Dneska asi nikdo neche vydělávat :-(

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Howking
Kontaktovat uživatele:

Dneska asi nikdo neche vydělávat :-(

#1 Příspěvek od Howking »

Mám dva problémy. Okradla mě stavební firma a i když jsem jim zaplatil celkem 750 litrů, tak jiná náhodná firma mi naznačila, že práce a materiál, které byly provedeny by vyšly sotva na 350. Sháním tedy nějakou firmu, nebo soudního znalce, který je mi schopen vytvořit přesnější rozpočet toho co bylo uděláno a kolik by to stálo, abych se s tím mohl pokračovat právní cestou. Oslovil jsem už 4 firmy a 3 znalce a vždy to nějak vyhnilo do ztracena. Druhý problém mám s pozemkem před domem. Je na něm fůra stavební suti a zarůstá plevelem. Sháním firmu, která mi to naloží, odveze a pozemek srovná a zrenovuje, nebo vytvoří trávník. Bohužel i zde již několikátá firma vybouchla a realizace se stále odsouvá. Nechci to přece zadarmo. To dnes nikdo nechce vydělávat? Asi žádná krize není a nikdo není motivován k práci. Čas stále běží a já bydlím na staveništi obklopeném neskutečným bordelem. Je toto normální?
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
psena
Kontaktovat uživatele:

Re: Dneska asi nikdo neche vydělávat :-(

#2 Příspěvek od psena »

Proc jsi neoslovil vic firem na tu stavbu? Jinak nevim, firmy se pomlouvaji mezi sebou a uplne bych neveril ani tomu hodnoceni prace od jine firmy. Navic kvalita a cena muze byt prece jina.
To fakt vyresis jedine tim soudnim znalcem.
Jinak to co popisujes ohledne nezajmu o praci tohoto typu jsem slysel uz tolikrat , ze me to vubec neprekvapuje... je to bezna praxe.
Tsisters

#3 Příspěvek od Tsisters »

Před 3-ma rokama jsem se setkal s něčím podobným.Chtěl jsem předělat topení s tuhých paliv na plyn.Přišlo se podívat pár firem,vždycky řekli do 14 dnů se ozvem a vícekrát jsem je neviděl,nakonec se to táhlo celé léto i podzim a na zimu jsem vozil uhli po částech na vozíku,bo už ho nebylo kam složit a tak jsem ho bral přímo z vozíku.Po zimě jsem konečně oslovil tu správnu firmu a vše bylo do 14 dnů od první návštěvy hotové,včetně vyvložkování komínu
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Howking »

Tsisters píše:Přišlo se podívat pár firem,vždycky řekli do 14 dnů se ozvem a vícekrát jsem je neviděl,
- přesně.
youtube.com/heyingosl
corona

#5 Příspěvek od corona »

Proč se třeba k tomu nemá právě ta jiná náhodná firma, co naznačila onen rozdíl čtyř set tisíců?

Jinak podobných problémů, jako je úklid po stavbě, znám několik.
Skutečně se do toho firmy až tak moc nehrnou. Zpravidla se vymluví na mnoho jiného kšeftu. Nejspíš právě ta tzv. "krize" působí, že nutno honit větší zakázky, kde se snadno vyvaří....
cilek

#6 Příspěvek od cilek »

Howking píše: ...jiná náhodná firma mi naznačila, že práce a materiál, které byly provedeny by vyšly sotva na 350.

Tak to je přece ta správná firma, která ti to udělá! :idea: Pokud je to ovšem jenom "naznačovací" firma, tak je ta informace o ceně asi trošku vedle. Takových chytráků jsem při své práci už potkal hromadu. :roll:
Howking
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Howking »

corona píše:Proč se třeba k tomu nemá právě ta jiná náhodná firma, co naznačila onen rozdíl čtyř set tisíců?
- i ta byla jedna z oslovených aby to udělala, ale po měsíční urgenci dvakrát týdně a různých výmluvách jsem to vzdal. (A to jsem jim i slíbil, že pokud přeplatek vymůžu, budou to oni, koho to nechám dodělat)
youtube.com/heyingosl
Howking
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Howking »

