Výběr foťáku

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cilek

Re: Výběr foťáku

#31 Příspěvek od cilek »

Hledej APS-C. :wink:
FlyBear

#32 Příspěvek od FlyBear »

Metalius píše:Ty elektronické hledáčky, to vím že stojí za prd

Né všechny. U spousty focení se dá na to i zvyknout :)

Metalius píše:APC. Nějak se k tomu nemohu dokopat co to znamená.

To je - velmi stručně řečeno - formát čipu. Existuje FF - tedy tak zvaný Full Frame, který má stejný rozměr, tedy i stejnou uhlopříčku, jako měly blahé paměti standardní kinofilmy. Pak existuje FT formát - FourThird, který má čip menší, a to s poloviční uhlopříčkou oproti FF. No a mezi tím je rozměrově formát APC nebo taky APS-C, který je menší než FF, ale větší než FT.

Metalius píše:.....A trošku to video, jen pro připomenutí . Je mi jasné že, kamery fotí obecně lépe než foťáky točí video.
Hold to budu mít s výběrem těžký při mé nerozhodnosti.

To už dnes ani zdaleka není pravda. Foťáky dnes umí natočit lepší video, než levné amatérské kamerky. Zpravidla právě proto, že jsou na foťácích k dispozici větší a opticky kvalitnější objektivy. Dokonce i místo velmi drahých profi kamer dnes některá malá studia používají lepší zrcadlovky k natáčení filmů (reklamy, dokumenty apod...).
JMalik

#33 Příspěvek od JMalik »

Metalius píše:JMalik, FlyBear,
Ty elektronické hledáčky, to vím že stojí za prd, ale když člověk dělá nějaký kompromis, musí hold něco oželet. I když zrovna hledáček patří k těm důležitým věcem. Plno let jsem se o to nezajímal, proto mě uteklo plno informací , třeba ta zkratka APC. Nějak se k tomu nemohu dokopat co to znamená.
Ještě musím poznamenat co vlastně chci fotit. Skoro všechno. Krajinu, doma při oslavě, na koncertech, letadla jak na stojánce tak i v akci. A trošku to video,jen pro připomenutí . Je mi jasné že, kamery fotí obecně lépe než foťáky točí video.
Hold to budu mít s výběrem těžký při mé nerozhodnosti.

Pokud jsi rozhodnutý pro tuhle kategorii, tak s tím Panasonicem 150 neuděláš chybu.
Než to koupíš, vyzkoušej si jak se Ti to drží a jak Ti vyhovuje uspořádání ovladačů a menu.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Metalius

#34 Příspěvek od Metalius »

Zatím díkes, ale už musím jít spát, abych byl odpočatý na zítřejší "přemýšlení o foťácích" v pracovním procesu :)
To než usnu..... :?
Jestli se z těch mraků nedostanu, přeruším klesání na sto padesáti metrech.
Níž už nejdu, byla by to sebevražda.
FlyBear

#35 Příspěvek od FlyBear »

JMalik píše:Pokud jsi rozhodnutý pro tuhle kategorii, tak s tím Panasonicem 150 neuděláš chybu.

No a pokud rozhodnutý nejsi a chtěl bys dopadnout jako třeba ti začátečníci dotazující se v sekci Autíček po levném a dobrém Himotu, aby nakonec odcházeli s přesvědčením, že koupí minimálně Traxxas Revo, popřípadě jako ti, kteří chtějí poradit levnou a dobrou vysílačku z HK do 2 tisíc, aby nakonec odešli minimálně s Futabu T8FG, tak se podívej na tohle:
http://www.dpreview.com/products/olympus/slrs/oly_em5

