T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky
Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky
Overené, stačí namiesto do modulu pripojiť káblik na EXT port príjmača, (ja používam jediný single káblik do pinu D ako Data, nepripojené + a -, tak ešte som musel pomocným drátikom spojiť zeme TX a RX - dal som svorku na nabíjací konektor vysielača, samozrejme ne...ť to a pripojiť naozaj zem - u mňa čierny...).
Krásne to chodí ako má...
Krásne to chodí ako má...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Bezva.
Ja jsem zbabelec a jedu domu s Jetiboxem.
Jen se modlim, aby to fungovalo...
Ja to mam Coro zapojene podle tebe, az na ten kondenzator na zadni desce jak iho tam mas, mezi zemi a +. Doufam ze to nevadi... ?
Ja jsem zbabelec a jedu domu s Jetiboxem.
Jen se modlim, aby to fungovalo...
Ja to mam Coro zapojene podle tebe, az na ten kondenzator na zadni desce jak iho tam mas, mezi zemi a +. Doufam ze to nevadi... ?
- Kontaktovat uživatele:
Tak Halelůůůjááá, měls pravdu Coro!
Nějaký němec mi přepnul přijímač do režimu Clone...
Až se mi dostane pod ruky...!
Coro, tys nějak řešil délku implulsu v 16kanálovém režimu, poradíš mi, co tam nastavit? Chci to vyzkoušet...
Nějaký němec mi přepnul přijímač do režimu Clone...
Až se mi dostane pod ruky...!
Coro, tys nějak řešil délku implulsu v 16kanálovém režimu, poradíš mi, co tam nastavit? Chci to vyzkoušet...
16 kanál mi chodil, keď ešte nebol nastaviteľný..
No a v novšej starej verzii, čo mám nahranú ja, bola chyba a keď si nastavil periódu na menej ako mohli dosiahnuť v súčte všetky pulzy,
300us+ X *2000us + nutná sync medzera aspoň 2,5 až 3ms = pre 8 serv 19 až 20ms, pre X=16 serv až 35-36ms,
tak tam synchronizačná medzera pri plných výchykách (naschvál dosiahnutých samozrejme, normálne to nie je reálne ale nechcem lietať na náhodu! ) nebola..
A neviem či to odstránili..
Nie som si istý čo s periódou pre servo, v tomto prípade. Asi by som dal 20ms čo je u Jeti default. Normálne používam ByTransmitter aby to bežalo synchronizovane, ale 36ms sa mi zdá pre analog servá dlho (treba to brať tak že analog servo zapne motor len keď mu príde pulz z príjmača, t.j. pri 36ms by boli možno o polovicu slabšie a pomalšie - hlavne pri zaťažení). Pre digitály je to ale úplne jedno a tam je namieste to synchrónne.
Máš nový modul? Mal by mať v niekde v menu voľbu vstupného signálu PPM2, čo by malo šlapať 2x rýchlejšie (stred 760us, rozsah 500-1000us). Ja taký nemám, ale keby som ho mal hľadal by som ako si upraviť zdrojáky aby som to mohol použiť..
No a v novšej starej verzii, čo mám nahranú ja, bola chyba a keď si nastavil periódu na menej ako mohli dosiahnuť v súčte všetky pulzy,
300us+ X *2000us + nutná sync medzera aspoň 2,5 až 3ms = pre 8 serv 19 až 20ms, pre X=16 serv až 35-36ms,
tak tam synchronizačná medzera pri plných výchykách (naschvál dosiahnutých samozrejme, normálne to nie je reálne ale nechcem lietať na náhodu! ) nebola..
A neviem či to odstránili..
Nie som si istý čo s periódou pre servo, v tomto prípade. Asi by som dal 20ms čo je u Jeti default. Normálne používam ByTransmitter aby to bežalo synchronizovane, ale 36ms sa mi zdá pre analog servá dlho (treba to brať tak že analog servo zapne motor len keď mu príde pulz z príjmača, t.j. pri 36ms by boli možno o polovicu slabšie a pomalšie - hlavne pri zaťažení). Pre digitály je to ale úplne jedno a tam je namieste to synchrónne.
Máš nový modul? Mal by mať v niekde v menu voľbu vstupného signálu PPM2, čo by malo šlapať 2x rýchlejšie (stred 760us, rozsah 500-1000us). Ja taký nemám, ale keby som ho mal hľadal by som ako si upraviť zdrojáky aby som to mohol použiť..
