Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Futaba 8FG

#1036 Příspěvek od zdzd »

Pánové, on přemýšlí o tom, co s rádiem udělá upgrade firmware. A ten mu ani páčku, ani accu nevymění. Fyzicky bude mít v hrsti pořád to samé jako předtím. Jen to bude chytřejší.
PatMat
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě použítého vysílače Futaba T8FG - co zkontrolovat

#1037 Příspěvek od PatMat »

Tak jsem vysílač nakonec nekoupil. Byl sice velmi čistý, jen lehce zaprášený a dalo by se věřit tomu, že byl jen párkrát použitý. Při zkoumání jsem však zjistil vadný jeden přepínač s dlouhou páčkou a podsvětlení displeje ve středu bylo nějak nedokonalé. Prodejce tvrdil že tomu nerozumí. Připado mu, že je vysílač vpořádku;-) Tyto věci by se daly asi vyřešit slevou. Po té co dvě minuty od zapnutí došla baterka a nebylo možné vyzkoušet funkce jsem to vzdal. To mě tedy dokonale odradilo.
Zároveň jsem se rozhodl, že si radši koupím vysílač nový. K bazarovým věcem, nejen po této zkušenosti, nemám absolutně důvěru.
Pat
zdzd

#1038 Příspěvek od zdzd »

Já hlásám tu zásadu, že pokud kupovat od někoho RC, tak jen v tom případě, že před tím mi majitel soupravu předvede ve svém modelu.

A než si to takto komplikovat, raději koupím rovnou novou.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#1039 Příspěvek od mihlit »

zdzd píše:Já hlásám tu zásadu, že pokud kupovat od někoho RC, tak jen v tom případě, že před tím mi majitel soupravu předvede ve svém modelu.
Ještě by to chtělo, aby ji předvedl v nějakém svém drahém modelu, ať je vidět, jestli si troufne :D
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#1040 Příspěvek od PatMat »

Mám pocit, že řešení tohoto problému je záruka funkčnosti po nějakou dobu, řádově několik měsíců. Potom by si snad určitá část nepoctivců rozmyslela prodávat vadné věci. Podmínkou by byla samozřejmě kupní smlouva. Chtěl jsem to v tomto případě zkusit, ale potom jsem si to rozmyslel. Funguje to tak např. u aut prodávaných na smlouvu mezi občany, tak proč by to nemohlo fungovat pro jiné hodnotnější výrobky? Základní probém totiž vidím v anonymitě prodávajících a nemožnosti po nich něco reálně vymoci bez šílené právní mašinérie, která většinu poškozených odradí. S tím samozřejmě nepoctivci počítají...
Pat
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#1041 Příspěvek od bighugo »

Řešení tohoto problému je asi nejlepší takové - tyto dražší věci kupovat od známých, nebo nové. Ale není asi úplně v pořádku kvůli nenabité baterce a "nerovnoměrnějšímu" podsvícení displeje dělat hned z někoho podvodníka. Nemám o důvěře a poctivosti mezi lidma dnes žádné přehnané iluze, ale je fakt že ctím jakousi "presumpci neviny". Když se mi něco nezdá, prostě to nekoupím a dál to nerozebírám.
FlyBear

#1042 Příspěvek od FlyBear »

PatMat píše:Tak jsem vysílač nakonec nekoupil....Při zkoumání jsem však zjistil vadný jeden přepínač s dlouhou páčkou a podsvětlení displeje ve středu bylo nějak nedokonalé. Prodejce tvrdil že tomu nerozumí.....Po té co dvě minuty od zapnutí došla baterka a nebylo možné vyzkoušet funkce jsem to vzdal. To mě tedy dokonale odradilo.
Zároveň jsem se rozhodl, že si radši koupím vysílač nový.

IMHO jsi udělal velmi dobře.

T8FG není zrovna jednoduchý a levný vysílač, který si obvykle neználci kupují k prvnímu houboletu :) Takže pokud ti někdo k prodeji přinese T8FG s vadným přepínačem a displejem, čemuž prý "nerozumí" a navíc s totálně vybitou baterkou, pak tam prostě něco nehraje...

Tx/Rx se dá kupovat starší, ale sám bych to nikdy nekoupil jen tak v bazaru nebo od neznámého člověka. Chce to v případě těchto starších věcí kupovat něco se známou historií od "prověřeného" majitele. Třeba od někoho, koho léta znám, kolegy z klubu a pod.

Ale stejně - nákup Tx téhle kategorie je rozhodnutí na dlouhá léta dopředu, takže nový je nový :D
JMalik

#1043 Příspěvek od JMalik »

PatMat píše:Tak jsem vysílač nakonec nekoupil. Byl sice velmi čistý, jen lehce zaprášený a dalo by se věřit tomu, že byl jen párkrát použitý. Při zkoumání jsem však zjistil vadný jeden přepínač s dlouhou páčkou a podsvětlení displeje ve středu bylo nějak nedokonalé. ............. Po té co dvě minuty od zapnutí došla baterka a nebylo možné vyzkoušet funkce jsem to vzdal.
Pat

To je rozumné řešení.
Když někdo přinese na prodej vysílač, který ani neotře od prachu, tak už si o tom myslím své.
To, jak to dál pokračovalo bude jenom normální stav věcí toho vidloše co to prodával.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
petris

#1044 Příspěvek od petris »

Děkuji všem za vysvětlení
davehaja
Kontaktovat uživatele:

#1045 Příspěvek od davehaja »

Zdarec,
jak je to s vysílacím výkonem u Futab dovezených z USA,nebo dá se přepnou na výkon povolenej v Čr.
zdzd

#1046 Příspěvek od zdzd »

A proč by jsi měl něco přepínat? Povolený výkon pro tento přenos je stejný po celém světě. Jen Francie má o něco užší kmitočtový rozsah, ale snad už to taky sladili.

Jestli ale uvažuješ o koupi TX z USA, počítej s tím, že při případné záruční opravě rádio posíláš zase tam. V Evropě ti to nikdo neudělá.

TX bych rozhodně koupil tady.
davehaja
Kontaktovat uživatele:

#1047 Příspěvek od davehaja »

Ptám se,protože to nevím...myslím že Spektrum má pro USA vyšší vyřazovací výkon a tak jsem měl za to že je to tak aji u Futaby.Pokud se pletu tak se pletu.U Spektra jsem to něřešil,neb radio jsem kupoval v EU.
zdzd

#1048 Příspěvek od zdzd »

Spektrum do toho nemůžeš tahat. To vysílá na jiném principu, není tak rozprostřené a tam potom to omezení je.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=789547
megadacan
Kontaktovat uživatele:

#1049 Příspěvek od megadacan »

Ahoj, mám model s podvozkem, podvozek přiřazen na třípolohový přepínač SB. Když mám SB přepínač k sobě-vusunut, funguje. Když dám přepínač do středové polohy, podvozek se zasune, ale reaguje na pohyby kniplu křidélek J1 - nerozumím/nechci. V poloze od sebe-zasunutý a funguje. Co mám špatně, prosím? (S mixi jsem si nehrál.)
http://buzzinec.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/megadacan
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1050 Příspěvek od kratas »

Na jaký kanál máš podvozek připojen?
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“