yak 55m krill
yak 55m krill
Ahoj chlapi, mám takový malý problém při letu na zádech éro žačne táhnout nahoru.Při normální letu vše OK.Nevíte někdo co to může být?Za každou radu děkuji.
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
Re: yak 55m krill
LV píše:Nezalietany model
Tak ty jsi mu tedy poradil, kdyby jsi radši nic nepsal tak uděláš lépe.
LV píše:Nezalietany model
ze si mu ale poradil ....
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Zkus vyosit motor trochu nahoru,může to být tím,nebo špatně seřízený model.J
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Nesprávna poloha ťažiska (asi príliš vzadu), alebo príliš vyosený motor (alebo kombinácia), v prípade ak sú v poriadku uhly nastavenia (čo asi sú) a neutrálna poloha krídeliek. Proste ako píše Laco. Skús si prečítať napríklad toto:
http://www.minfo.cz/rcxxl/main.php?kat= ... 27&access=
http://www.minfo.cz/rcxxl/main.php?kat= ... 27&access=
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Nalitni si do vertikaly nahoru s plnym motorem, a dolu bez motoru. Sleduj jak a kam bude letadlo uhybat. Pokud bude uhybat pri tahu motoru, je to jeho potlacenim. Pokud bude uhybat bez motoru, je to serizenim kridla a/nebo vyskovky.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Michal Matějka píše:LV píše:Nezalietany model
Tak ty jsi mu tedy poradil, kdyby jsi radši nic nepsal tak uděláš lépe.
Presne som odpovedal na otázku čím to môže byť....
Keby sa ďalej opýtal ako na to, Tak mu poradím tak ako maroslong.
Dal by som mu ten odkaz a nech si naštuduje ako sa zalietava akrobat.
Pokial to nebude vedieť tak to nikdy nenaladí...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- LV
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:Nalitni si do vertikaly nahoru s plnym motorem, a dolu bez motoru. Sleduj jak a kam bude letadlo uhybat. Pokud bude uhybat pri tahu motoru, je to jeho potlacenim. Pokud bude uhybat bez motoru, je to serizenim kridla a/nebo vyskovky.
Samozrejme somarina
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme somarina
To co jsem napsal, je popsano take v tom odkazu vyse. Bod 2. Sice jinymi slovy, ale vysledek stejnej. A takhle me to ucili mazaci uz pred dost lety. Navic se da predpokladat, ze letadlo od Krilla nebude spatne postavene a nebude mit spatne serizeni. Proto si myslim, ze to bude jen v nespravnem vyoseni motoru. A na to nejjednoduseji prijde timto zpusobem.
Chapu, ze clovek nekdy nema naladu, ma spatny den atd. Taky nez prolezes vsechna dostupna fora, to chvilku trva. Vazim si te, dost tvych prispevku ma hlavu a patu. Sleduji co litas a co stavis. Kdyz te ale zrovna nebavi diskutovat, tak se na to vy....

To co jsem napsal, je popsano take v tom odkazu vyse. Bod 2. Sice jinymi slovy, ale vysledek stejnej. A takhle me to ucili mazaci uz pred dost lety. Navic se da predpokladat, ze letadlo od Krilla nebude spatne postavene a nebude mit spatne serizeni. Proto si myslim, ze to bude jen v nespravnem vyoseni motoru. A na to nejjednoduseji prijde timto zpusobem.
Chapu, ze clovek nekdy nema naladu, ma spatny den atd. Taky nez prolezes vsechna dostupna fora, to chvilku trva. Vazim si te, dost tvych prispevku ma hlavu a patu. Sleduji co litas a co stavis. Kdyz te ale zrovna nebavi diskutovat, tak se na to vy....
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:Samozrejme somarina
To co jsem napsal, je popsano take v tom odkazu vyse. Bod 2. Sice jinymi slovy, ale vysledek stejnej. A takhle me to ucili mazaci uz pred dost lety. Navic se da predpokladat, ze letadlo od Krilla nebude spatne postavene a nebude mit spatne serizeni. Proto si myslim, ze to bude jen v nespravnem vyoseni motoru......
Když to tak čtu, tak mu Laco poradil nejsprávnější postup:
Zalétnout to podle nějakých zásad pro seřízení a nastavení akrobata.
Když si to totiž dotyčný zkusí, rychle přijde na to, že např. neexistuje jenom jediná správná poloha těžiště, že je to individuelní záležitost a i dva špičkoví piloti to můžou mít dost rozdílně jinak. Od toho se potom odvíjí vyosení motoru, výchylky výškovky.....
A tak je to s nastavením všeho. U správně zalétaného akrobata stačí vyměnit vrtuli za jiný průměr , nebo stoupání a je nutné to znovu doladit.
Teď jsem se vrátil z letiště, kde jsem seřizoval akrobata kamarádovi. Zalétnul mu to Honzis a nastavil to dobře = podle sebe. Vyloženě mi to nevyhovovalo, ale rozhodně to nebylo seřízené špatně. Prostě tohle má každý lehce jinak a je třeba to zalétnot podle těch návodů pro seřízení akrobatů a v rozumném rozsahu (hlavně těžiště) si zkusit, co komu vyhovuje.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Díky chlapi, za návody moc mi to pomohlo.Bylo to v těžišti modelu.Jsem to včera nevdržel a šel testovat.Všichni určitě znáte ten pocit, když chodíte od ničeho k ničemu a přemýšlite čím to asi může být
Když jsem dělal GC dělal jsem ho s polovinou nádrže tak jako u všech svých modelů a éro bylo OK říkal jsem si, když tam bude plná nádrž těžište bude mírně v předu ale nebylo tomu tak.Zkusil jsem natankovat do plna druhou nadrž na smoke a ejhle problém zmizel.Proč to těžiště musí být, tak moc vpředu to netuším
Tak a je tady dilema vyvážit to olovem nebo lítat vždy s plnou nádrží na smoke
Když to vyvážim olovem a natankuji smoke nebude to, už moc težké na předek
Co udělá ero, když bude těžiště hodně vpředu?Zkoušel to někdo?Máte nějaké zkušenosti?.
Když to bude těžší na předek,tak to bude jakoby tupější na řízení,ale musíš to vyzkoušet. Já mám raději trochu tupější éra. Podobný problém jako ty jsem řešil loni u Extry. dovážil jsem to ve předu a lítá to suprově. Zkus a uvidíš. Hodně zdaru. J. 
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:Samozrejme somarina
Navic se da predpokladat, ze letadlo od Krilla nebude spatne postavene a nebude mit spatne serizeni.
A na toto som narážal...
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk