Jaké OSD
Re: Ake OSD ?
Zle položená otázka - moc všeobecne. Vzhľadom k tomu jediné, čo ti môžem poradiť, je tento odkaz: https://spreadsheets.google.com/pub?key ... utput=html
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Tak zatial sa mi pozdava bud Remzibi OSD alebo CE OSD.
Daju sa medzi nimi zhrnut nejake vyhody a nevyhody ?
Daju sa medzi nimi zhrnut nejake vyhody a nevyhody ?
RemzibiOSD je super konfigurovateľné a má výbornú podporu (alebo teda aspoň malo, aktuálne neviem, každopádne konfigurátor od HappyKillmore je fantázia), v mojich očiach ho silne degraduje absencia prúdového senzoru (current sensor). Takže nemáš info o tom, koľko ti žerie motor a koľko si vysosal z batérie, iba aktuálny stav (napätie) na batérii.
S Cyclops CE skúsenosti nemám, tak sa neviem vyjadriť, akurát ma zaskočilo, že sa tam nedá aktualizovať firmware, čo považujem za dosť veľké mínus.
Obe OSD sú na grafickom chipe MAX7456, ktorý sa používa pre OSD vo videách, je hojne rozšírený a nie je zlý, vadia mi tam len tie obrovské písmená. Zasa je ale aspoň dobre čitateľný (rovnaký chip používa aj napr. EzOSD).
S Cyclops CE skúsenosti nemám, tak sa neviem vyjadriť, akurát ma zaskočilo, že sa tam nedá aktualizovať firmware, čo považujem za dosť veľké mínus.
Obe OSD sú na grafickom chipe MAX7456, ktorý sa používa pre OSD vo videách, je hojne rozšírený a nie je zlý, vadia mi tam len tie obrovské písmená. Zasa je ale aspoň dobre čitateľný (rovnaký chip používa aj napr. EzOSD).
No prave tu absenciu prudoveho senzora som si u Remzibi OSD nevsimol. V tom odkaze na tu tabulku je pod Display Features a mAh vyznacene YES, tak asi nejaka chybicka.
Ale viac sa mi pozdava ten CE OSD v1.6.
Nova OSD tiez nevyzera zle, ale co som cital, tak niektori maju s nim problemy. Dokonca ze ho museli posielat naspat do Ciny. Paci sa mi tam funkcia RTH a tych 20€ navyse by som obetoval oproti CE OSD.
Ale viac sa mi pozdava ten CE OSD v1.6.
Nova OSD tiez nevyzera zle, ale co som cital, tak niektori maju s nim problemy. Dokonca ze ho museli posielat naspat do Ciny. Paci sa mi tam funkcia RTH a tych 20€ navyse by som obetoval oproti CE OSD.
Ak chceš fakt RTH (použiteľné), dva IR senzory na to nestačia. V skutočnosti ich potrebuješ 6 (dopredu, dozadu, vlavo, vpravo, hore a dole). Toto môže teoreticky stabilizovať lietadlo na krídelká - ale či lietadlo stúpa alebo klesá nezistí, nedajbože aby si mal lietadlo dole hlavou, to by ho sfanfrnilo úplne.
Netvrdím, že to nemôže vôbec fungovať, lietadlo však musíš mať veľmi stabilné a natrimované, navyše plyn musíš mať na failsafe zapnutý pre vyrovaný let (osd neovláda plyn). Osobne by som do IR senzorov už nešiel - keď chceš autopilota, tak hľadaj dačo s IMU.
Netvrdím, že to nemôže vôbec fungovať, lietadlo však musíš mať veľmi stabilné a natrimované, navyše plyn musíš mať na failsafe zapnutý pre vyrovaný let (osd neovláda plyn). Osobne by som do IR senzorov už nešiel - keď chceš autopilota, tak hľadaj dačo s IMU.
Myslim, ze toho autopilota az tak nutne nepotrebujem. Nemam v plane lietat dlhe vzdialenosti.
Zhruba mi to vychadza zatial na ten CE OSD.
Pozdava sa mi aj ten komplet z HK,
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17140
len sa mi nepaci, ze su tam uz osadene T konektory.
