Tak nevím.....
Už jsem si zvykl na to, že většina lidí považuje létání za nebezpečné, ale pořád jsem si říkal, že ten kdo o tom něco ví má jinej názor.. Jak to tady čtu, tak mě přepadají deprese....
Létání je nebezpečné podle toho, jak si ho pilot nebezpečným udělá!
Samozřejmně záleží na kategorii letadla-
u ULL není tak propracovaný výcvik a i některá letadla (určitě ne všechna!!) nejsou ve skvělé kondici.
U PPL se člověk bát nemusí vůbec-když vidím jak často to chodí do prohlídek, tak tomu věřím, ale je pravda, že je to finančně dost náročný...
Já osobně mám piloťák na GLD (kluzák) a jsem spokojen-lítám 10 let (od 15ti), nálet mám celkem kolem 500 hodin a musím říct, že za tu dobu se mi nestalo, že bych se bál za letu nebo že bych něco rozbil (musím to zaklepat)... Za posledních pár let co chodím na závody nalítám kolem 80ti hodin za rok a vejdu se do 25 000,-
I na závodech potkávám lidi, kteří jsou podle mě šílenci a radši se jim vyhýbám, ale to je všude. Osobně se mnohem víc bojím na silnici než ve vzduchu! Ve vzduchu na svoje chyby doplatíš sám, ale na silnici tě sundá nějakej blb a nenaděláš nic....
To je můj názor-jednoznačně zkusit a jít do toho a kdo se bojí nesmí do lesa, ale jakmile bude mít nějaké informace o tom, tak se bát nebude