To máš vyzkoušené? Se mi to nějak nezdá. Bavíte se o t9x, ne o nějaké jeti funkci, hádám? To, že vysílačka pouští do modulu ppm s opakováním třeba těch 36 ms přece nezbytně neznamená, že s touto periodou to musí vysílat i modul a že i s touto periodou to vypouští přijímač. Já měl za to, že přijímač signál sice čte, ale pak jej pouští na výstup ve svoji periodě a jen když dostane novou hodnotu, tak tu příští servu pošle novou. A když dobu nedostane nic, hodí na výstup failsafe.coro píše:Nie som si istý čo s periódou pre servo, v tomto prípade. Asi by som dal 20ms čo je u Jeti default. Normálne používam ByTransmitter aby to bežalo synchronizovane, ale 36ms sa mi zdá pre analog servá dlho (treba to brať tak že analog servo zapne motor len keď mu príde pulz z príjmača, t.j. pri 36ms by boli možno o polovicu slabšie a pomalšie - hlavne pri zaťažení). Pre digitály je to ale úplne jedno a tam je namieste to synchrónne.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Zatím mám ten starý modul, nový se někde toulá.
mihlit píše:--
To máš vyzkoušené? Se mi to nějak nezdá. Bavíte se o t9x, ne o nějaké jeti funkci, hádám? To, že vysílačka pouští do modulu ppm s opakováním třeba těch 36 ms přece nezbytně neznamená, že s touto periodou to musí vysílat i modul a že i s touto periodou to vypouští přijímač. Já měl za to, že přijímač signál sice čte, ale pak jej pouští na výstup ve svoji periodě a jen když dostane novou hodnotu, tak tu příští servu pošle novou. A když dobu nedostane nic, hodí na výstup failsafe.
On určite modul vysiela stále, ale vysiela dokola to isté lebo nemá nič nového.
To ako to ide z príjmača do serva, je vec príjmača a tam sa aj nastavuje. Pre 10 a viac kanálové príjmače sú tam skupiny serv čo to dostanú naraz, proste zložitejšie nastavenie...
Takže neznamená, ale ak sa nepýtaš na 16 kanál, tak aký má význam posielať to do serva s inou periodou než to generuje vysielač? Ak nie sú synchronizované, chodia servá takto (ako na FrSky napr):
http://www.youtube.com/watch?v=dj5oNOGSvso
Pri tých 16 servách, čiže 36ms, je to trochu o inom, a len v prípade že sú to analog servá - to sa môže oplatiť poslať to z príjmača častejšie - nie ako informáciu, tá neexistuje, ale aby sa viackrát zapol motor serva...
Tam už ale sync nie je v ponuke..
asi by som skúsil 2/3 z 36 čiže 24ms.. Teda pre malé príjmače.
Vzorec pre periódu rázov je Tr= T1.T2/(T1-T2)
jednoduchšie, frekvencia rázov čiže poskokov serva, je rovná rozdielu medzi frekvenciami pulzov vysielača a príjmača..
Ale nemusí to byť akurát, len nech to nie sú podobné frekvencie (či periódy).
To platí aj pre FrSky a iné, čo synchronizáciu nemajú - hľadal by som frekvencie čo najmenej "pri sebe", aby rázy vznikali s čo najvyššou frekvenciou (najmenšia akú je reálne dosiahnuť bez synchronizácie, je podľa mňa stále vysoká, aspoň 1Hz, tak preto).
Rimr a ostatní - Bavíme sa vo vlákne o FrSky o Jeti Duplexe, nevadí?
Nahral som Open9x r936 najnovší asi, vyzerá v pohode - skúsim sa s tým pohrať.
Ako prvé som súsil 16 kanál, a nastavenie peródy je max 32,5ms (to nie je na 16 serv po 2ms určite dosť, a aj to blbne, samozrejme pri takmer všetkých servách na +100%
Vidno že nikto z vývojárov to neriešil...
Nižšie nastavené časy medzi 16 a 32 ms, zas kolabujú pri všetkých servách na -100% alebo niekde medzi..
Jednoducho stále nie je vyriešené aby bola dodržaná synchronizačná pauza.

