Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Ahoj všichni, hledal jsem ve vlákně o kleštích na servokonektory, které kleště si pořídit, a polovina z nás tam krimpLuje!!! Správně je KRIMPOVAT! Děkuju všem, kteří to budou psát správně, to "L" mi tam tahá za oči Mějte se FAJN!
A to, že možná většina místních modelářů píše místo přijímač příjmač či dokonce přímač ti nevadí? Že tě to trápí, ať si každý s konektory dělá co chce, ne?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
To jsou všechno malé věcy, ale kdiž si přes polovynu modelářů nený schopno zapamatovat kam které ý patřý, tak to je fakt průser. To tady většyna lydý nemá záklaný vzděláný?
Používať cudzie termity je vždy veľké rizoto. Krimplovanie, rupsaky a gordon blue sú také najbežnejšie paškvily, v svete RC ešte mám rád ľubozvučné slovenské spojenie "model poháňaný dmychadlom" (bratom Čechom sa na tom asi nič zvláštne zdať nebude, ale po slovensky sa tomu hovorí "dúchadlo") a elektrotechnici zasa ľúbia takmer do rekurzie sa ženúcu "LED diódu"...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Woito to neřeš Dotyčnému sem se snažil onu věc už dávno vysvetlit. Taktéž se mu vysvětloval, že kroutící moment serva je kg.cm a ne kg/cm on to asi stejně nepochopil. 2jameson: LED dióda to mi přijde celkem v pohodě, ale docela nedávno jsem študoval návod na gyro a tam sem se dočet výrazu "LED žiarovka" vo tom nevim co si mám myslet. Žárovka, zářivka nebo dioda
Náhodou nám stredoslovákom je pojem "krimpl" foneticky veľmi blízky s "krumpľom" - čo je zemiak alias brambora...
Mňa viac iritujú prepisy cudzích slov do slovenčiny podľa jazykovedného ústavu akadémie vied, napr. - video = magnetoskop - interface = medzistyk - a české batole nie je batoľa, ale lezúň... a iné zhovadilosti
P.S. na ten "prímač" som tu už pár ľudí upozornil a bol som za debila...
Ještě nekrimpuju,krimpluju či kripluju nebo jak tomu tu ještě kdo říká)zatím jen pájím); a proto: Je tu nějaké doporučení kde a hlavně jaké kleště koupit. Priority jsou cena a samozřejmě i rozumná kvalita pro použití v občasném provozu pro příštích pár let?
martak píše:Ještě nekrimpuju,krimpluju či kripluju nebo jak tomu tu ještě kdo říká)zatím jen pájím); a proto: Je tu nějaké doporučení kde a hlavně jaké kleště koupit. Priority jsou cena a samozřejmě i rozumná kvalita pro použití v občasném provozu pro příštích pár let?
Je na to založené vlákno, má už 6 stránek - to jsem právě včera četl: viewtopic.php?f=18&t=41284&hilit=servo+kle%C5%A1t%C4%9B No ale na zákadě tohoto vlákna jsem se stejně výsldku nedobral - asi není jednoznačná odpověď. Můj závěr je koupit takové, které nejpohodlněji seženu a pak si udělat vlastní názor
mior píše:- a české batole nie je batoľa, ale lezúň... a iné zhovadilosti
Já si vždycky chtěl zeptat, i když jsem na to neměl odvahu na takové to klasické ze slovenských reklam: A s kým Vy bankujete?......studoval jsem jednu "školu" na Slovensku, a nemůžu si pomoc tohle mě tahá za uši ....je to správně po slovensky?
mior píše:- a české batole nie je batoľa, ale lezúň... a iné zhovadilosti
Já si vždycky chtěl zeptat, i když jsem na to neměl odvahu na takové to klasické ze slovenských reklam: A s kým Vy bankujete?......studoval jsem jednu "školu" na Slovensku, a nemůžu si pomoc tohle mě tahá za uši ....je to správně po slovensky?
Podle mě je to trochu globalizační záležitost a vliv angličtiny. Tam mají spoustu podstatných jmen stejných se slovesem. Třeba "skin" je "kůže" a taky "stáhnout (kůži)" atd. U nás se nedá říct přímo "S kým vy banka?", tak se to snažíme dokroutit nějakou koncovkou, která bude znít jako sloveso