Je to novinka a je to bomba :) Malej, dobře postavenej, s perfektním retro designem starých zrcadlovek, ale s FT čipem a docela dobrým setovým objektivem (Olympus je na seťáky výjimka). Ten objektiv má perfektní uzpůsobení pro natáčení filmů: motorový zoom s proměnnou rychlostí ovládaný kroužkem jako kolíbkou na profi kamerách s možností přepnutí do ručního zoomu, tichý zoom i ostření - a to tak, že to není slyšet na záznamu zvuku ani z interních mikrofonů... A sposta jiných vychytávek. Kvalita fotek vynikající :D Cena "taky" :mrgreen:
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Patas_ »

zajdi do bazaru a kup starší D80 nebo D90 se setovým sklem 70/200 a na video se úplně vyprdni, zrovna jsem dal takovej D80 našemu mladýmu i se sklem a cením si to max na 5k a to sotva ... no a pro začátek máš ještě furt slušný tělo i sklo.
Vity

#37 Příspěvek od Vity »

Ahoj, řešil jsem to 3 měsíce zpět a vybral tohle:

http://www.cdr-shop.cz/detail-zbozi/107 ... lcd-black/

Fotí podle mě laika velmi dobře, umí plný manuál, světelnost objektivu je dobrá. Ano je to kodak a má pouze elektronický hledáček, na druhou stranu jsem s ním plně spokojen. Kupoval jsem ho na Alze za 4600 s DPH, ale zdá se, že ho již nemají...
FlyBear

#38 Příspěvek od FlyBear »

No jo, Kodak už není, co bejvával.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Vigo »

Mám Panasonic LX-3 dnes už je v prodeji i LX-5. Není nejlevnější, ale kvalitou fotek snese porovnání i se zrcadlovkou. Nebudu tím startovat Flame ale mám srovnání ve snímcích z dovolené oproti EOS450 se setovým i s dražším objektivem. Opravdu na kompakt nejlepší co jsem viděl. Nevýhoda je malý ZOOM, výhoda výborná světelnost objektivu.

Vigo
Abu
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Abu »

Vigo, videl jsem nejaky fotky z tvyho fotaku. Kdyz je hodne svetla a fotis neco co se moc nehybe, tak je to vpohode, ale jak zacne jit "do tuhyho", tak vetsi plocha chipu ve velkym fotak ma obrovske vyhody. Je to fyzika a nic s tim nenadelas.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Vigo »

Z LX-3? Ono ta totiž má na kompakt dost veký chip. Jinak bacha na to kompaktů mám víc :-D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Abu »

No treba ty fotky ze zavodu v Manusicich nebyly nic moc (bylo pod mrakem), ale nevim cim jsi to konkretne fotil.

A navic to zase nema hledacek :(
Jak s tim vubec muzete fotit? Ja v polovine pripadu na tom displeji poradne nevidim to co fotim.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od AR1 »

To, jak se komu líbí fotky, je dost subjektivní věc. Já bych si třeba nekoupil Panasoic, od nich mám plazmu a domácí kino, ale ne foťák. Přesto se prodávají a když vidím chromatickou aberaci co obvykle dělají...Když mi ukradli zrcadlovku, koupil jsem si Canon G11 a a nejsem úplně happy přestože je chválen.....Kompakt není určen moc na pohyb, má problémy se zhoršenými světelnými podmínkami, zrcadlovka je zase těžká, velká, drahá - s plastovým seťákem to za moc stát nebude...
http://ar1.rajce.idnes.cz/
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od RiMr »

...tak já třeba mám "elektronický hledáček" a je jakože dost dobrý, ale to je jiná hladina. I váhově.

No a k výběru koukni sem, tady to řeší každý měsíc a osobní preference jsou zde omezeny na minimum (i když ne zcela vyloučeny :) )
http://www.digimanie.cz/art_doc-3816A63 ... B47A5.html

Třeba tam nenajdeš úplně ten svůj, ale třeba ti to pomůže ujasnit si, co je pro tebe důležité, co oželíš a na co si dát pozor. :wink:

EDIT: já osobně bych jako KOMPAKT NA DOVČU kolem šesti litrů volil Sony HX9V. Není ideální, ale to není žádný foťák, bez ohledu na cenovou hladinu. A jestli ti jde trochu i o video, tak to má výborné (1080/50p).

#45 Příspěvek od Jiri »

FlyBear píše:No jo, Kodak už není, co bejvával.

Kodak už vůbec není, kdysi tak slavná firma a loni šla do kopru :-(
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“