RC akrobat

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

RC akrobat

#1 Příspěvek od TheDawe »

Čus lidi, potřebuji poradit. Chci začít s akrobacií, už jsem plánoval Zoom 4u. Udělal jsem kvůli tomu několik vláken, ale nakonec jsem si řekl, že bych si koupil nějaké kompletní na začátek. Ptám se vás, protože určitě máte zkušenosti a ja nevím co asi je na začatek nejlepší :D. Už jsem s několika akrobaty létal u známého, ale chtěl bych nějaké na začatek svoje, abych to zvladal na 1čku potom se tomu věnovat na plno. Na začatek bych si představoval něco menšího (max. asi tak 75 cm rozpěti), aby zvládalo mírný vítr, odolný proti nárazům :D, pokuď možno kopletní ( myslím tím i s vysilačkou pohonem, atd... . Prostě abych mohl složit a jit ven :D ), a cena cca 4 000,- . Díky za odpovědi.
TheDawe
rafa242

Re: RC akrobat

#2 Příspěvek od rafa242 »

Myslím že najprv si nato išiel dobre tak prečo chceš zmeniť výber? Cesta cez toho zooma alebo nejaká metrovka od RC-factory je podľa mňa tá správna. Tiež mám teraz svojho prvého akrobata SU-29 od Rc-factory. Nemalo by ťa odrádzať to že to nie je komplet. Takto si to sám vyskladáš lepšie. Keď sa chceš fakt začať učiť akrobaciu tak podľa mňa je toto tá správna cesta.

Keď si kúpiš nejaké takéto hotové lietadlo s rozpätím 75cm myslím že nebudeš spokojný, ani o takom neviem a neverím že by mohlo dobre zvládať vietor. Keď chceš niečo menšie tak rc-factory má tak isto radu modelov s rozpätím 80cm, tak isto si to osadíš sám a určite to bude lietať niekoľko krát lepšie ako keby si si kúpil nejaký komplet.
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TheDawe »

No ja myslím že na začatek by mohlo byt neco levnějšího. Když si vemu Zooma vyjde mě na 6-7 000. Na kolik te vyšel ten tvuj akrobat. Já bych si letadlo rád sestavil sám ale nejsem na tom finančně zrovna nejlépe, protože mi je 14 :D .
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ondra1402 »

Já bych začal u toho, jak umíš řídit letadlo. Od toho se odvíjí, jakými akrobatickými prvky začneš a jak často s tím budeš mlátit o zem. Byla by škoda vybavit kvalitní elektronikou model od rc-factory a pak ho rozšrotovat, protože teprve budeš trénovat např. let na zádech. V tom případě bych sestavil něco z HC, letí to taky, naučit se s tím dá leccos a neleze to tolik do peněz.
Pokud však chceš model na vypilování rolling harrieru, je rc-factory s kvalitními komponenty skoro nutnost:)
EDIT: vyplatí se hlídat modelbazar, případně Aukro. Občas se tam objeví super kousky za pár peněz.
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TheDawe »

ondra1402 píše:Já bych začal u toho, jak umíš řídit letadlo. Od toho se odvíjí, jakými akrobatickými prvky začneš a jak často s tím budeš mlátit o zem. Byla by škoda vybavit kvalitní elektronikou model od rc-factory a pak ho rozšrotovat, protože teprve budeš trénovat např. let na zádech. V tom případě bych sestavil něco z HC, letí to taky, naučit se s tím dá leccos a neleze to tolik do peněz.
Pokud však chceš model na vypilování rolling harrieru, je rc-factory s kvalitními komponenty skoro nutnost:)
EDIT: vyplatí se hlídat modelbazar, případně Aukro. Občas se tam objeví super kousky za pár peněz.

