Baterkám obecně to první problém nedělá, to umí každá. Až to druhé je ..... je problém
Heli a vaše nehody - pokračování
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Heli a vaše nehody :-)
Tady bych dal na doporučení Trolla. Sada která se nafoukla a zase se "vypustila" je ..... přinejmenším divná.
Baterkám obecně to první problém nedělá, to umí každá. Až to druhé je ..... je problém
Ježiši a kde?
Po dolítání je horká a nafouklá , a jak vychladne je splasklá. Úplně normální stav u blbejch baterek , který se ale ještě daj provozovat.
Po dolítání je horká a nafouklá , a jak vychladne je splasklá. Úplně normální stav u blbejch baterek , který se ale ještě daj provozovat.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- Screwball671
krtek2k píše:Ježiši a kde?
Já mám stejnou zkušenost, dá se provozovat nafukující se Lipolka ale je měkká a proudu už moc nedá. Nikdy mi ale nevybuchla něbo neshořela.
Obecně v helinách už je nevozím, ale v letadýlkách jo, ty tak moc nežerou.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nFoavpqEU6E[/youtube]
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Na, mojich (bývalých) sadách ani náhodou. Nafouklý sady znám, ale že by se, jak chladnou, zase zmenšovali
.... Ne.
Možná o milimetr, ale jelikož si milimetru těžko všimnu, tak vlastně taky ne.
Možná o milimetr, ale jelikož si milimetru těžko všimnu, tak vlastně taky ne.
Koukám opět plodná debata
. Baterka nafouklá jako balón na kterou jsem reagoval patří zahodit. Tam bych neváhal. Mírné nafouknutí baterky není nic neobvyklého a není nebezpečné. Nicméně taková baterka má své nejlepší dny za sebou a je rozumné začít uvažovat o jejím odeslání do důchodu.
- avalanche8
Nechci bejt remcal,ale pojdte resit baterie do prislusneho vlakna ci smetiste 
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Sice malá,ale taky
.Strom u sousedů nehodlal uhnout 
Ps.večer opravím a zítra hurá do luftu
Ps.večer opravím a zítra hurá do luftu
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Nevím jestli se to časem stává každému,ale sem nějak zkryplovatěl. cca padesát baterek letos bez nehod a teď co let,to rána. Mám nějaké zkraty v palici,zaletím si pár osmiček,souvratů,přemetů,pak si dám třeba znovu souvrat 540 stupňů a najednou nějak zamrznu a nevím co s rukama. v půlce po prdeli dolu.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
- Screwball671
Tohle je docela starý video ale docela mě zaujal ten konec, kameraman měl trochu kliku, kdyby to koupil, tak by dopadl hodně bl....
http://www.youtube.com/watch?v=7YZrE8Gf ... ure=g-vrec
http://www.youtube.com/watch?v=7YZrE8Gf ... ure=g-vrec
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Tak vcera muj prvni stopblade, jen jak rikal kolega na letisti, na tom rozbehu musim jeste zapracovat
Takze volny pad jaksi na rotor/bok za asi 50ti metru a zaradil jsem se po bok Balu a zrejme dalsich
Ten stoblade samoztrejme nebyl planovanej, nejak jsem podelal otocku...
No, heli je pripravena na dnesni litani, samozrejme to musim zkusit hned znovu, tak me drzte palce..
Jinak kdyz se tu rozebiraji ceny padu u 700vek, tak me tento hardcora pad stal krome listu cca 450kc za obe hridele.. ocasni trubku jsem narovnal a kamen vrtulky taky. Lyzinky se diky umelohmotnym sroubkum oddelily a kabinka uz byla rozbita predtim, tak tu nepocitam. To je vse...proste chtelo by to gumovy listy a mame to skoro jak u 450ky
Takze volny pad jaksi na rotor/bok za asi 50ti metru a zaradil jsem se po bok Balu a zrejme dalsich
No, heli je pripravena na dnesni litani, samozrejme to musim zkusit hned znovu, tak me drzte palce..
Jinak kdyz se tu rozebiraji ceny padu u 700vek, tak me tento hardcora pad stal krome listu cca 450kc za obe hridele.. ocasni trubku jsem narovnal a kamen vrtulky taky. Lyzinky se diky umelohmotnym sroubkum oddelily a kabinka uz byla rozbita predtim, tak tu nepocitam. To je vse...proste chtelo by to gumovy listy a mame to skoro jak u 450ky
psena píše:Takze volny pad jaksi na rotor/bok za asi 50ti metru
- taková výška! Proč jsi to znova nezapl?
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Vis jak dlouho trva 50m volnym padem? Vis jak dlouho se roztaci Jive? 
-někde jsem četl, že když se Jive nevypne holdem nastaveným pod nulou, ale přepne do letového režimu, kde je nastavená hodnota govenotu těsně předtím, než se to roztočí (nějakých 15% na zkalibrovaném Jive), tak se to roztočí stejně rychle, jako se rychle změní režim otáček z nejpomalejších na nejrychlejší (0.5s?)psena píše:Vis jak dlouho trva 50m volnym padem? Vis jak dlouho se roztaci Jive?
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Tak to je za tu šlamastiku krásná cena, čekal bych víc. Plastový šroubky jsou dobrá vychytávka, používá je co vím úspěšně i Petr PPP. Napřed mi přišlo že to nemůže dostatečně držet a nehrnul jsem se do nich. Průměr tři miloše v plastu a oceli je sice ukrutný rozdíl ale prostě to funguje a výborně. Bohužel akorát kdykoliv jdu pro něco do shopu, vím jenom že jsem ještě něco chtěl ..........
Když jsem si vypnul ten JIVE debilním cvaknutím autorotace společně se záchranou při předvádění HCX, taky mi vrtalo hlavou jestli by naběhl regl hned cvaknout to okamžitě zpátky. Někde jsem četl že je to ochrana proti očesání zubů protože hlavní kolo ztratí rychlost, motor zabere naplnö a dznnnnnnnnnn je to bez zubů. Otázka je jak to proběhne doopravdy akorát se mi to nechce zkoušet naostro byť bez listí. Já samozřejmě tehdá dvě tři vteřiny zíral a přemejšlel proč mi nejde ten motor
No a plastový šroubky by zachránily prasklou přední nohu a možná i levou bočnici. Po zesílení a zúžení vnitřní světlosti trupu teď motor musím vyndavat spodem, na druhou stranu podvozek je dole a plastový šroubky mají šanci. Předpokládám že je lepíš modrým Loctitem a utahovat se musí asi dost opatrně 
Držím palce na dnešní nový pokus
Když jsem si vypnul ten JIVE debilním cvaknutím autorotace společně se záchranou při předvádění HCX, taky mi vrtalo hlavou jestli by naběhl regl hned cvaknout to okamžitě zpátky. Někde jsem četl že je to ochrana proti očesání zubů protože hlavní kolo ztratí rychlost, motor zabere naplnö a dznnnnnnnnnn je to bez zubů. Otázka je jak to proběhne doopravdy akorát se mi to nechce zkoušet naostro byť bez listí. Já samozřejmě tehdá dvě tři vteřiny zíral a přemejšlel proč mi nejde ten motor
Držím palce na dnešní nový pokus
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
http://relax450.rajce.idnes.cz