Pozor !! Padají letadla !!

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vitaa

Re: Pozor !! Padají letadla !!

#31 Příspěvek od vitaa »

cilek píše:Když vidím, jak s tím ti magoři lítají http://www.youtube.com/watch?v=bd6V8zHInnI , tak se vůbec té havárii nedivím. :roll:

Hm,tak tomu chybělo opravdu hodně málo..,to je teda síla.. :roll:
Zba
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Zba »

corsair
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od corsair »

Ještě k těm horkým křeslům, když pominu školení ke katapultaci atd. kdyby je měly aktivované a seděl v ní chlap 180 cm 100 kg váhy, tak ho pyropatrona , se sedačkou zabije ještě v kabině, pokud by neměl ramena, jak "ošlapaný rejč" :lol: , prostě by mu ramena neprošly přes rám kokpitu, tím by se i zúžil okruh zákazníků a asi také proto vojenští piloti nejsou žádní dvoumetrový chlapáci
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ZIPP »

Už jen vzpomínka :( http://www.leteckemotory.cz/delfin2007/ ... e=fullsize ...a zde ten synek co dělá technika je má maličkost...posílali jsme si Delfína s kolegou technikem mezi Žatcem a Chomutovem... http://www.youtube.com/watch?v=9zSwKQPaHG4 ale to je již historie....vše je nenávratně ztracené a to za tu nejcenější věc...2 lidské životy :(
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

dokken píše:.... abys nám ten normální stav nějak specifikoval a vysvětlil, proč zrovna havarující OK-ATS katapult vyřazen naopak měl.díky

Pro sedačky vybavené katapultáží je nutný odpovídající výcvik a fyzická kondice i toho druhého člena posádky.
Zmiňovaný typ létá nejen u nás, ale v největším počtu kusů i v USA. Funguje to to běžně tak, že jsou namontované sedačky s katapultáží, ale standartně je to blokované ( podobný způsob, jako když si deaktivuješ v autě airbag). Pokud tam naložíš blondýnu, nebo 120kg vepře, tak to zablokuješ, protože budeš létat v letové obálce možností těch pasažerů.
Pokud tam naložíš pilota s odpovídající kvalifikací a poletíš akrobacii, tak to odblokuješ (vyjímečná záležitost).
V tomto konkrétním případě by to neřešila ani možnost katapultáže, protože podle dosavadních šetření chytili o terén před tou ránou a je docela dobře možné, že se to pokusili ještě zvednout. K tomu se ale dál vyjadřovat nebudu, protože jsem u toho nebyl, nemám přístup k materiálům vyšetřovací komise, nelétám ten typ....
(Já nemám proudové letadlo, ale mám instalovaný raketový záchranný systém. Pokud letím s blondýnou, tak dvakrát kontroluji, jestli je systém ještě jištěný vytahovací stuhou s trnem. Podle předpisu to musím před startem odjistit. Mám ten trn adjustovaný tak, že nutná síla pro odjištění je cca poloviční proti standartu. Je to o pohyb navíc, cca 1s časová ztráta, ale už jsem zažil situaci, že se za tu kliku krasavice chytala. )
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
dokken

#36 Příspěvek od dokken »

JMalik
potřetí a naposled
výcvik v tom mym odkazu na trubku spočíval v:

"we have only one reason practically,...Ben, eject eject eject and then pull up"
...celý školení
Pišta
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Pišta »

JMalik má pravdu, v tomhle případě pilot nemůže vědět, co mu ten pytel v druhým kokpitu provede. I když bude před letem náležitě poučen, že nemá na nic sahat, nemá za nic tahat, může dojít k tomu, kdy v pro toho pasažéra zcela nový situaci se i nevědomě něčeho chytne a nedej bože i za to zatáhne. Za tu dobu, co jsem dělal mechanika jsem slyšel spoustu příhod o technicích, co se vystřelili v hangáru a zbyl po nich jen mastnej flek.
Viděl jsem několikrát zkušební střílení sedačky v Aeru, i přes překryt a řeknu Vám, že to je taková prda, no takovej zážitek bych mít nemusel. Nevím na jaký rychlosti byly stavěný sedačky v Delfínovi, ale třeba v 39 je to v=150,h=0, což znamená, že ta sedačka lze použít k záchraně až při 150 km rychlosti v nulové výšce. Až ta rychlost zabezpečí, aby si proudící vzduch vzal překryt kabiny s sebou. Jinak by šel pilot nebo pasažér přes překryt.
No a jestli si někdo myslí, že je to přece jen mohlo zachránit, tak se nesmí moc koukat na americký filmy. Dá se jen velmi těžko říct, co se událo po kontaktu se zemí. Myslím, že i ten pilot z toho byl vyvalenej jak kráva pod kopcem a sám nevěděl pořádně co má dělat, protože se pravděpodobně s takovou situací ještě nesetkal. Škoda dvou životů, ale naprostou většinu leteckých havárií má na svědomí lidská chyba, ať už při pilotáži a nebo při údržbě. Tady byla pravděpodobnou příčinou letecká nekázeň a to vždy zavání ku.evským průserem. Letoun je pouze stroj, který je ovládán člověkem, stejně jako velký motorový model. Ten taky může v rukou příliš sebejistého pilota někomu hodně ublížit, i když to jsou většinou jen škody materiální.
Ale takový F3D, nebo velký jety a obří modely vůbec. V rukou blbce je to zbraň. A na to by jsme měli myslet, když jdeme lítat s tím naším arzenálem.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Kissman »

