Začátek s F4U Corsairem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re: Začátek s F4U Corsairem

#16 Příspěvek od Pajas »

No ten simulátor je FMS, funguje jen na win XP a Vista (vejš to stojí za houby) a Vista taky nemusí, ale mně to šlo. K Wing-Dragonu dávaj taky FMS, ale nepíšou to tam, tak bych se radši optal, kdybys šel do něj. Já s ním mám jen dobré zkušensoti. Materiál sice není EPP, ale nějakej hodně tvrdej polystyrén a nikdy se nic nezlomilo atd.
gemini

#17 Příspěvek od gemini »

Pajas píše:No ten simulátor je FMS, funguje jen na win XP a Vista (vejš to stojí za houby) a Vista taky nemusí, ale mně to šlo. K Wing-Dragonu dávaj taky FMS, ale nepíšou to tam, tak bych se radši optal, kdybys šel do něj. Já s ním mám jen dobré zkušensoti. Materiál sice není EPP, ale nějakej hodně tvrdej polystyrén a nikdy se nic nezlomilo atd.

mne FMS funguje dobre aj na viste aj na 7-micke a som s nim celkom spokojny :) Pravda je, ze som zatial vyskusal len asi 3 simulatory a FMS sa mi zdalo byt najrealnejsie (myslim tym spravanie sa litadla)
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Michal_N »

manas14 píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat zkušenějších, jestli je F4U Corsair od Art-techu vhodné pro začátky s letadly ... http://www.rc-modely-outlet.cz/cz/detai ... c-letadla/
Je to malé, obratné a na to rozpětí i dost těžké. A navíc to má podvozek (a s malými kolečky), takže by s tím měl začátečník hned přistávat na beton nebo asfalt? To pro začátečníka rozhodně vhodné není.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od jyrry »

Michal_N píše:.............. To pro začátečníka rozhodně vhodné není.

dneska jsou kluci sikovnejsi nez my (pred cca 35 roky). Staci par hodin na simu a je to pak i v realu brnkacka. Jooo, kdyby jsme tenkrat meli simy, to jsem si mohl odpustit ty srajdy http://www.jyrry.cbcnet.cz/historie.htm a asi 2x tolik nefocenych ...
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
jyrry.webnode.cz
miťo

#20 Příspěvek od miťo »

http://www.rc-modely-outlet.cz/cz/detai ... c-letadla/

Tohle jsem viděl ve vzduchu a přišlo mi to hodnější než Spit Bary Warbird od Pelikána 8)
Je to větší a pomalejší model. Ale neměl by to rozhodně být první model...
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
baui

#21 Příspěvek od baui »

@miťo: Nefunguje ti odkaz ;)
Tom
Zba
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Zba »

Jak se lítá s motorkou, kterou odkaz ukazuje?Oprav to :-) !
CharlieCh

#23 Příspěvek od CharlieCh »

...s větrem o závod.
Ticcino

#24 Příspěvek od Ticcino »

Jen tak na okraj, FMS je freeware volne ke stazeni. S placenymi sw jako Phoenix nebo RealFlight se to neda srovnavat. Nicmene na zakladni navyky packovani to staci.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Abu »

manas14 píše:... takže pro začátek by jste spíš zvolili třeba Funtic, Skylady III, Cessnu, Cub..atd prostě hornoplošníky nebo elektro větroně, já bych asi bral Funtic nebo Skylady

Skylady radeji ne, ta moc nelita (rozhodne ne jako vetron, na to je moc mala a tezka). Pokud te to tahne k motorakum, tak nejaky EPP hornoplosnik typu Piper, Cessna, Belanca. Pokud vetrone, tak treba EasyGlider.
A potom jako druhe letadlo uz klidne toho Corsaira.
(Ja zacinal na samokridle Toro a po necelem pul roce uz lital s EPP Mustangem, ikdyz prechod se neobesel bez nejake te havarky, precejen rychlost a obratnost byly znacne odlisne). :)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
miťo

#26 Příspěvek od miťo »

Ano, tento model jsem myslel, děkuju. Špatně jsem zkopíroval link... Ten korzár mi přišel tak nějak lehký a pomalý oproti mému Spitu baby WB. Ale taky měl bez motoru hodně špatný skluz. Viděl jsem ho poblíž Solnice (východně od Hradce Králové), třeba sem majitel taky přispívá v diskuzi?
Asi hvězdicový motor způsobuje ten pomalejší projev. Spit proti němu hodně dobře klouže :wink:
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
beginner99

#27 Příspěvek od beginner99 »

Já mám oba dva první modely větroňě. S F4U corsairem za mě 100% ne. Rc system funtic a druhý omega 1200.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“