Pri nastavení na 16ms periódu, ale všetky servá chodia a modul nenadáva (pri nepochopení PPM vstupu našťastie vždy pípne), takže nejaký check či to prebehne tam je (možno nechtiac, že sa ešte nedokončilo odoslanie tak sa nezačne nové a vďaka tomu to funguje).
Ohlásiť bug musí niekto prihlásený? Fakt by bolo rozumné aby to doriešili.. Ono sa to dá nastaviť blbo aj pri 8 kanáli a zhodiť sa "na blbosť" napríklad po vysunutí klapiek... !
Správne by bolo vyslať sync pauzu povinne, hoci ako posledný (17ty v tomto prípade) kanál, v šírke aspoň 2,5ms, radšej 3ms - ale nesmie to za ním urobiť pulz lebo ten by sa bral ako prvý štartovací ďalšej vety.
K použiteľnosti, no pri analog servách je to v nastavení výstupnej periódy PRÍJMAČA na ByTransmitter, čo bymalo byť tých nič moc cez 35ms a bohviekoľko to je naozaj (podľa toho bugu..), nejaké HXT900 ledva lezú do polohy. Takže buď povinne digitály servá (všetky) alebo fixnú periódu.
Pri 22ms sa mi zdá že to chodí úplne normálne..
Nahral som Open9x r936 najnovší asi, vyzerá v pohode - skúsim sa s tým pohrať.
Ako prvé som súsil 16 kanál, a nastavenie peródy je max 32,5ms (to nie je na 16 serv po 2ms určite dosť, a aj to blbne, samozrejme pri takmer všetkých servách na +100%
Vidno že nikto z vývojárov to neriešil...
Nižšie nastavené časy medzi 16 a 32 ms, zas kolabujú pri všetkých servách na -100% alebo niekde medzi..
Jednoducho stále nie je vyriešené aby bola dodržaná synchronizačná pauza.
Pri nastavení na 16ms periódu, ale všetky servá chodia a modul nenadáva (pri nepochopení PPM vstupu našťastie vždy pípne), takže nejaký check či to prebehne tam je (možno nechtiac, že sa ešte nedokončilo odoslanie tak sa nezačne nové a vďaka tomu to funguje).
Ohlásiť bug musí niekto prihlásený? Fakt by bolo rozumné aby to doriešili.. Ono sa to dá nastaviť blbo aj pri 8 kanáli a zhodiť sa "na blbosť" napríklad po vysunutí klapiek... !
Správne by bolo vyslať sync pauzu povinne, hoci ako posledný (17ty v tomto prípade) kanál, v šírke aspoň 2,5ms, radšej 3ms - ale nesmie to za ním urobiť pulz lebo ten by sa bral ako prvý štartovací ďalšej vety.
K použiteľnosti, no pri analog servách je to v nastavení výstupnej periódy PRÍJMAČA na ByTransmitter, čo bymalo byť tých nič moc cez 35ms a bohviekoľko to je naozaj (podľa toho bugu..), nejaké HXT900 ledva lezú do polohy. Takže buď povinne digitály servá (všetky) alebo fixnú periódu.
Pri 22ms sa mi zdá že to chodí úplne normálne..
Coro, napis svoje zistenia a hlavne vysledky testov, ked mas HW poruke priamo tu: http://code.google.com/p/open9x/issues/list
alebo radsej zaloz nove vlakno na fore tu: http://9xforums.com/forum/viewforum.php?f=45
lebo to bude bug vo vsetkych FW a hned sa toho chytia aj ostatni aktivisti.
uvidis ze to budu ihned riesit!
login je povinny v oboch pripadoch.
alebo radsej zaloz nove vlakno na fore tu: http://9xforums.com/forum/viewforum.php?f=45
lebo to bude bug vo vsetkych FW a hned sa toho chytia aj ostatni aktivisti.
uvidis ze to budu ihned riesit!
login je povinny v oboch pripadoch.
Nechce sa mi registrovať tam..
Snažil som sa písať kedysi (August 2011) ale nie asi dosť jasne, alebo to nikoho nezaujímalo a riešili radšej Audio HiFi zvuk..
a potom som nemal aktuálnu verziu tak som nevedel či už to nie je dávno doriešené. Až teraz vidím že nie.
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st19086044
Dokonca to je asi horšie než predtým, lebo som tam písal že sa mi to nepodarilo zblbnúť a teraz mi to blblo (Pri PPM 16) na všetkých nastaveniach okrem 16ms..
