LTZ400M píše:JJ ...jinak klidně bych i něco připlatil za pěkný navod,je moooc škoda,že tato chybička podle mě kazí celkový dojem ...
Je to vec nazoru, mne zas prijde celkem naprosto normalni mit navod na webu (mas to aktualnejsi) ev. na CD. Obzvlast u takhle jednoduchyho modelu mi prijde zbytecny cokoliv tisknout - "setrme nase lesy"
LTZ400M píše:JJ ...jinak klidně bych i něco připlatil za pěkný navod,je moooc škoda,že tato chybička podle mě kazí celkový dojem ...
Je to vec nazoru, mne zas prijde celkem naprosto normalni mit navod na webu (mas to aktualnejsi) ev. na CD. Obzvlast u takhle jednoduchyho modelu mi prijde zbytecny cokoliv tisknout - "setrme nase lesy"
co sa usetrilo ked tam uz papier je a na nom jedna veta s odkazom na web ?
Nechme kolegové návod návodem,dneska jsem byl zalétnout a to éro je naprosto geniální,veliká poklona před pány z RC factory-odpouštím i ten návod Už nabíjím baterky a už se těším na večer.PS-jedu si koupit ještě aspoň dvě bat. Letu zdar a co nejméně pádů.
LTZ400M píše:Nechme kolegové návod návodem,dneska jsem byl zalétnout a to éro je naprosto geniální,veliká poklona před pány z RC factory-odpouštím i ten návod Už nabíjím baterky a už se těším na večer.PS-jedu si koupit ještě aspoň dvě bat. Letu zdar a co nejméně pádů.
Jojo, měl jsem stejný pocit, když jsem to poprvé zalétával
Mam otazku: poskladal som crack yaka, vybava podla doporucenia: motor priamo z rc-factory Pulso 2204/54 vrtula GXS EP 9050 letovka 176g z baterkou arrowing 2s 350MaH 20C Stavba fajn, velmi som spokojny z rychlostou stavby. Akurat nam vysiel vyrazne dohora vyoseny motor- syn to len prilepil na EPP bez upravovania pri zalete sme zistili ze nas kus sa podaril dohora. Ale to je pohoda, uz je to opravene.
Problem mam ze to nevladze, ledva urobi premet, aj to skaredy, lebo hore uz nema rychlost. Co mam vymenit? Je moze zeby baterie ked su 20 C, 350 MaH nestacili? Halaka z hmotnostou 150g utiahnu v pohode. Alebo je nutne menit motor ci regler? Moc sa mi do toho z casovych dovodov nechce. Asi skusim dat tam baterie 3S miesto 2S, to snad zaberie.
3S zabrala. Setup mam doporuceny z RC factory- aj regler. Ked som tam dal 3S baterku 450 MaH vsetko sa zmenilo a lietadlo lieta paradne. Priam bohovo. Teraz vecer bolo totalne bezvetrie, dali sme len tri lety ale musim povedat ze je to parada. Myslim ze Crack Yak sa bude vyrabat este vela rokov a nakoniec zludovie Fakt - a hlavne za par korun - to je genialne.
Aj ja už mám doma toto lietadlo, všetko už mám pripravené na stavbu a teším sa kedy bude hotové. Motor som kúpil len ten turnigy o ktorom sa tu písalo. Chcel by som sa spýtať aké vrtule lietate? Boli tu písané rôzne rozmery no veľa krát nebolo spomenuté či ide o SF alebo HD verziu vrtule, tak by som rád vedel akú použiť. Ďakujem
Ja mam motor Pulso 2204/54, baterku 3s 450MaH, vrtula GXS EP 9050 oranzova a motor sa mi prehrial. Na dalsie lietanie musim skusit mensiu vrtulu (ak uz nieje motor uvareny).
jozop píše:Ja mam motor Pulso 2204/54, baterku 3s 450MaH, vrtula GXS EP 9050 oranzova a motor sa mi prehrial. Na dalsie lietanie musim skusit mensiu vrtulu (ak uz nieje motor uvareny).
