L-13 Blaník 2100mm LM-model
Re: L-13 Blaník 2100mm LM-model
pre mna by to pokazilo dojem, mat servo vonku:) a okrem toho dávat ešte niečo do chvosta ked to treba dovažovat na čumák, neni to síce moc ale na páku to urobí dost.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
No jo no... Když já jsem holt "nepřítel bowdenů"

Obzvláště u gumových letadel
Obzvláště u gumových letadel
pilot205 píše:myslím, že by sa to mohlo robit tak už pri výrobe:) ľahšie sa budu osádzať bovdeny a nebude to taký dlhý kus:)
Ze dvou částí to asi dělat nebudu. Čím více částí, tím je pro mne větší problém s přesným slícováním dílů. Takhle, když se zadní část rozřízne ručně ostrým nožem, je jistota, že díly budou perfektně pasovat dohromady. A ani to po slepení nebude poznat.
Tak jsem dostavěl Z226, kterou jsme od LM koupili v Nesvačilech a mám silné nutkání dát mu háček a udělat krásný aerovlek s Blaníkem ... Libor moc nedoporučuje, ale - jaký je váš názor kolegové ??
moj názor je, nestačí na to:) treba niečo vačšie.
Je to jistota, odzkoušeno. Z-226 o rozpětí 1200 mm je opravdu na vlekání Blaníka malá. Je to malý a hlavně lehký model, takže to opravdu nejde.
luckyolda píše:Tak jsem dostavěl Z226, kterou jsme od LM koupili v Nesvačilech a mám silné nutkání dát mu háček a udělat krásný aerovlek s Blaníkem ... Libor moc nedoporučuje, ale - jaký je váš názor kolegové ??
Inak chcel som ešte, neboli by nejaké fotky?
Libore- tak to mne mrzí, že Blaníka neuveze...foto dodám, resp. nový majitel, pro kterého jsem L226 stavěl. Mám tam ještě EPP Pilatus turbo porter pc 6, vlastní stavba, rozpětí 1,6 metru, motor 500W. Tak zbyde vlek asi na něj...
Tak ten Pilatus už asi bude OK. Ono nejde vždy jen o rozměry, ale u aerovleků je taky rozhodující hmotnost vlečné. A Z-226 má o dost menší hmotnost něž Blaník.
už som začal s jeho stavbou, robím si ho trošku maketovejší. možno pridám aj nejake foto.
Můžeš poslat i nějaké foto ze stavby. Nebo nějaké nápady, podněty, připomínky. Těch zpětných informací je většinou velice málo.
Libor LM model.
Libor LM model.
Ahoj všem,taky uvažuji že si pořídím tohoto Blaníka,už ho máte někdo sestavenýho a zalétanýho ? chtěl bych s ním létat na svahu a termiku
Myslíte že jsou reálné starty s gumicukem?
Děkuji za odpověď.
Myslíte že jsou reálné starty s gumicukem?
Děkuji za odpověď.
Pár fotek. Ještě je třeba dolepit kabinu a osadit elektronikou.
Pěkné, to je rychlost.... Jsem zvědav na fotky hotového Blaníka.
Prosím ta možeš mi povedat aká farba je tá bledo šedá? presne taku budem potrebovat. Díky.Wrchi píše:Pár fotek. Ještě je třeba dolepit kabinu a osadit elektronikou.