Optic 6 + optima 7 problém
Optic 6 + optima 7 problém
Ahoj dnes mi přišla tato rc souprava a nevím v čem je problém,ale motor reaguje na oba křížové ovladače, ale nestejnoměrně, prostě si dělá co chce, pokud zapojím serva tak jdou hned do maxima a nemám šanci je ovládat. Mám to easystara takže mi stačí směrovka a výškovka. Samozřejmě jsem vysílač i přijímač spároval, to podle mého proběhlo úspěšně. A ještě jsem nastavil ve vysílači mod na letadlo. Zkoušel jsem to nastavit podle manuálu ale bez úspěchu. Nevíte někdo co s tím??
Re: Optic 6 + optima 7 problém
Určite Ti to fy. Pelikán rád reklamuje, tak ako všetko. Ešte aj s blbými poznámkami.
Napiš více.
Jaké kanály na přijímači Te takto zlobí a zda regulátor točil s motorem s jiným vysílačem OK.
Osobně bych zkusil resetem na čerstvý model. Motor na kanálu 3. Na tomto kanálu bych zkusil servo. pak až regulátor v případě, ze servo bude pracovat OK. Pokud bude špatně pracovat jen regulátor, tak bych vinil regulátor a ne vysílač.
Pokud jsi koupil více přijímačů, tak zkus i jiný přijímač.
Jaké kanály na přijímači Te takto zlobí a zda regulátor točil s motorem s jiným vysílačem OK.
Osobně bych zkusil resetem na čerstvý model. Motor na kanálu 3. Na tomto kanálu bych zkusil servo. pak až regulátor v případě, ze servo bude pracovat OK. Pokud bude špatně pracovat jen regulátor, tak bych vinil regulátor a ne vysílač.
Pokud jsi koupil více přijímačů, tak zkus i jiný přijímač.
Před tím jsem používal rc soupravu zebra a všechno bylo v pořádku. Zlobí všechny kanály, ať to zapojím do jakéhokoli kanálu, tak je to pořád to samé. Reset jsem zkoušel, ale nepomohlo to.
máš full baterky? nemáš... todle se totiž děje když jsou vycuclé...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
sxRider píše:Ahoj dnes mi přišla tato rc souprava a nevím v čem je problém,ale motor reaguje na oba křížové ovladače, ale nestejnoměrně, prostě si dělá co chce, pokud zapojím serva tak jdou hned do maxima a nemám šanci je ovládat. Mám to easystara takže mi stačí směrovka a výškovka. Samozřejmě jsem vysílač i přijímač spároval, to podle mého proběhlo úspěšně. A ještě jsem nastavil ve vysílači mod na letadlo. Zkoušel jsem to nastavit podle manuálu ale bez úspěchu. Nevíte někdo co s tím??
Čím to napájíš?
Ahoj tak vyřešeno, stačilo přepnout na druhý model a vše funguje jak má. Díky všem za rady
No hneď mám dušu na pokoji a nebudem nič reklamovať. Šak vysielačka za 100e za to nestojí. Či áno? Hlavne nech ti lietadlo nepokosí končatiny.
Ahoj vyskytl se druhý problém, možná to není problém jen mám něco špatně!?
Rozhodl jsem se že si na easystara dodělám křidélka, zapojil jsem vše podle manuálu
CH1 - pravé křidélko
CH2 - výškovka
CH3 - plyn
CH4 - směrovka
CH5 -
CH6 - levé křidélko
Mám vysílač v módu 2 ( mám to i přeplé na vysíliči) a děje se mi to že páčkou plynu bych měl ovládat křidélka (jestli se nepletu), ale ouha ovládám jí směrovku a druhou páčkou nahoru dolu - výškovka, ale doprava doleva - křidélka. Nemusí se ještě něco přepojit uvnitř vysílače? Nebo kde by mohla být chyba?
Rozhodl jsem se že si na easystara dodělám křidélka, zapojil jsem vše podle manuálu
CH1 - pravé křidélko
CH2 - výškovka
CH3 - plyn
CH4 - směrovka
CH5 -
CH6 - levé křidélko
Mám vysílač v módu 2 ( mám to i přeplé na vysíliči) a děje se mi to že páčkou plynu bych měl ovládat křidélka (jestli se nepletu), ale ouha ovládám jí směrovku a druhou páčkou nahoru dolu - výškovka, ale doprava doleva - křidélka. Nemusí se ještě něco přepojit uvnitř vysílače? Nebo kde by mohla být chyba?
ne, plyn+křidélka vlevo je mod 4
mod 1 je plyn+křidélka vpravo, výškovka+směrovka vlevo
mod 2 je plyn+směrovka vlevo, výškovka+křidélka vpravo
mod 3 je plyn+směrovka vpravo, výškovka+křidélka vlevo
mod 1 je plyn+křidélka vpravo, výškovka+směrovka vlevo
mod 2 je plyn+směrovka vlevo, výškovka+křidélka vpravo
mod 3 je plyn+směrovka vpravo, výškovka+křidélka vlevo
A jak mám přepnout na mód 4? Jak to máte nastavené vy? Kde to správně má být když mám plyn vlevo?
Přepnout bohužel nejde. Optic 6 umí jen mód 1 a mód 2.sxRider píše:A jak mám přepnout na mód 4?
1=vlevo výškovka a směrovka, vpravo plyn a křidélka
2=vlevo plyn a směrovka, vpravo výškovka a křidélka
Přepnout to nijak nejde, musí se to předrátovat
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=44916
Pokud si na to netroufáš, či nechceš přijít o záruku, tak to pošli do servisu.
Po předrátování bude rádio umět jen mód 3 a mód 4 (tvrdit bude stále, že je to 1 a 2)
Jak to máte nastavené vy?
Já používám mód 3 a mám předrátováno. Mně vyhovuje mód tři, protože chci křidélka a výškovku na stejném kniplu (jako je to u velkých letadel) a chci plyn vpravo. Jsem totiž pravák a tak si můžu pravou rukou hodit model a levou mít již rovnou na kniplu. Levačkou bych těžší model nehodil "řízeně" ale maximálně tak bez směru jako cihlu.
Kdeto správně má být když mám plyn vlevo?
Žádné "správně" není. Všechny 4 alternativy jsou rovnocenné. Nejčastěji se používá mód 1, pak mód 2. Záleží, co ti vyhovuje. Jinak žádné "jsem pravák, takže pravačkou výškovka+křidélka (či směrovka) a plyn si dám na levačku, protože mi na to stačí tupější ruka". To je nesmysl. Většina lidí jsou praváci a většina lidí lítá mod 1 (nesouvisí to s pravák/levák).
Díky moc za vyčerpávající odpověď