cilek píše:Tak to je přece ta správná firma, která ti to udělá! :idea: Pokud je to ovšem jenom "naznačovací" firma, tak je ta informace o ceně asi trošku vedle. Takových chytráků jsem při své práci už potkal hromadu. :roll:
- právě proto potřebuju někoho, kdo mi vytvoří papír pod který se podepíše s vědomím, že s ním budu operovat pomoci právníka (tedy žádné konkurenční kecy) Já nemám představu kolik to mohlo stát, ale to co bylo uděláno opravdu neodpovídá ceně, kterou jsem zaplatil (ano jsem debil, co platí předem)
youtube.com/heyingosl
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mad_Box »

No já se obávám že pokud jsi měl v ruce nabídku a k tomu smlouvu tak nemáš moc šanci, protože jsi s tou cenou souhlasil.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
seltino

#10 Příspěvek od seltino »

Nevím kolik tam toho bordelu máš, ale je řešení si vzít jen kontejner, který ti přivezou, ty si ho naložíš a oni jej odvezou na skládku.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Howking
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Howking »

Mad_Box píše:No já se obávám že pokud jsi měl v ruce nabídku a k tomu smlouvu tak nemáš moc šanci, protože jsi s tou cenou souhlasil.
- smlouvu mám na tři měsíce a 550 tisíc za celou rekonstrukci. Postupně se to natáhlo na 750, dva roky a hotovy jsou 2/3. Tak si myslím, že něco v ruce mám. Jen potřebuji vědět, kolik to co zatím udělali stálo. Doklady o zaplacení a faktury taky mám.
youtube.com/heyingosl
Howking
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Howking »

seltino píše:Nevím kolik tam toho bordelu máš, ale je řešení si vzít jen kontejner, který ti přivezou, ty si ho naložíš a oni jej odvezou na skládku.
- to je řešení které je náročné na čas a námahu - obojího se mi nedostává, ale já si klidně cizí čas a námahu zaplatím.
youtube.com/heyingosl
vylizplech

#13 Příspěvek od vylizplech »

Krumpáč,motyku,lopatu,hrábě,kolečka a chuť do práce a hurá na to :)
FlyBear

#14 Příspěvek od FlyBear »

Howking píše:...to je řešení které je náročné na čas a námahu - obojího se mi nedostává, ale já si klidně cizí čas a námahu zaplatím.

Pokud jsi schopen věc alespoň sám zorganizovat, pak můžeš zkusit najmout samostatně přistavení a následný odvoz kontejneru - to by neměl být problém, to ti lehce udělají - a separátně si sám sehnat brigádníky (inzerátem vyvěšeným třeba na nějaké střední škole, VŠ, učňáku). Zvlášť teď na léto máš docela šanci... :)

No a podepsaný papír s oceněním provedených prací tak, aby to obstálo u soudu, ti udělá jedině oficiální soudní znalec. Najdi si ho v seznamu znalců, objednej a nech si vystavit oficiální odhad. Nehledej žádné "známé" a už vůbec né jakési konkurenční firmy. To je cesta do pekel...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od koulinek »

Blbý období hledat teď stavební firmu, ty schopný už práci mají a ostatní dopadají jak si napsal. Já když sem tři roky zpátky stavjel tak sem se důsledně držel pravidla vše mít dopředu smluvně ošetřeno jaký rozsah prací bude proveden, v jakém termínu a standardu a za kolik a teď když tak bilancujem s přáteli a známími co stavjeli tak sme tak jediný co postavili bez problémů a v termínu a levněji než byl původní rozpočet. Důkladný výběr firem je hodně důležitej a oplatí se počkat na ty kvalitní firmy a řemeslníky. Na úklidové práce si dej klidně inzerát tady :D třeba se pár modelářů lopaty neštítí a zas budou mít na nějakej ten model třeba :) Já se ale nehlásim, dva roky bydlíme ale ještě mám pořád dost práce kolem :D
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“