Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#421 Příspěvek od Borek »

Pekacek77 píše:Zkouška držáku kamery, bohužel se docela třepal a tak je video roztřesené, ale už se pracuje na zlepšení :wink:

Mně se to líbí. Sice se to trošku chvěje, ale není to zdaleka tak hrozné, jak jsem čekal z tvého popisu. A ty záběry směrem dolů jsou taky výborné a hlavně lítáš docela pěkně hladce. Jen tak dál.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
FeriGGGG

#422 Příspěvek od FeriGGGG »

BTW zabudol som spomenut pecka spôsob uchytenia kormidiel ak sa časom odtrhnú
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qq0AwuPourw[/youtube]
:idea: ....odporučam trochu popraxovať s danou metodou na skusobnom materiali aby človek zistil ako to ide najlepšie... mne sa dana metoda po troche elaborovanie velmi osvedcila, kormidla sa hybu ľahšie a serva sa týmpadom menej namahajú :wink:
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
Borek
Kontaktovat uživatele:

Bixler crash

#423 Příspěvek od Borek »

Tak jsem to včera trošku přehnal s akrobacií:

Obrázek

Jsem zvědav, jestli to ještě půjde uspokojivě slepit.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od mbiron »

Neni lepsi delat akrobacii ve vzduchu? Jirmus hadr koukam :D Tak jestli to das dohromady tak teda klobouk dolu, to chce hodne lepidla a pasky. Takze drzim palce.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#425 Příspěvek od mkyral »

Zdravím,
jsem jeden z těch, co se po letech (skoro 20) vrací k modelařině. V mládí jsem stavěl házedla, gumáky a vrcholem byl nějaký A3 větroň. RC bylo zcela mimo mé finanční možnosti. Už nějakou dobu trénuji na simulátoru a pročítám si zdejší vlákna. Hodně se mi zalíbila RC házedla se startem za křídlo. Velký plus je, že se při tom člověk hýbe ;-) Nicméně po zjištění, kolik takové házedýlko vlastně stojí (na stavbu od píky si zatím netroufám), jsem se rozhodl pro Betu. Nicméně s házedlem do budoucna počítám.

Zvažoval jsem několik variant, nakonec jsem se rozhodl pro Kit Bety koupený tady a serva, regulátor a nabíječku z HK. Vysílačku jsem uvažoval Turnigy/FlySky, ale zdá se, že je to teď velmi nedostatkové zboží, takže jsem koukal jinde a po vyřazení Optic 6 Sport (uložené konfigurace nejdou pojmenovat :-O ), se mi zalíbil Graupner MX-12 HoTT. Má sice jen 6 kanálů a dražší přijímač, ale větroně neplánuji a hodně modelů taky ne. Neměl bych to kam v paneláku dávat :-D Manželka sice ví o tom, že nějaké letadlo plánuji, ale obávám se, že si představuje něco malého, rozhodně ne metr a půl rozpětí. Časem si snad zařídím dílnu v garáži.

Dnes jsem konečně udělal první krok a z HK objednal nabíječku, serva a regulátor. (Dva balíky, oba pod 22€, tak to snad bude bez DPH). Baterka měla být třetí balík, ale když jsem zjistil, kolik by mně stálo poštovné z DE WH (skoro tolik co baterka), tak jsem raději stejný typ objednal na Aukru. Vysílač plánuji po výplatě, Betu až dorazí balíky z HK.

Když jsem objednával aku, tak jsem narazil i na ochranný sáček na baterku. Video na YouTube bylo velmi názorné - exploze mně trochu vystrašily, sáček mi přijde jako dobrá investice. Ale stejně budu muset vyřešit, jak aku v paneláku skladovat a nabíjet. Výbuch zažít nechci a vyhořet už vůbec ne. Máte nějaký tip? Určitě se to tu diskutovalo, ale ještě jsem se k tomu neprokousal.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Borek
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od Borek »

mkyral píše:Vysílačku jsem uvažoval Turnigy/FlySky, ale zdá se, že je to teď velmi nedostatkové zboží, takže jsem koukal jinde a po vyřazení Optic 6 Sport (uložené konfigurace nejdou pojmenovat :-O ), se mi zalíbil Graupner MX-12 HoTT.

