoch, z druhej, tretej a x-tej ruky a podobne nenakupujem ani nepredávam, takže mám o starosť menej. Ak má dotyčný povahu že si ho bude chcieť vychutnať, tak možno niečo vymyslí, ale to čo píše je len bububu.
Bolo x sporov okolo objednávok z eshopov za chybné ceny (u nás napr cena s číslom v eurách a nápisom meny SKK, čiže 30x lacnejšie), a končili tým že ponuka nie je ešte podpisom zmluvy, obchod je uzavretý až potvrdením objednávky zo strany predávajúceho. Automatický email o PRIJATÍ objednávky, pritom ešte nemá hodnotu, je len informačný. Vždy to končilo tým že kupujúci nemá žiadne práva vymáhať ponúknutý tovar za pôvodnú cenu.
Naposledy upravil(a) coro dne pát 25.05.2012 0:05, celkem upraveno 1 x.
Samo že je to tržiště. Ale oproti jiným internetovým bazarům je více zajištěno proti podfukářům. Například ověření se provádí zasláním doporučeného dopisu, problémy řeší přímo pracovníci Aukra. Občas se tam vyskytne podvodník, ale často to dořeší policie.