Pomoc se sestavením Hexacoptery

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
krwell

Pomoc se sestavením Hexacoptery

#1 Příspěvek od krwell »

Zdravím. Už od začátku přemejšlim, že by jsem si pořídil hexacopteru. Problém je v tom, že jsem co se týče elektroniky totální nemehlo a moc se v tom neorientuju a tak nevím co objednat a tak. Otázka je následující : Dá se pořídit hexacoptera do 12000,-. Pár měsíců zpátky jsem pročetl ten 100 stránkový topic o tricoptérách, ale o moc chytřejší z toho nejsem. Nenašel by se v okolí Prahy nebo v Praze někdo, kdo by mi s tím poradil a pomohl postavit ? Samozřejmě to nechci zadarmo. Prostě si na to sám netroufám a rád bych někoho kdo už má něco podobnýho postavenýho. Už nějakou dobu fórum pročítám, a tak počítám s tím, že se ozve hodně lidí s tím, že si mám pročítat web a tak, ale člověka kterej neumí čísla taky zlomky nenaučíte :)

Rád bych aby se tam postupem času dalo dát FPV
Naposledy upravil(a) krwell dne pon 28.05.2012 23:01, celkem upraveno 2 x.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Hexacopter do 12.000,-

#2 Příspěvek od koulinek »

Ty peníze nebudou moc reálné, za to pořídíš tak tu FPV výbavu a na copter nezbude už. Jináč v mém bádání a testování coptérů mi výrazně napomohla řídící jednotka DJi NAZA o které je tady taky vlákno, prostě to létá! Hexa se na tom dá taky provozovat a taky na ni plánuju přejít z quada. nabízí i své vlastní rámy včetně hexy pokud si nechceš vymýšlet a stavjet vlastní konstrukci.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
krwell

#3 Příspěvek od krwell »

upravena zmínka o FPV :) Určitě si na tebe vzpomenu s těma rámama :)
RCcraft

#4 Příspěvek od RCcraft »

krwell píše:Zdravím. Už od začátku přemejšlim, že by jsem si pořídil hexacopteru. Problém je v tom, že jsem co se týče elektroniky totální nemehlo a moc se v tom neorientuju a tak nevím co objednat a tak. Otázka je následující : Dá se pořídit hexacoptera do 12000,-. Pár měsíců zpátky jsem pročetl ten 100 stránkový topic o tricoptérách, ale o moc chytřejší z toho nejsem. Nenašel by se v okolí Prahy nebo v Praze někdo, kdo by mi s tím poradil a pomohl postavit ? Samozřejmě to nechci zadarmo. Prostě si na to sám netroufám a rád bych někoho kdo už má něco podobnýho postavenýho. Už nějakou dobu fórum pročítám, a tak počítám s tím, že se ozve hodně lidí s tím, že si mám pročítat web a tak, ale člověka kterej neumí čísla taky zlomky nenaučíte :)

Rád bych aby se tam postupem času dalo dát FPV

Hexa za 14 a neco se da sehnat s Naza ovladacem a prislusenstvim bez vysilace. Souhlas s Koulinkem, ze je to dobra volba.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od koulinek »

Ono je dost důležitý co stim chceš létat, a ideálně vědět s čím konkrétně protože z toho se odvíjí potřebná nosnost coptéry a dimenzování motorů, regulátorů, vrtulí. Já šel cestou bádání, první pokusné coptéry s levnýma komponentama => slepá cesta, léce to ale néni z toho radost jako když už použiješ měco osvědčeného. Motory sou kapitola sama pro sebe, taky momentálně vybírám už nějaké slušnější na tu hexu. Vrtule s APC chybu neuděláš. néni špaté zvolit na naučení levnější variantu quada a pak po nasbírání zkušeností postavit už solidní hexu a ověšet ji vším tím FPV elektrovercajkem. To už budeš mít představu kolik toho bude potřeba vozit a podle toho rozhodnout o velikosti, jináč to bude pro maličké GoPro a jináč pro zrcadlovku v podvěsu.
krwell

#6 Příspěvek od krwell »

ok, Vypustím FPV úplně. je 12000 reálné nebo ne ? nechci s tim lítat nic extrémního, jenom s tím lítat na chatě a maximálně udělat pár obrázků nějakou microkamerkou. zrdcadlovku na tom tahat fakt nechci. Radši bych si to seskládal sám než kupovat něco hotovýho za skoro 15000,- . dost pochybuju že bych to ocenil.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od koulinek »

DJi F550 rám s příslušenstvím cca 550€ tak to těch 14000,- a to by si mohl ocenit a kamerku to take unese. Nebo jak sem psal vystačit pro začátek s quadem a take ušetříš.
krwell

#8 Příspěvek od krwell »

sakra, tu cenu jsem tam psát neměl. Ne, nechci nic za 14000,- :) Chci hexacopteru , třeba poskládanou z HK. Jde mi o to aby mi někdo poradil co mám objednat a popřípadě mi to pomohl poskládat :) Ale děkuju
martinre
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od martinre »

Hexa s motory např. od Satrie, regulátory Turnigy Plush a řídící jednotkou Rabbit/Naza ti do toho limitu v pohodě vleze. Rám plasťák DJI bych nebral, sám to zmákneš líp nebo koupit např. toto http://sexycopter.com/collections/sixco ... cts/six003
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od koulinek »

A to je právě to ono, postavíš z HK, jako já a jiní a zjistíš po pár letech že to néni tak úplně ono a stejně si upgraduješ potom na lepčí stroj a akorát provaříš na těch levnějších dílech. Já tim chtěl říct že bych raději stavěl quad na lepších komponentách jak za každou cenu jít do hexy. Dobře, řeknime rám neřešit postaví se samodomo, pak NAZA, slušné motory 750-1000kv, nemusí byt zrovna AXI a APC 10x4.7 SF+SFP + unašeče MP-jet a z HK dejme tomu tak baterky 4-5Ah
krwell

Re: Pomoc se sestavením Hexacoptery

#11 Příspěvek od krwell »

nejde mi zase o to, osadit to za co nejmíň peněz, ale chci to mít spíš jako hračku než něco super za co dám vejplatu :) Já si to klidně samodomo udělám, akorád potřebuju vědět co a kam dát a jak to zapojit :) pak už to zvládám :)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc se sestavením Hexacoptery

#12 Příspěvek od koulinek »

Zapojení a nastavení jednotky NAZA je velmi intuitivní a má dobrej návod, to zvládneš bez problémů. Motory nakonektorovat nebo rovnou naletovat na regulátory tak aby měly správný směr rotace pokud regulátory neumí reverzovat. Régly připájet na rozvodnou desku nebo pavouka se správnou polaritou. Připojit příjmač na NAZA, pripojit napájení a USB link na PC s nainstalovaným SW, nastavit a nakalibrovat TX a druh příjmače (pokud budeš používat S-bus) Rám můžeš udělat ze sklotextitu či podobného materiílu nebo si nechat vyfrézovat, ramena z AL 10x10 nebo karbonové trubky.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“