Nestojí ten Graupner tak 4x víc než Turnigy/FlySky? Já jsem koupil FlySky na Giant Cod ve Velké Británii a přišlo mi to snad během týdne... (link). Fakt je, že U T9X je ještě opravdu potřeba upgradovat na ER9X etc.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od Pekacek77 »

Nedávno jsme tady probírali plavání Bety na vodě, ne kvůli startu, ale spíš přistání a nějak se dostat na břeh k páníčkovi :)
Zkusil jsem a tady je výsledek. Nečekejte divočinu, je to jen popojíždění, zbytek informací je titulkách před koncem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O_3uUep8asw[/youtube]
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#428 Příspěvek od mkyral »

Borek píše:
mkyral píše:Vysílačku jsem uvažoval Turnigy/FlySky, ale zdá se, že je to teď velmi nedostatkové zboží, takže jsem koukal jinde a po vyřazení Optic 6 Sport (uložené konfigurace nejdou pojmenovat :-O ), se mi zalíbil Graupner MX-12 HoTT.

Nestojí ten Graupner tak 4x víc než Turnigy/FlySky? Já jsem koupil FlySky na Giant Cod ve Velké Británii a přišlo mi to snad během týdne... (link). Fakt je, že U T9X je ještě opravdu potřeba upgradovat na ER9X etc.

Jen dvakrát. Díky za link. Ale na skladě mají taky nula. Navíc MX-12 má podsvícený display už v základu, usb konektor pro připojení k pc, SD kartu kam se dají ukládat konfigurace modelů a data z telemetrie. A pro aktualizaci firmware není potřeba nic pájet ;-) Jediné co zatím nevím je, jak si bude rozumět s linuxem.

Navíc do Bohumína to z FM nemám tak daleko, takže ušetřím na poštovném.
Graupner MX-12
Borek
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od Borek »

Jen dvakrát. Díky za link. Ale na skladě mají taky nula. Navíc MX-12 má podsvícený display už v základu, usb konektor pro připojení k pc, SD kartu kam se dají ukládat konfigurace modelů a data z telemetrie. A pro aktualizaci firmware není potřeba nic pájet ;-) Jediné co zatím nevím je, jak si bude rozumět s linuxem.

Tak to jo, to vypadá jako dost pěkná cena.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#430 Příspěvek od Pekacek77 »

Po záruční výměně Tx, Rx, regulátoru a motoru v Betě 1400 III mě teď trochu znepokujují výpadky chodu motoru:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qRXJCgghg44[/youtube]
Netuším, proč se tak děje, ale na reglu se po přistání nedá udržet prst. Takže přehřívání a nebo snad dosah Cadeta? Letadlo není tak vysoko, je stále na obloze čitelné. Ten den, kdy jsem pořídil tyhle záběry, jeden borec svojí Betu RTF na stejné louce rozšvihal a stěžoval si na stejné výpadky pokud jí neměl nablízko. Tak bych nechtěl dopadnout stejně, ale chci létat a ne jen dokola reklamovat :(
flashturbo
Kontaktovat uživatele:

#431 Příspěvek od flashturbo »

Nazdarek panove ,zkapal mi regulator , kolika amperovy je ? nemohu to vycist nikde.
Swift II, Beta 1400, ASW 17, Unique 3D, F18 depron,SuperZoom4D ___Optic 6 Sport 35Mhz + FrSKY___
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#432 Příspěvek od Tchor »

Pekacek77

Resil bych clazeni reglu, to ze se na nem neda udrzet prst normalni neni. Vypadek napajeni motoru velkej problem neni - vypadek napajeni prijimace uz velkej problem bejt muze. Bud vymnen regl za vykonejsi nebo udelej do bety otvory pro vstup a vystup chladiciho vzduchu.

I s vrtuli 7/4" se mi nikdy reg nezahral na teplotu kdy se na nej nedalo sahnout a to i bez chlazeni, takze si myslim ze ten regl nebude v nejlepsi kondici.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od Pekacek77 »

Zkusím tedy let bez kabiny, ať tam může vzduch a uvidím, díky! Jinak vrtule na videu je originál.
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#434 Příspěvek od Tchor »

Pekacek77 píše:Zkusím tedy let bez kabiny, ať tam může vzduch a uvidím, díky! Jinak vrtule na videu je originál.

To bude mit ucinnej vliv akorat pokud bude ten regl primo v tom otvoru ty kabiny - pokud ho das klasicky dozadu tak vzduch nebude mit kudy odchazet a proudit kolem toho reglu moc nebude. ja bych asi ten regl vymenil.
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od mkyral »

flashturbo píše:Nazdarek panove ,zkapal mi regulator , kolika amperovy je ? nemohu to vycist nikde.

Na eshopech doporučují minimálně 18A.
Graupner MX-12
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“