Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
megadacan
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba 8FG

#1051 Příspěvek od megadacan »

5. kanál, přepínač SB
http://buzzinec.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/megadacan
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1052 Příspěvek od kratas »

To je zvláštní, pokud jsi nic nenastavoval ke kanálu 5, toto chování je divné. V neděli jsem nastavoval na 5 kanál vlečný háček v režimu glider a vše bylo OK. Jako verzi FW máš. Nezkusil jsi nastavit nový model a pak ověřit přes servomonitor? Já to doma zkusím, mám verzi 5.0.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
megadacan
Kontaktovat uživatele:

#1053 Příspěvek od megadacan »

Tak, zkoušel jsem 5. kanál, 7. kanál a dělalo to pořád. Pak jsem zjistil, že to dělá pokud mám reverz serva, tak abych měl přepínač k sobě pro vysunutý podvozek. Po vypnutí reverzu to nedělá.

Lze nastavit zpomalení podvozku? (Musel bych to snad nastavovat jako brzdy?)
http://buzzinec.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/megadacan
FlyBear

#1054 Příspěvek od FlyBear »

Tady je něco špatně. Něco se přehlédlo nebo je někde závada - takovéhle chování přeci není normálně možné, aby se jeden ovladač mixnul do jiného kanálu v závislosti na pouhém reverzování serva.

Jaký typ modelu jsi v základu použil a na jakých kanálech jsou křidélka?
Co letové režimy, mixy nebo dual rate a jejich přepínání?

Rychlost serva samostatně na T8FG upravit nejde. Musíš to obejít - cesty jsou různé, já bych asi volil použití letových režimů, mezi nimiž lze při přechodu určit jednotlivým funkcím rychlost přejezdu.
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#1055 Příspěvek od Vojc29 »

Ahoj mám ji 2 dny doma a mám problém se stopkama nevím proč. POtřebuji aby mě fugovalo u elektroletu počítání motorového času přiřadil sem si teda stopky 1 k plynové páce nastavil si hodnotu všech dal sem aby se zapli při rozběhnutí motoru to je vše ok. Ale jakmile stáhnu plyn zpět do nuly tak počítají dál a zkoušel sem nastavit i ten stop režim ale pořád mi to nějak nejde nevíte kde muže být problém ...já mám první takový vysílač tak nevím ...díky za radu.
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Lubor

#1056 Příspěvek od Lubor »

FlyBear píše:Tady je něco špatně. Něco se přehlédlo nebo je někde závada - takovéhle chování přeci není normálně možné, aby se jeden ovladač mixnul do jiného kanálu v závislosti na pouhém reverzování serva.

Jaký typ modelu jsi v základu použil a na jakých kanálech jsou křidélka?
Co letové režimy, mixy nebo dual rate a jejich přepínání?
presne jak rika FlyBear - zkontroluj si zakladni model a kam jsou prirazeny kanaly. To, ze se ti do toho michaji kridelka vypada na situaci, kdy k jednomu ovladaci (kridelka) na vysilaci mas pripojeny 2 kanaly/vystupy na prijimaci, abys to mohl pripojit na 2 solo serva (bez Y-kabelu). Tipoval bych to na neco takoveho.
krwell

#1057 Příspěvek od krwell »

Čau, když jsem stavěl t-rexe tak jsem přišel na problém s vysílačkou, jelikož jsem jí musel dávat známýmu do módu 1. Létám mód 2, takže jsem přehodil mód ( jak páčky, tak ve vysílačce), jenže když jsem se koukl na servo monitor, tak to chodilo pořád jako bych měl mód 2. Zkusil jsem to několikrát zapnout a vypnout, ale pořád nic, tak jsem pak zkusil vymazat nastavení modelu a ejhle, už to chodilo normálně. Jenže problém nastal, když jsem si chtěl vysílačku přehodit zpátky do módu 2, tak mě ať už jsem chtěl nebo ne, čekal zase reset modelu, takže jakýkoliv nastavení atd šlo zase do háje. Mám tam SW 5.0 myslím. Je to normální, nebo to dělá jenom ta moje potvora ? Dík
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1058 Příspěvek od kratas »

krwell píše:Čau, když jsem stavěl t-rexe tak jsem přišel na problém s vysílačkou, jelikož jsem jí musel dávat známýmu do módu 1. Létám mód 2, takže jsem přehodil mód ( jak páčky, tak ve vysílačce), jenže když jsem se koukl na servo monitor, tak to chodilo pořád jako bych měl mód 2. Zkusil jsem to několikrát zapnout a vypnout, ale pořád nic, tak jsem pak zkusil vymazat nastavení modelu a ejhle, už to chodilo normálně. Jenže problém nastal, když jsem si chtěl vysílačku přehodit zpátky do módu 2, tak mě ať už jsem chtěl nebo ne, čekal zase reset modelu, takže jakýkoliv nastavení atd šlo zase do háje. Mám tam SW 5.0 myslím. Je to normální, nebo to dělá jenom ta moje potvora ? Dík

Je to normální. Já když jsem dostal model od Dalibora, který lítá 1 a já 2, tak jsem ve FUNCTIONS jen u tohoto modelu upravil přiřazení kanálů a bylo to OK. Není potřeba reset modelu.
SOVA is YouR CO-pilot
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1059 Příspěvek od kratas »

Vojc29 píše:Ahoj mám ji 2 dny doma a mám problém se stopkama nevím proč. POtřebuji aby mě fugovalo u elektroletu počítání motorového času přiřadil sem si teda stopky 1 k plynové páce nastavil si hodnotu všech dal sem aby se zapli při rozběhnutí motoru to je vše ok. Ale jakmile stáhnu plyn zpět do nuly tak počítají dál a zkoušel sem nastavit i ten stop režim ale pořád mi to nějak nejde nevíte kde muže být problém ...já mám první takový vysílač tak nevím ...díky za radu.