Ja jsem ještě akrobata neměl jen jsem s ním lítal u známého, ale jelikož letadlo nebylo moje neriskoval jsem :D . Jinak lítat umím s rekreačními letadly ( např větroň ). Přesně to co jsi psal jsem myslel , chci nějakého levnějšího akrobata na pokusy :D . Ale aby něco vydržel , a vydržel mírný větřík.
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od TheDawe »

Jo a nevyhýbám se bazarům a použitým akrobatům..
rafa242

#7 Příspěvek od rafa242 »

Elektroniku mám z HK čiže najviac som dal asi za samotný model. Chápem že nemáš veľký rozpočet. No chceš sa do toho zmestiť aj z vysielačkou? Neviem či je dobrý nápad kupovať nejaký set. Najlepšie by bolo keby to bolo epp a nič priestorové kvôli opraviteľnosti keď sa na tom chceš učiť. Čo potom hovoríš napríklad na yak crack od rc-factory? Cenovo by bol prístupnejší. Aj keď menšie obratnejšie rýchlejšie, preto by som uprednostnil niečo aspoň metrové.
zero_ozero

#8 Příspěvek od zero_ozero »

Jestli cheš fakt ušetřit tak si něco postav. Plánků je habaděj a dá se to postavit za 50kč + pohon.
Jinak lítat s érem okolo 100cm rozp. a s váhou 250g bych za větru lítat nešel. Asi jsem srab :-D
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ondra1402 »

Tak v tom případě bych koupil lepší vysílačku, např. DX7, a koupil nějakého použitého akrobata, něco jako toto.
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TheDawe »

zero_ozero píše:Jestli cheš fakt ušetřit tak si něco postav. Plánků je habaděj a dá se to postavit za 50kč + pohon.
Jinak lítat s érem okolo 100cm rozp. a s váhou 250g bych za větru lítat nešel. Asi jsem srab :-D

To by byl dorý nápad ale jaký materiál máš na mysli?? Myslim že balza by nebyla zrovna nejlepší nápad :D
JerryK
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JerryK »

...možná budu prodávat tohle http://www.rc-factory.cz/detail.php?id=555
Komplet osazené (bez RC).
Tak pokud bys měl zájem... Cena dohodou
Honza.V

#12 Příspěvek od Honza.V »

Za 2 700Kč máš komplet, který je zaručeně osvědčený, v podstatě lze jen velmi těžce zničit

http://www.rc-factory.cz/detail.php?id=630
zero_ozero

#13 Příspěvek od zero_ozero »

TheDawe píše:
zero_ozero píše:Jestli cheš fakt ušetřit tak si něco postav. Plánků je habaděj a dá se to postavit za 50kč + pohon.

To by byl dorý nápad ale jaký materiál máš na mysli?? Myslim že balza by nebyla zrovna nejlepší nápad :D

Pro začátek potřebuješ plackolet viz: odkazy co už někdo postnul. Tyhle éra se staví z depronu a jeho náhražek. Pokud jsi ale nikdy nic nestavěl tak to sice postavíš, ale bude to stát za prd, protože to bude křivý. Ušetříš, ale naučit se kloudně lítat bude odost složitější. Možná si zafixuješ i nějakou blbost a na velkým éru se budeš jednou trápit.
Ovšem já nejsem profík a o mojí akrobacii hamba mluvit.
Hunger

#14 Příspěvek od Hunger »

No nevim ja taky nikdy letadlo nestavel, ale moje minifuntana kriva není. Mít odporovku byla by elegantnějsi. Cena 200 kc za model s podvozkem atd... vlastní stavba je skvělá věc.
"Šmirgl to jistí!"
zero_ozero

#15 Příspěvek od zero_ozero »

jasně, já toho taky moc nepostavil. Poprvé jsem si postavil právě plackolet a bylo to nelítatelný. Jednak se to kroutilo a rovný to zrovna nebylo. Minifuntanu mám taky a byla na stavbu možná i lepší. Prostorový trup a křídla se chovají jinak než samotná deska depronu.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“