Snažil som sa písať kedysi (August 2011) ale nie asi dosť jasne, alebo to nikoho nezaujímalo a riešili radšej Audio HiFi zvuk..
a potom som nemal aktuálnu verziu tak som nevedel či už to nie je dávno doriešené. Až teraz vidím že nie.
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st19086044
Dokonca to je asi horšie než predtým, lebo som tam písal že sa mi to nepodarilo zblbnúť a teraz mi to blblo (Pri PPM 16) na všetkých nastaveniach okrem 16ms..
Nebolo treba registráciu (zverejnilo to ale môj google account, dúfam že obratom nedostanem 1000 ponúk na zväčšenie penisu a viagru?!?)..
http://code.google.com/p/open9x/issues/ ... d=37&can=1
http://code.google.com/p/open9x/issues/ ... d=37&can=1
Bude JETI fungovat, když bude rámec pokaždé jinak dlouhý? Tzn. ne pevně 24 ms, ale prostě všechny pulzy, jak vyjdou, pak pauza 3.5 ms a znova. Mohlo by to měnit délku rámce dost výrazně (16x -100 % vs. 16x +100 %). Pak by šlo možná do open9x přidat místo délky rámce volbu "auto" a bylo by vystaráno. Nebo by sis jen přál, aby open9x umožňovalo nastavit větší hodnotu - jakou? Do 38 ms, nebo ještě víc?
Myslím že by Jeti fungovalo v pohode aj pri premenlivej dĺžke. Keď sa mení plynule cez menu vysielača, tak mu to vôbec nevadí.
Čo na to FrSky a originál Turnigy/Flysky by ste museli vyskúšať.
Za mňa by som tú premenlivú odsúhlasil ako dobré riešenie, dokonca istejšie než fixná peióda (t.j. že aj keď tam človek nastaví kratší čas než trvá PPM, tak pauza sa aj tak urobí).
Neviem či by to nevadilo niektorým servám, ale nepredpokladám (a keď tak analogom, a aj keby tak na príjmači sa vždy dá nastaviť fixná perióda).
Každopádne, ak by sa nastavil napríklad rozumný kompromis 12 či 14 kanálov a 24ms peróda, 99 percent času by sa to do tých 24ms zmestilo, a v prípade že by to preliezlo cez tak by to neprestalo fungovať - to by sa dalo tolerovať aj že je neštandardne premeblivá dĺžka.
Čo na to FrSky a originál Turnigy/Flysky by ste museli vyskúšať.
Za mňa by som tú premenlivú odsúhlasil ako dobré riešenie, dokonca istejšie než fixná peióda (t.j. že aj keď tam človek nastaví kratší čas než trvá PPM, tak pauza sa aj tak urobí).
Neviem či by to nevadilo niektorým servám, ale nepredpokladám (a keď tak analogom, a aj keby tak na príjmači sa vždy dá nastaviť fixná perióda).
Každopádne, ak by sa nastavil napríklad rozumný kompromis 12 či 14 kanálov a 24ms peróda, 99 percent času by sa to do tých 24ms zmestilo, a v prípade že by to preliezlo cez tak by to neprestalo fungovať - to by sa dalo tolerovať aj že je neštandardne premeblivá dĺžka.
Ešte dovetok - ale keď Jeti Duplex dokáže zobrať 2x zrýchlené PPM t.j. nejakých 500-1000us so stredom 760us (neviem presne ako to má byť, ale Futaba DSC vraj používa a chodí s Duplexom ako PPM2 - 12 kanál), tak to by sa neoplatilo rovno dorobiť aj to?
Môj prastarý modul to ešte nežerie, ale vraj nové už všetky ano...
Môj prastarý modul to ešte nežerie, ale vraj nové už všetky ano...
Tak zvětšení limitu pro maximální velikost rámce by šlo zvětšit bez rizika vedlejších efektů. Ostatní varianty by chtělo ostestovat s osciloskopem a/nebo s jeti modulem, což ani jedno z toho nemám. Problém jsi koukám nahlásil, což je dobře. Předpokládám, že jsi na to narazil v rámci teoretického testování. Pokud by ti to bránilo v létání, tak dej vědět a můžu ti poslat firmware s upraveným maximem.