Dneska asi nikdo neche vydělávat :-(

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
pepin

Re: Dneska asi nikdo neche vydělávat :-(

#31 Příspěvek od pepin »

psena píše:Proc jsi neoslovil vic firem na tu stavbu? Jinak nevim, firmy se pomlouvaji mezi sebou a uplne bych neveril ani tomu hodnoceni prace od jine firmy. Navic kvalita a cena muze byt prece jina.
To fakt vyresis jedine tim soudnim znalcem.
Jinak to co popisujes ohledne nezajmu o praci tohoto typu jsem slysel uz tolikrat , ze me to vubec neprekvapuje... je to bezna praxe.

nikdo se neozve,naprosto nezajímavý výdělek pokud oslovíš firmu,pokud to bude firma,musí něco vydělat,pošle tam minimálně dva lidi,minimum bude 150kč na osobu,takže 300kč plus něco pro majitele firmy-200kč h--500H,no a máme tu zcela jistě zásadní problém :D naprosto neřešitelná situace :D

berte to rozumně,pokud dělá někdo zedničinu na živnosták,dělá v rámci příjmu ročně tak maximálně deset měsícu,pokud nemá standartně tak 200h tak s tím dříve nebo později musí nutně seknout a navíc za tuto cenu je třeba ty lidi hledat po hospodách,nikoli v nabídkách firem na internetu,fakt jste paka :D zkuste si někdy třeba pouze ze zájmu makat celý den ze zbiječkou-8hodin,to nedáte,budete dělat 5 hodin a budete chtít 2000 víc se fakt vydržet nedá :wink: nebo ten den jen roztáhnete po pauzách.
pepin

#32 Příspěvek od pepin »

jinak jak se stala taková věc,že tě nějaká firma okradla?byl jsi v kriminálu a nad stavbou jsi neměl dozor? byl jsi na dovolené okolo světa a nad stavbou jsi taktéž neměl dozor?bylo ti líto dát někomu pár pětek,co by stavebnímu dozoru abys moh chodit v klídku lítat s vrtulníčkem?občas stačí přehodnotit priority.navíc jak už zde někdo zmínil,ono takovéto------já bych to býval udělal za polovinu je většinou opravdu jen o plkání kdy vubec dotyčný nemá tuchu co by vlastně všechno musel udělat.

v každém případě,pokud se nejedná o přestavbu za pár tisícovek,zaplacený stavební dozor určitě nějakou pětku ušetří a nejsou to vyhozené peníze.trošku jsem se rozjel,omlouvám se,ale s přechodem od solventního investora k soukromému jedinci tak trošku poslední dobou vážím,jestli v tom mám vubec dál pokračovat,osobně mi to přijde jako beznaděj,lidi mají nároky,ale nemají peníze :wink:
Vity

#33 Příspěvek od Vity »

Jak již tu někdo psal, najdi si tzv. stavební dozor, neboli Technický dozor investora (TDI). I přesto, že máš 2/3 práce zhotoveny se to vyplatí. TDI ti pomůže sehnat firmu co to dodělá, ohlídá aby SOD a rozpočet byl v pořádku, bude schopen sehnat soudní znalce. V průběhu realizace ti ohlídá kvalitu, fakturaci, ceny víceprací a bude tu firmu taky trochu honit do práce. Ještě jsem nezažil, že by neušetřil na ceně stavby a kvalitě víc než si nechá zaplatit. Abych jen neplkal, tak tady je kontakt na soudního znalce kterého znám, je sice z Prahy, ale předpokládám, že by tam k vám dojela:
http://www.firmy.cz/detail/411391-ing-m ... jvice.html
http://technologie.fsv.cvut.cz/clenove- ... -popenkova

Hodně štěstí
psena
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od psena »

Pepine, tady ale myslim vubec nepadlo za kolik to kdo delal na hodinu, tak nevim proc si tady vylevas svoje bolistka :D
Ja znam nekolik pripadu kdy zadavatel opravy nemel problemy akceptovat vysi odmeny pro firmu (zedniky, instalatery, elektrikare) , ale stejne byla problematicka domluva a musel se spis doprosovat. Hlavne jsou casto problemy s terminem zahajeni oprav, to co je dohodnuty neplati atd... to je proste klasika, je to o jakesi kulture v tomhle fochu a ne jen o penezich.
pepin

#35 Příspěvek od pepin »

psena píše:Pepine, tady ale myslim vubec nepadlo za kolik to kdo delal na hodinu, tak nevim proc si tady vylevas svoje bolistka :D
Ja znam nekolik pripadu kdy zadavatel opravy nemel problemy akceptovat vysi odmeny pro firmu (zedniky, instalatery, elektrikare) , ale stejne byla problematicka domluva a musel se spis doprosovat. Hlavne jsou casto problemy s terminem zahajeni oprav, to co je dohodnuty neplati atd... to je proste klasika, je to o jakesi kulture v tomhle fochu a ne jen o penezich.

špatně si mě pochopil,ale to je jedno :D
psena
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od psena »

Je to mozny, tezko se v tom psanym textu orientuje.
walter2

#37 Příspěvek od walter2 »

doporucuji www.epoptavka.cz

Z firem, ktere se prihlasi se da urcitopu selekci dospet k vyberu firmy.
Ohleden terminu je jeidna sance smluvne osetreny termin a dostatecna sankce.