To je dobra slideshow...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
dokken

#39 Příspěvek od dokken »

Kissman píše:To je dobra slideshow...

myslíš tu tvou never ending Optic 6 DIY 2.4 hack story?

2Pišta
Tvým argumentům rozumím a jsou jasný, jen jsem chtěl nějaký relevantní info jak to vlastně s katapultama je. Ani Malik nám nic neřekne i když bohužel tento typ tryskáče nevlastní ani neléce jak nám sdělil..škoda..No nic už...

http://www.atmonline.cz/video/escape.mpg
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Kissman »

...dokken?
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
JMalik

#41 Příspěvek od JMalik »

dokken píše:JMalik
potřetí a naposled
výcvik v tom mym odkazu na trubku spočíval v:

"we have only one reason practically,...Ben, eject eject eject and then pull up"
...celý školení

Tak jsem si to počtvrté přečetl. A ještě jednou:
Nemusíš hledat chytrosti u amíků s L 39 Albatros. Tohle je L 29 Delfín, vyrobilo se to tady, létalo to tady, havarovalo to taky tady.
Najdi si inzerci na provádění vyhlídkových letů na L 29 co inzeruje třeba Zabloudil a pak si to porovnej s možností těch akrobatických placených letů co jsou inzerované jinde.
Ta sedačka neumožnuje katapultáž desetiletého dítěte, ani katapultáž 120kg vepře. Pokud si dozadu sedne blondýna, budou problémy ještě i jiné.
Tak si ty nabídkové texty letů přečti, porovnej a udělej si z toho závěry pro sebe.
Pokud myslíš, že je to jinak, tak nás tady pouč jak to ve skutečnosti funguje.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
dokken

#42 Příspěvek od dokken »

Od začátku se ptám jak to vlastně, když u posledního delfína v republice probíhájí instrukce pro nouzové opuštění letounu (jestli tím myslí použití VS-1 nepíšou) a na albatrosu mu to ukazuje. Víc polopaticky formulovat mou otázku neumím.
Zatím jsou tu dohady kategorie JPP pod tvou taktovkou. Nahoď relevantní odkaz jak to s katapultama u nás vlastně je..uff
Teď jsem si všimnul, že mi píšeš abych si našel to co jsem sem sám postnul..mazec
Metalius

#43 Příspěvek od Metalius »

ZIPP píše:Už jen vzpomínka :( http://www.leteckemotory.cz/delfin2007/ ... e=fullsize ...a zde ten synek co dělá technika je má maličkost...posílali jsme si Delfína s kolegou technikem mezi Žatcem a Chomutovem... http://www.youtube.com/watch?v=9zSwKQPaHG4 ale to je již historie....vše je nenávratně ztracené a to za tu nejcenější věc...2 lidské životy :(

Škoda, převeliká škoda. :cry: A jak se s tím vyrovnal Alois Häckel?
Jestli se z těch mraků nedostanu, přeruším klesání na sto padesáti metrech.
Níž už nejdu, byla by to sebevražda.
JMalik

#44 Příspěvek od JMalik »

dokken píše:.........Teď jsem si všimnul, že mi píšeš abych si našel to co jsem sem sám postnul..mazec

Tohle jsi "postnul" kde?:

http://www.zabloudil.cz/travel.asp?id=124255
dokken

#45 Příspěvek od dokken »

http://www.blueskyservice.cz/let-cvicnou-stihackou/
přímo vlastník éra..

na slevomaty a podobný Zabloudilý překupníky nekoukám
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“