OS Max 46

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Jack1350

OS Max 46

#1 Příspěvek od Jack1350 »

Zdarec, nevěděl by někdo, jestli na OS Maxu 46 je mezi motorem a tlumičem těsnění? Nějak se mi dostává na trup za motor olej a já hledám, odkud by to mohlo být.
Radek
Gummi

Re: OS Max 46

#2 Příspěvek od Gummi »

Jack1350 píše:Zdarec, nevěděl by někdo, jestli na OS Maxu 46 je mezi motorem a tlumičem těsnění? Nějak se mi dostává na trup za motor olej a já hledám, odkud by to mohlo být.
Radek

Těsnění tam není. To máš nový motor ?
Jack1350

#3 Příspěvek od Jack1350 »

Gummi píše:
Jack1350 píše:Zdarec, nevěděl by někdo, jestli na OS Maxu 46 je mezi motorem a tlumičem těsnění? Nějak se mi dostává na trup za motor olej a já hledám, odkud by to mohlo být.
Radek

Nový není, ale několikrát jsem sundával tlumič a teď jsem si nebyl jistej, jestli tam náhodou nebylo.
Díky
M
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od M »

Gummi píše:
Radek

Tesnění tam samozřejmě je. Před cca 10 dny jsem zabíhal LA 25 a LA 46 mám tady v krabičce cca 2 metry od sebe :-)
Když je tesnění u LA, tak pochybuju, že by nebyla u FX a AX.

[album]1480[/album]
Balsa je sice modelářský chléb, ale někdy je jí už moc...
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od StanleyT28 »

Rozhodně by tam být mělo. Klidně si ho udělej z tvrdšího papíru. Funguje to spolehlivě.
Jack1350

#6 Příspěvek od Jack1350 »

StanleyT28 píše:Rozhodně by tam být mělo. Klidně si ho udělej z tvrdšího papíru. Funguje to spolehlivě.

Díky, už jsem ho vystřihl z papíru, protože jsem procházel net a nikde jsem na něho nenarazil jako náhradní díl.
wolf
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od wolf »

Kupoval jsem FX nové a těsnění tam skutečně není. Bylo mi řečeno, že příruba u OS maxu je tak zalapovaná, že těsnění netřeba. No a teď si vyber. :wink:
Jack1350

#8 Příspěvek od Jack1350 »

wolf píše:Kupoval jsem FX nové a těsnění tam skutečně není. Bylo mi řečeno, že příruba u OS maxu je tak zalapovaná, že těsnění netřeba. No a teď si vyber. :wink:

Díky, nějak se s tím už poperu. Myslím, že to prská odněkud jinud.... Uvidím.
mnov

#9 Příspěvek od mnov »

Těsnění tam opravdu nedávají. Schválně jsem koukal na ten můj a já ho tam doplnil. :) Nicméně to nemám zakapotované a prská mi to olej z karburátoru. V imbusech co drží hlavu, jsou vždy kapky oleje, ale nemám s tí problém . Motor chodí perfektně.
M
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od M »

mnov píše:Těsnění tam opravdu nedávají. Schválně jsem koukal na ten můj a já ho tam doplnil. :) Nicméně to nemám zakapotované a prská mi to olej z karburátoru. V imbusech co drží hlavu, jsou vždy kapky oleje, ale nemám s tí problém . Motor chodí perfektně.

A kupoval jsi ho tady (Pelikán, Hobbyteam, Houška, Pecka), nebo jsi ho kuúoval třeba u Tower Hobbies?
mnov

#11 Příspěvek od mnov »

Kupoval jsem ho v Karlíně u Hobbyteam, dnes je to Houška. Nedávno jsem tam kupoval samostatný výfuk, protože jsem ho potřeboval nabastlit na jiný motor a těsnění k tomu opravdu nemají.
M
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od M »

mnov píše:Kupoval jsem ho v Karlíně u Hobbyteam, dnes je to Houška. Nedávno jsem tam kupoval samostatný výfuk, protože jsem ho potřeboval nabastlit na jiný motor a těsnění k tomu opravdu nemají.

Tak to je jasné.
Do ČR vozil kdysi O.S. Patrik (Hobbyteam) přes Graupnera. Během pár let pak ty dovozy převzal Pelikán. Zdroj je ale stále stejný - Graupner.

Když si budeš kupovat motor O.S. jinde (Towerhobbies, rc711 apod.), tak vždy dostaneš motor i s tlumičem a součástí toho tlumiče je tesnění.

Kupoval jsem takto cca 8 motorů O.S. a vždy tomu tak bylo.
Gummi

#13 Příspěvek od Gummi »

M píše:
mnov píše:Kupoval jsem ho v Karlíně u Hobbyteam, dnes je to Houška. Nedávno jsem tam kupoval samostatný výfuk, protože jsem ho potřeboval nabastlit na jiný motor a těsnění k tomu opravdu nemají.

Tak to je jasné.
Do ČR vozil kdysi O.S. Patrik (Hobbyteam) přes Graupnera. Během pár let pak ty dovozy převzal Pelikán. Zdroj je ale stále stejný - Graupner.

Když si budeš kupovat motor O.S. jinde (Towerhobbies, rc711 apod.), tak vždy dostaneš motor i s tlumičem a součástí toho tlumiče je tesnění.

Kupoval jsem takto cca 8 motorů O.S. a vždy tomu tak bylo.

Kupoval jsem O.S. u Towerhobbies a součástí tlumiče těsnění nebylo. A při provozu ani není potřeba, těsní to,
i když to je pouze "kov na kov". :mrgreen:
mnov

#14 Příspěvek od mnov »

Schválně jsem koukal na http://www.osengines.com/parts/exploded-views.html a nikde jsem tam těsnění nenašel. Co mě však zarazilo, je že 46FX, který mám je už "Item is discontinued". Škoda, je to dobrý motor.
ddrmodes
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ddrmodes »

tesnenie v balení nebolo a ani som ho nikdy nedával.
Akú sviečku používate? Mne na 8 to veľmi nejde.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“