Ohledne suti bych nehledal firmu, ale objednal bych kontejner a na jobs.cz zadal inzerat na pomocne prace . Vyjde to levneji nez firma a brigadnici maji o praci zajem.
pepin

#38 Příspěvek od pepin »

walter2 píše:Ohledne suti bych nehledal firmu, ale objednal bych kontejner a na jobs.cz zadal inzerat na pomocne prace . Vyjde to levneji nez firma a brigadnici maji o praci zajem.

souhlas,určitě se ale vyplatí,pokud je toho odpadu opravdu veliké množství objednat kontejnery na roztřídění odpadu,vyjde to levněji,nežli platit za likvidaci netříděného kontejneru,ten je nejdražší.
Naposledy upravil(a) pepin dne pon 11.06.2012 19:47, celkem upraveno 1 x.
JaL

#39 Příspěvek od JaL »

Evidence znalců je na internetu běžně dostupná na adrese portal.justice.cz :)
cilek

#40 Příspěvek od cilek »

pepin píše:... zvážit,jestli raději nepřiplatit nějakou pětku za potvrzení o likvidaci pro případ,že by se někdo začal starat o to,kam ten odpad kdo odvezl.

Za to se jako musí připlácet? Předpokládám, že když si objednám likvidaci odpadu, tak dostanu fakturu za likvidaci odpadu a nemusím někde připlácet (či dokonce uplácet) za vystavení potvrzení. A jestli to ta firma nasype třeba děckám na pískoviště mi může být šumafuk.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Digis »

Pokud chce firma peníze předem je to vždy signál že není něco v pořádku. Zásadně se domlouvám na nějaké úvodní záloze cca do 60ti% a na konci na vyúčtování. Pokud se jedná o delší dobu, tak průběžný vystavování faktur a placení. Ale poslední platba vždy po dokončení. Jakékoliv vícepráce musí vyčísleny a odsouhlaseny před jejich začátkem. Samozřejmě jsou i podrobné smlouvy, ale tohle je základ dávat peníze postupně za odvedenou práci, či navezený materiál. Nejsou to jen chytré řeči, že po bitvě je každý generál, já tak dělal střechu a i fasádu a teď budu koupelnu

Vím, že toto jsi nechtěl slyšet, ale já stále nechápu, co má soud řešit, když ti oni řekli o peníze za nějaký práce a ty jsi to odsouhlasil a ochotně po dva roky sypal tak je to v pořádku. Opravdu nechápu co jsi tam dva roky dělal, že ti to nepřišlo divný.

Moje rada je než budeš shánět soudního znalce z oboru stavebnictví zajdi si u vás k nejbližšímu právníkovi a zeptej se, jestli má vůbec cenu se do toho pouštět. Ukaž mu smlouvu, faktury, doklady od těch plateb za vícepráce a uvidíš co ti řekne. Protože ten soudní znalec bude pár korun stát a následný právník který to vše sepíše taky a výsledek je nejistý. To že jsi zaplatil vícepráce, myslím soud řešit nebude, maximálně to nedokončení ale na to může mít firma i ty odlišný pohled.
corona

#42 Příspěvek od corona »

Zažil jsem stavbu, kde se jelo totálně načerno, (resp. na stavební povolení pro rekonstrukci části rozvodu vody a elektriky) a přitom se z velikýho dřevěnýho částečně podsklepenýho tesko-baráku dělal zděnej objekt s trezorama, svařovnou, halou pro demontáže/montáže, mnoha sklady, čtyřgaráží dole, barem/hernou, sprchama atd.
Pan majitel řídil stavbu vlastní fyzickou přítomností a vyplácel komplet všechny lidi DENNĚ hotovými penězi.
Při tom všem ještě stíhal kšeftovat...
Howking
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Howking »

No po účinku, zlá rada. Holt jsem za vybetonování dvou podlah s izolací a jedné jen betonem. Omítnutí jedné místnosti na cihlu a dvou a chodby na statou omítku perlinkou, výměnu 9-ti oken, výměnu trubek vody, odpadu a topení (2/3), Zazdění jedněch dveří a jednoho okna a probourání dvou dveří, kachliček v koupelně a vyzdění 3 příček a zesílení tří zdí jednou vrstvou ytongu, ve dvou místnostech sadrokartonové podhledy, 3 m okapu, a 6m odpadu do kanalizace v malé hloubce, půlku komínu (3m) a zpevnění jednoho podlahového trámu a jednu 3x1.5m dřevěnou palubku, ve 2/3 bráku novou elektriku, dvě plovoučky 4x4m zaplatil tričvrtě mega. Jsem debil. Vím to, ale teď se z toho musím vybabrat.

(podotýkám, že nic není z nějakých přepychových materiálů a že jsem celou dobu apleoval na firmu aby pořizovala to nejlevnější ještě únosné)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
margol

#44 Příspěvek od margol »

30 let dělám na stavbě a zkušenost je taková, že bych si nikdy nesjednal stavební firmu ani na kůlnu. Nejlépe se domluvit přímo s řemeslníkem zaměstnaným u firmy. Udělá to levně a ještě je rád, že si něco vydělá k mizernému platu. Materiál si donese ze stavby, dělá to po šichtě a o sobotách, ale ve srovnání s firmou je to rychleji a kvalitněji. Platí se hotově po dokončení a reklamace nejsou.
Řemeslník se dá sehnat v místní hospodě. Pokud tam není je tam někdo kdo ví. S úpravou pozemku bych postupoval tak, že nechám přistavit kontejnér a zajdu do hospody sehnat lidi. Většinou jsou tam. Mám zkušenost, že jim stačí 500,-Kč na den a krabicové víno. Jen je třeba je hlídat, aby si nespletli co mají zlikvidovat.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od AR1 »

Je mi to sice líto, ale přečti si znova co píše Digis...
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“