Zhruba mi to vychadza zatial na ten CE OSD.
Pozdava sa mi aj ten komplet z HK,
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17140
len sa mi nepaci, ze su tam uz osadene T konektory.
K tomu HK OSD viac info tu: viewtopic.php?f=96&t=43927
Ak neplánuješ ťahať viac ako 60A, tie T-čka sú v pohode... To OSD je v pohode, mne na ňom vadí čiste softwarová blbosť - spôsob, akým sa prepína do letového režimu a nastavuje pozíciu "doma"...
Ak neplánuješ ťahať viac ako 60A, tie T-čka sú v pohode... To OSD je v pohode, mne na ňom vadí čiste softwarová blbosť - spôsob, akým sa prepína do letového režimu a nastavuje pozíciu "doma"...
Já jsem ty T konektory na Apache OSD vyndal a napájel tam přímo kabely. Taky se mi nelíbily 
Ja pouzivam XT60, uz len kvoli baterkam z HK. Ked uz, tak by som ich tam nahodil, ale pride mi to zbytocna robota a redukcie riesit nechcem.
Este stale nemam vybrate, tak uvidim.
Este stale nemam vybrate, tak uvidim.
K té hlouposti OSD Apache .... ono to sice z popisu zní strašně, jako že se HOME odvíjí až od nějakého pohybu, ale v praxi s tím není problém.
Jako OSD používám AP117 + FY21AP - koupil jsem to jako combo. Nevím jestli se tenhle model ještě prodává. Nicméně to dělá všechno co potřebuju. OSD můžeš tahovým ovladačem přepínat od největších detailů o letu až po vypnuto.
FY21AP - je autopilot a dělá i stabilizaci letu. Lze opět volitelně přepínat mezi vypnuto, stabilizace letu, udržování výšky letu ( a nad tím vším má větší prioritu - přepnoutí na kroužení na místě poloměr 120m, a nebo RTH - návrat domů).
V případě že je nějakej "průser"
1. výpadek signálu řízení - mám nastaven failsafe - plyn na 50-60% , a zapnuta funkce RTH - má nejvyšší prioritu)
2. výpadek video signálu - tak na vysílači zapnu přepínačem RTH , a plyn nastavím na cca 50-60%.
Zatím se mi vždy letadlo vrátilo.
Jediné co je špatně na tomto OSD - že neměří RSSI, ale mám řešeno druhým (hobbyking) OSD.
FY21AP - je autopilot a dělá i stabilizaci letu. Lze opět volitelně přepínat mezi vypnuto, stabilizace letu, udržování výšky letu ( a nad tím vším má větší prioritu - přepnoutí na kroužení na místě poloměr 120m, a nebo RTH - návrat domů).
V případě že je nějakej "průser"
1. výpadek signálu řízení - mám nastaven failsafe - plyn na 50-60% , a zapnuta funkce RTH - má nejvyšší prioritu)
2. výpadek video signálu - tak na vysílači zapnu přepínačem RTH , a plyn nastavím na cca 50-60%.
Zatím se mi vždy letadlo vrátilo.
Jediné co je špatně na tomto OSD - že neměří RSSI, ale mám řešeno druhým (hobbyking) OSD.
Tak dnes mi dorazil CE OSD. Vsetko funguje, az na detaily v milach, stopach atd...
Ako to mozem zmenit ? Nechcem sa v tom zbytocne rypat, aby som nieco nepo....Dik
EDIT: Uz som zistil ako to zmenit..
Ako to mozem zmenit ? Nechcem sa v tom zbytocne rypat, aby som nieco nepo....Dik
EDIT: Uz som zistil ako to zmenit..
Strašne chrumkavo vyzerá nová verzia softu v RVOSD. Myslím, že je čas objednať ďalší kus
. Len najskôr mi Alex musí pomôcť rozchodiť aktuálny problém v staršej verzii.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z08cTKCFUms[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z08cTKCFUms[/youtube]
Mozna pujdu do:[url]http://www.electronicarc.com/catalogo/product_info.php?cPath=43_63_104&products_id=678[/url]