Zdravím,
jsem jeden z těch, co se po letech (skoro 20) vrací k modelařině. V mládí jsem stavěl házedla, gumáky a vrcholem byl nějaký A3 větroň. RC bylo zcela mimo mé finanční možnosti. Už nějakou dobu trénuji na simulátoru a pročítám si zdejší vlákna. Hodně se mi zalíbila RC házedla se startem za křídlo. Velký plus je, že se při tom člověk hýbe

Nicméně po zjištění, kolik takové házedýlko vlastně stojí (na stavbu od píky si zatím netroufám), jsem se rozhodl pro Betu. Nicméně s házedlem do budoucna počítám.
Zvažoval jsem několik variant, nakonec jsem se rozhodl pro Kit Bety koupený tady a serva, regulátor a nabíječku z HK. Vysílačku jsem uvažoval Turnigy/FlySky, ale zdá se, že je to teď velmi nedostatkové zboží, takže jsem koukal jinde a po vyřazení Optic 6 Sport (uložené konfigurace nejdou pojmenovat :-O ), se mi zalíbil Graupner MX-12 HoTT. Má sice jen 6 kanálů a dražší přijímač, ale větroně neplánuji a hodně modelů taky ne. Neměl bych to kam v paneláku dávat

Manželka sice ví o tom, že nějaké letadlo plánuji, ale obávám se, že si představuje něco malého, rozhodně ne metr a půl rozpětí. Časem si snad zařídím dílnu v garáži.
Dnes jsem konečně udělal první krok a z HK objednal nabíječku, serva a regulátor. (Dva balíky, oba pod 22€, tak to snad bude bez DPH). Baterka měla být třetí balík, ale když jsem zjistil, kolik by mně stálo poštovné z DE WH (skoro tolik co baterka), tak jsem raději stejný typ objednal na Aukru. Vysílač plánuji po výplatě, Betu až dorazí balíky z HK.
Když jsem objednával aku, tak jsem narazil i na ochranný sáček na baterku. Video na YouTube bylo velmi názorné - exploze mně trochu vystrašily, sáček mi přijde jako dobrá investice. Ale stejně budu muset vyřešit, jak aku v paneláku skladovat a nabíjet. Výbuch zažít nechci a vyhořet už vůbec ne. Máte nějaký tip? Určitě se to tu diskutovalo, ale ještě jsem se k tomu neprokousal.