Nafouknuté li-polky

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
wolf
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od wolf »

Používám také RC systémy 1350mA, mám na jednom packu asi 60 cyklů a na druhém asi 20. Nijak je nepřetěžuji a nabíjení je více než korektní a přesto se oba packy asi po 10 cyklech trochu přifoukly a kapacita se odhadem snížila asi tak o 10 %, ale nijak to neřeším a lítám na ně dál.
Dokud se mi letový čas nezkrátí natolik, že už to bude nezajímavé, tak na to kašlu. To bych musel reklamovat i např.SANYA NiMh 2500 mA, ty mají
po půl roce už kapacitu skoro poloviční a hlavně nevím jestli by mne prodejce rovnou nevyhodil, nedovedu si totiž představit co bych mu tam vyprávěl. Jednou jsem reklamaci Lipolek byl osobně přítomen a to divadlo
které tam oba aktéři předváděli, to mi opravdu za to nestojí.
Robertek
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Robertek »

Kamil píše:
Robertek píše:Chudáci ti kdo si přečtou tuto diskuzi a nemají s lipol zkušenosti, to je musí celkem odradit.

Chcel by som vedieť, či konkrétne tebe sa nenafúkla ani jedna Li-Polka.
Čo považujem za nafúknutie, som popísal vyššie - možno je takéto nafúknutie normálne.
Moje batérie neboli ani skratované, boli nabíjané správnym programom, prúdom 1C, postupne dvoma rôznymi nabíjačmi (Jeti, Hyperion) s balancerom, vybíjané rel. malým prúdom a chladené. Tie prvé dva reklamované RC-Systemy boli používané dokonca v zime pri teplote vzduchu cca 5 stupňov.
Čo robím zle ?

Pokud si projedeš tuto diskuzi narazíš na můj post kde popisuju nafouknutí mých E-techů, taky je nabíjím normálně a používám v mezích. Ale i tak se nafoukly, není to nic tragickýho, prostě některé lipol nejsou 100% kvalitní a k podobnému chování časem dojde u dost lipolek (E-techy tim trpěj celkem rychle). Je to způsobeno tim že lipol nemají upouštěcí ventil jako Li-ion.
runner111
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od runner111 »

Můžete někdo kdo jste reklamoval ty E-techy dát vědět, jak jste dopadly? Jedna moje je už tak nafouklá, že mám fakt strach. I když mi pořád připadá, že je to snad jen ta smrštovačka, protože podle vašich popisů by nafouklá baterka měla být měkká, ale já tu svojí když zmáčknu na boku, je v pohodě tvrdá,zeshora z tý plochý strany jí zmáčknu tak cca 2-3mm měkkého a pak je cítit že je tvrdá plocha, ani mezi články není žádná mezera.
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Kamil »

U E-Techov (aj u iných batérií) je to asi normálne. Mám ich nafúknuté približne ako píšeš ty. Ja z toho tiež mám zlý pocit, preto ich nabíjam a skladujem v hrnci. Inak batériu RC-System som vyreklamoval u obchodníka dva krát.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Billy Bob Bean »

runner111 píše:Můžete někdo kdo jste reklamoval ty E-techy dát vědět, jak jste dopadly? Jedna moje je už tak nafouklá, že mám fakt strach. I když mi pořád připadá, že je to snad jen ta smrštovačka, protože podle vašich popisů by nafouklá baterka měla být měkká, ale já tu svojí když zmáčknu na boku, je v pohodě tvrdá,zeshora z tý plochý strany jí zmáčknu tak cca 2-3mm měkkého a pak je cítit že je tvrdá plocha, ani mezi články není žádná mezera.
Reklamoval jsem nafouknutýho E-Techa 3S 1320mAh, GP 20C mají mít. V reklamaci jsem uspěl, baterka měla natočeno jen 7 cyklů. Kdyby to neuznali, tak mě jeden let stál 130Kč... Koupil jsem si dneska další tříčlánek E-Tech, jestli se to dá pořád reklamovat dokola, tak není co řešit a lítat se s tím dá.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Hobbit

#51 Příspěvek od Hobbit »

ja osobne pouzivam polyquesty, zatim bez problemu a to je zrovna moc nesetrim. Jenom jsem je po koupi svliknul z modryho kabatu a zatahnul do pruhledny smrstovacky - mam nad nima lepsi kontrolu.

pro zacatecniky:
pokud menite servisni konektor u baterek, doporucuju si pripravit spravnej s kabelama a pak po jednom dratu odstrihnout z puvodniho konektoru a napajet do novyho. Nezapomente ze stipacky jsou vodivy, takze kdyz ustipnete celej konektor naraz, baterky (kdyby mohly) budou behat a fackovat.
jio

#52 Příspěvek od jio »

ad Pro začátečníky

Za bezpečnější a ve svém důsledku pro další používání i rychlejší řešení bych považoval redukci.
Hobbit

#53 Příspěvek od Hobbit »

Mas recht, pokud bereme v uvahu uplnyho zacatecnika, kterej navic o pajeni nema ani tuchu a/nebo to chce delat pistolovou pajeckou.
Bohuzel v mym pripade by tech redukci bylo uz moc, takze radsi konektory menim.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“