sa ani nediv, na 3 s by si mal mat 8x4,7
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Ahoj. Asi před měsícem mě zaujalo toto vlákno, říkal jsem si " krucajs, já mám vždy čas jen po večerech až jdou děti spát-to by bylo na zahradní polétáníčko ono" Inu pořídil jsem strojek, výbavu levnou z HC páč jsem v tomto amatér. Díky odkazům zde jsem to docela úspěšně složil a teď trénuji ruce. Zatím s tím trochu bojuji, tak jako mladíkům zde mě to nikdá nepůjde, ale prozatím jsem nadšen. Nemám o to strach jako o dřevěný model proto se docela daří. Mohu všem doporučit. Takže vivat RCmania M. http://rceroplany.webnode.cz/clanky/crack-yak-55/
Mam takuto skusenoast neviem ju celkom dobre vyhodnotit tak sa pytam, mozno niekto mudrejsi poradi. Lietadlo postavil moj syn, vyosenie neriesil. motorove lozko nalepil natvrdo na vyrez EPP. Lietadlo sa vsak desivo tahalo za kabinkou ( teda pri standartnom lete islo hore, pri lete hore kolesami islo dole). Kukali sme na to viacery na lietadle ziadna ocividna nerovnost, skladali som to na velkej doske, plochy su rovne a rovnobezne. Vyriesil som to exterme velkym vysenim motora, tazko povedal kolko - snad 8 stupnov dole a lietalo pekne rovno. Proste ocividne vela. Potom som odpalil motor privelkou vrtulou, uz mam novy motor ale problem rovnaky. Kontrolujem tazisko, mam ho na 20 cm od predu, rc-factory pise 21 cm, teda velmi fajn, v nom to nieje. Stale ten isty letova prejav, cize potrebne vyrazne vyosenie motora. Neviete ca mam este skontrolovat, kde by mohol byt problem? V postate mi nevadi silne vyosenie, ale bojim sa ze skutocny problem je inde a ten neriesim/nevidim. Potrebovali ste zvysovat vyosenie, alebo stacilo to z vyroby? Co mohli stavitelia Pat a Mat prehliadnut/zle postavit?
Nejdřív bych zkusil vytrimovat letadlo přesně tak jak se má....
tady je postup, ale ten už je v minulých tématech zmíněn.
1) při kolmém pádu dolů vytrimuji výškovku 2) při kolmém pádu dolů vytrimuji směrovku 3) poté při kolmém letu nahoru zjistím jestli letadlo letí samo rovně, jestli uhýbá tak je špatně vyosený motor. Motor může být vyosený špatně jak do stran ale i nahoru nebo dolu. Tuto vadu lze odstranit a) vypodložením motoru, a nebo za b) seřízením pomocí mixů na vysílači, tak že do plného plynu přidáme buď výškovku nebo směrovku podle potřeby.
4) když model letí rovně nahoru i dolu přejdeme k bodu seřízení těžiště, ve vodorovném letu model letí rovně je těžiště správně. Jestli model padá na předek tak je těžiště moc vepředu a je zapotřebí ho posunout do zadu, posuneme baterky dozadu nebo v horším připadě přidáme trochu váhy do zadu na ocas. Jestli letadlo je lehké na předek a vyplouvá potřebuje závaží do předu.
5) Letadlo je sice skoro seřízeno a můžete s ním spokojeně létat, ale jestli chceme aby nám letadlo letělo naprosto rovně tak také je dobré zkontrolovat nožový let a popřípadě namixovat. když model letí v noži za podvozkem tak potřebujeme namixovat přitaženou výškovku do směrovky, v opačném připadě obráceně.
TAK A LETADLO JE SEŘÍZENO !!!!! UŽ JEN LÉTAT A LÉTAT A LÉTAT
U některých modelů se může stát že se budou v nožovém letu přetáčet, to se řeší předěláním vzepětí, ale to se u EPP nestává.