Spektrum DX7(8) vs Futaba T10CP

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
janch

Re: Spektrum DX7(8) vs Futaba T10CP

#16 Příspěvek od janch »

[quote="kopriw"]Mám doma Futabu T10CP, zvažuji přechod na Spektrum z důvodu koupě Mpcx.Chci mít jen jedno rádio.Má to smysl?Jak jste se Spektrem spokojení?Musím říct, že Futaba mi plně vyhovuje, zejména přehledné lcd a menu má něco do sebe.Má smysl měnit?A další věc.Kolik je reálná prodejní cena Futaby?Není nijak dobitá, ale nějaké opotřebování plastů už tam holt znát je.
Eventuelně, kdyby měl někdo zájem o výměnu, tak dejte vědět..[/quote]

Mám MX-22 a modul Spektrum DM-9. Určitě si již Spektrum nekoupím.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
xener

#17 Příspěvek od xener »

Jindra_S píše:Mám DX8 skoro rok, co se spolehlivosti týče - spokojenost, bez problémů. Používány Orange v EPP akrobatech a originály ve větroních. Nějak si netroufnu do větroně dát kopii, ale popravdě je to pouze pocitové - s kopiemi jsem neměl problémy.

Rozmysli si, na co vysílačku budeš používat - na vrtulníky DX8 (i DX7) bude IMHO v pohodě s rezervou dostačovat, na akrobaty taky, pro větroň s plně oklapkovaným křídlem může občas nějaká funkce chybět nebo se bude nastavovat složitěji. Na druhou stranu je tu telemetrie, kterou DX8 i nová DX7 má, byť provedení je takové ... nemotorné - je třeba další velká, kupovaná krabička. (A kopnu si za to do Spektra i v tomhle vláknu, fakt mi vadí, že telemetrii neintegrovali do přijímače)

niekto to naopak povazuje za vyhodu, pretoze ked ma kopec prijimacov a chce telemetriu, nemusi si kupovat dalsi prijimac s telemetriou, pokial ma prijimac datovy port tak pribudnu data o stave palubnej elektroniky/signale , ale je to uplne autonomna telemetria ktora nepotrebuje ani telemetricky vysielac, staci nejake jablko pre zobrazovanie napatia baterie, rpm, gps, rychlosti.
Co tejto telemetrii jedine chyba je merac spotrebovanej energie z baterie.
Elcobre

#18 Příspěvek od Elcobre »

Mám MX-22 a modul Spektrum DM-9. Určitě si již Spektrum nekoupím.[/quote]

smím se zeptat na důvod?
Protos500,Raptor30
janch

#19 Příspěvek od janch »

Za těch cca 5 let to několikrát vytuhlo. Nejdříve to byl AR9000 se špatným FW, potom AR6250 atd.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
xener

#20 Příspěvek od xener »

janch píše:Za těch cca 5 let to několikrát vytuhlo. Nejdříve to byl AR9000 se špatným FW, potom AR6250 atd.

uplne ta chapem, mat tvoje skusenosti tak je zo mna nepriatel HH do konca zivota :-) zatial som ale ziadne problemy nemal, dokonca ani s AR500, aj ked ich uz nepouzivam davnejsie. ty si mal zrovna stastie na tie chybne serie, AR9000 opravili, AR6250 stiahli uplne z trhu. Na druhej strane sa mi na HH paci ich pristup k zakaznikovi, bez problemov opravia vsetky zname chyby na vysielacoch aj po ich aj nasej zarucnej dobe, keby si im poslal tie ar9000 a ar6250 tak bezodkladne dostanes naspat novu ar9000 resp ar6255 plus nejake drobnost ako bolestne.
janch

#21 Příspěvek od janch »

To ano, ale cena éra je mnohdy větší než cena soupravy.
Všude se píše, že DSMX je zpětně kompatibilní s DSM2. Připoj si Spektrum loger k DSMX přijímači a jeď proti němu s DSM2 vysílačem. Satelity ti budou hlásit nekonečný počet ztrát signálu . Psal jsem si o tom s Andy K. ze Spektra. Ono se též někde psalo, že Spektrum přeskakuje s těmi dvěma kanály, ale realita je jiná, nikdo to nenaměřil. Uvažoval jsem o FU 8FG, ale teď reálně uvažuji o GR HOTT MX-20.
OK1VOX
baui

#22 Příspěvek od baui »

janch: Oni i k soupravam dodavaji takovy maly letacek, ze DSM2 vs. DSMX nejsou idealni a lepsi pouzivat jeden protokol (samozrejme diplomaticteji napsane). Ja mel treba potize ciste s DSMX spojenim, DSM2 prijimace mi s DSMX radiem chodi v klidu.
O T8FG jsem uvazoval pred nakupem DX8 taky. Mezi duvody, proc vzit Futabu naproti Spektru jsem mel napsano i "tradicne lepsi mechanicke proveneni vysilacu". Co me nakonec odradilo? Kdyz jsem T8FG vzal poprve do ruky a trochu tu krabici pozuzlal...a ono to vrzalo, jak kdyby to byla hracka z tesca :? Naproti tomu je DX8 opravdu pevna, i kdyz ma jine mouchy. Z toho duvodu jsem pak rozhodoval mezi DX8 a 12FG...no, vyhraly vic jak 4 litry rozdilu v cene a ModelMatch :lol:
Tom
janch

#23 Příspěvek od janch »

Já nemám radio spektrum, ale JR/Graupner MX-22 s modulem DSM2. I na cizích forech se dost píše o "vytuhnutí" Spektra.On DSMX přijímač proti chodí, ale je tam problém se satelity v tomto režimu.
OK1VOX
kopriw
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od kopriw »

kluci všem děkuju za příspěvky.Zůstanu u Futaby :)
heli amatér :)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“