DP model a jeho kvaltné výrobky

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Back
Kontaktovat uživatele:

Re: DP model a jeho kvaltné výrobky

#31 Příspěvek od Back »

TomasC píše:S DP nemám nic společného. Ale už jsem viděl spousty výrobků a myslím, že dovedu poznat co funguje.

Z uvedených fotek dle mě skoro nic poznat není. Srovnání s fotkou na webu neukazuje na rozpor.

Nesnáším, když má někdo OBECNÉ kecací připomínky. Jsme modeláři a tak používejme fakta a čísla. Prázdné keci nechme humanistům, basničkářům, ekonomům nebo politikům.

Je to slabě zavakuované? Nebo se to prostě jen nelíbí?? Všechny tyhle připomínky jsou OK a zdůvodnitelné.

To co vidíte není puklina, ale vzduch mezi vrstvami. Neříkám, že je to OK, ale myslím, že to nemá na funkci vliv.
Různá síla materiálů?? Ale pokud srovnáváš fotku z webu a od friciho, tak to jsou zcela jiné pohledy.

Myslím, že je věc uzavřena.

To je nesmysl,diskuse mě jasně opravňuje vyslovit můj názor!!!
Různá síla materiálu na jednom kuse (je hrbolatý) . Modelařina je podle mého názoru o preciznosti a pečlivosti a já bych tento podvozek z estetického hlediska nepoužil!!!!
Jestli zastáváš názor ,že je jedno jak to vypadá,hlavně že to funguje,je to tvoje věc.
Logo 400 SE
Hirobo Lepton EX DFC + Spirit
DH 82A Tiger Moth ,L-39 EDF
EB-4 S2 Thunder Tiger
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od TomasC »

Bavíme se o "vroubkování" v zelené elipse nebo o "šiknosti" z červených čar.

Souhlasím s tebou, každého věc co použije. Já osobně několik letadel cca 5kg s uhlíkovým podvozkem mám. Také bych nepoužil podvozek za 35€.
Přílohy
podv1.JPG
Back
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Back »

Možná cena opravdu odráží kvalitu,ale tento kus je nepovedený i dle vyjádření výrobce.A podle popisu je pro modely do 5kg určen.
Dle mého názoru vzduchové bubliny v kompozitních materiálech snižují jejich pevnost.A z estetického hlediska se mi nelíbí právě rozdíl síly materiálu v zelené elipse a u konce červených čar.
Viděl jsem několik podvozků,které vyrábí p. Zedek u nás v Šumperku a těmito nedostatky netrpí.
Jistě,cena bude jiná,ale pokud nejsem schopen dodržet kvalitu,prodávám jako 2 popřípadě 3 jakost.

Na závěr musím podotknout,že se mi reakce výrobce velmi líbí a doufám že nový podvozek bude kvalitní.Staré přísloví že "češi mají zlaté ruce" pořád platí. Nejde přeci o dovoz z číny.
Logo 400 SE
Hirobo Lepton EX DFC + Spirit
DH 82A Tiger Moth ,L-39 EDF
EB-4 S2 Thunder Tiger
frici
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od frici »

na záver asi len tolko
píšem to sem len pre to lebo to nie je len moja ojedinelá skúsenosť....
tento podvozok okolo vakuovania ani nešiel !!..tie chyby nie sú vzduchové bubliny ale chýbajúci materiál....oi
škoda že sa pán výrobca o vec zaujíma intenzívnejšie až po neakej kritike ? mohol zareagovať aj mailoch v ktorích sa pýtam kto bude uhrádzať vzniknuté poštovné pri výmene ktorú mi ponúka .....alebo mohol rovno poslať výrobok adekvátnej kvality ?
škoda že pan Tomas C. má z fleku najodbornejší názor aj na základe zlých fotiek.?...kde je sice evidentná kvalita výrobku....ale...

našťastie som našiel aj pár reakcií.. od ľudí čo si svoje mozole vážia.....
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od TomasC »

Vím, jak vypadá super podvozek od Slávka Macha, který se s tímto nedá srovnat

Že je podvozek prostě vyřezaný z bloku je jasné a přesně proto tak vypadá a přesně proto tolik stojí.

Nicméně nechme toho, předpokládám, že frici dosáhnul svého.
LV
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od LV »

TomasC píše:Vím, jak vypadá super podvozek od Slávka Macha, který se s tímto nedá srovnat

Že je podvozek prostě vyřezaný z bloku je jasné a přesně proto tak vypadá a přesně proto tolik stojí.

Nicméně nechme toho, předpokládám, že frici dosáhnul svého.

Bez ohľadu na to, že je Gabo môj kamarát tak z tých fotiek je vidieť, že ten podvozok má:
-Zle nasýtenú prvú vrstvu, nevytlačený vzduch (zrejme plechové kopyto) a je to plné bublín.... astetická vada
-"Nevytlačený" vzduch pri nasycovaní ďalších vrstiev a tým vzniknuté "oddelenie" vrstiev tkaniny ... funkčná vada
-Nerovnomerné nasýtenie epoxidom a tým vzniknuté hory-doly na podvozku (príliš veľa epoxidu zhoršuje pružnosť) ... estetická a aj funkčná vada (treba nakoniec odsávať)

Ja vidím asi toľko na tých nekvalitných fotkách a to som si ani nenasadil brýle, ktoré inak na prácu a čítanie používam :wink:
To či je cena za podvozok malá či veľká netreba preberať. Tu ide o kvalitu.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
mykoc

#37 Příspěvek od mykoc »

Prosím bude mi uvedený Uhlíkový podvozek LP309 sloužit na Jaka 55 1,8m od GB models? předpoklad je do těch 5kg . Nebo je nějaká jiná nabídka za přijatelnou cenu přijatelné kvality?
winter

#38 Příspěvek od winter »

Zdravím chlapi,

po nějakém čase bych zde rád reagoval na kvalitu podvozků. Sám jsem si v letošním roce podvozek LP309 od DP model pořídil,abych trošku odlehčil svému Yaku ( -100g). Musím říci , že jsem byl s kvalitou spokojen. Ještě jsem si dovolil nějaké rozměrové změny co se týče výšky podvozku a vše bez problémů. ***winter***
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“