To vypadá, že jsi v HW menu nenastavil reverz plynové páky. Zjistíš to tak, že když dáš úplně plný kotel, tak se stopky zastaví.
SOVA is YouR CO-pilot
krwell

#1060 Příspěvek od krwell »

Je to normální. Já když jsem dostal model od Dalibora, který lítá 1 a já 2, tak jsem ve FUNCTIONS jen u tohoto modelu upravil přiřazení kanálů a bylo to OK. Není potřeba reset modelu.[/quote]
Aha. Děkuju :)
FlyBear

#1061 Příspěvek od FlyBear »

Ale vždyť to se tu už probiralo několikrát :)

Nastavení módu má vliv pouze na nově zakládané modely. Těch již existujících se to nijak nedotkne. A to je celý ten trik :)
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#1062 Příspěvek od Vojc29 »

kratas píše:
Vojc29 píše:Ahoj mám ji 2 dny doma a mám problém se stopkama nevím proč. POtřebuji aby mě fugovalo u elektroletu počítání motorového času přiřadil sem si teda stopky 1 k plynové páce nastavil si hodnotu všech dal sem aby se zapli při rozběhnutí motoru to je vše ok. Ale jakmile stáhnu plyn zpět do nuly tak počítají dál a zkoušel sem nastavit i ten stop režim ale pořád mi to nějak nejde nevíte kde muže být problém ...já mám první takový vysílač tak nevím ...díky za radu.

To vypadá, že jsi v HW menu nenastavil reverz plynové páky. Zjistíš to tak, že když dáš úplně plný kotel, tak se stopky zastaví.

Reverz tam mám to sem zvládl zase takové béško nejsu...ony se rozběhnou když dám páku asi do čtvrtiny to je ok to sem si nastavil při poloze start stopek. Ale nechápu jednu věc přídám začnou počítat okej...ale když stáhnu a mám to nastavené na stop režim že plynová páka když dorazí do určené pozice nevypne stopky a ty běží dál a vypne až tehdy když posunu plyn kousíček dopředu dle nastavení a když znovu plynule přidám tak čas stojí a nepočítá se a motor běží dále a pokud je chci znova uvest do pohybu tak musim stahnout jakoby plyn do polohy tam kde mám vyznačené na té měrce aby se zapnuli a znova přida a počítají. To mi nejde do hlavy. U graupnera sem to měl prostě tak že sem zapnul motor začal odpočet a když sem stáhl plyn do nuly tak se zastavil a když znova přidal tak se rozběhl nechápu to jak to udělat aby to šlo i u FG8. Nemá to souvislost třeba s nastavením plynové páky?
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
krwell

#1063 Příspěvek od krwell »

spíš než trik tak pěkná sviňárna :D By to mohli aspoň napsat v manuálnu, nebo vydat aktualizaci kde by to měnilo komplet i u starejch modelů. Nějak nevidim smysl takovýhleho triku
jemo

#1064 Příspěvek od jemo »

krwell píše:spíš než trik tak pěkná sviňárna :D By to mohli aspoň napsat v manuálnu, nebo vydat aktualizaci kde by to měnilo komplet i u starejch modelů. Nějak nevidim smysl takovýhleho triku

neber si to prosím nějak osobně, ale obávám se, že z toto tvého prohlášení plyne závěr, že naprosto nechápeš princip programování T8FG
FlyBear

#1065 Příspěvek od FlyBear »

krwell píše:spíš než trik tak pěkná sviňárna :D ......... Nějak nevidim smysl takovýhleho triku.

Zde nelze než souhlasit s poznámkou od jemo :wink:
Až se to rádio naučíš ovládat a pochopíš funkce, pak uvidíš i ten smysl.

krwell píše:By to mohli aspoň napsat v manuálnu

Oni to tam napsali. Dokonce zvýrazněným tučným písmem :!:
Zkus si ten manuál opravdu přečíst :mrgreen:

Nicméně na druhou stranu uznávám, že manuál k T8FG je koncipován špatně, IMHO. Je to z velké části jen takový obyčejný výčet věcí, které lze vidět na displeji. Nikdo se nějak neobtěžoval vysvětlovat samotnou funkčnost a hlavně souvislosti typu co se stane, když... Tím pádem to má začátečník dost ztížené, když se chce programování tohohle rádia naučit. Ale s trochou rady od zkušenějších se to dá naštěstí brzy zvládnout a po pochopení souvislostí už ten manuál stačí.

Tohle ovšem neplatí o zde diskutované otázce - to přehazování módu je tam fakt popsáno dostatečně dobře.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“