Podvodník na RC manii !!!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

Re: Podvodník na RC manii !!!

#46 Příspěvek od AR1 »

zdzd píše:

Nějak ti to nedochází. Někdo nabídnul cosi za nějaké peníze. Někdo jiný to za ně koupil. So far, so good.

Ale, svinstvo je pokud si prodávající uprostřed procesu klidně změní cenu. Navita zase je předpokládat, že za nesmyslnou cenu koupím něco jiného jak nesmysl. Může se podařit, ale taky nemusí a pak je pozdě si stěžovat.

Zkrátka prodávající něco nabízí. Možná seriózně, možná z neznalosti, možná podvodně. A na kupujícím je aby si vybral. Možná to bude dobrý kup, možná ne. Pokud až po koupi začne prodávající měnit podmínky, je hajzlík. Pokud kupující koupil šmejd může ho po dodání rozporovat. Pokud ovšem něco koupil za nesmyslnou cenu a dostane nesmysl, může to buď rozporovat, nebo vyhodit. A pak jde o to, jaká ta cena byla a o co šlo. Buď to stojí za spor a nebo ne. V případě dodání šmejdu je samozřejmě šmejd i prodejce. Ale pokud podmínky nákupu byly podivné, musí kupec krapet hledat zádrhel i ve svém přístupu k obchodu.

Pořád je to o serioznosti a předpokladu. Příliš levný prodej naznačuje, že prodávající o věci buď nic neví, nebo se toho chce zbavit bez ohledu na cenu, nebo vědomě prodává šrot. Příliš levný nákup znamená, že jdu do risku a buď chci oškubat hejla, nebo musím počítat se šmejdem. Pokud jde o cennou věc, stojí za to se potom s prodávajícím tahat. Pokud jde o obnos zvící pár litrů benzínu, tak je asi jednoduší si přiznat, že jsem chtěl s někým vykývat a bylo vykýváno se mnou. A do takových obchodů už nechodit. Nebo do nich chodit s tím, že se třeba někdy podaří a vrátí se mi to. Každého volba. Volba, ne věc na fňukání.

Sáhodlouhé povídání, zcela o ničem. Celé je o tom, že prodávájící zcela záměrně a úmyslně zkreslil stav věci a neprodal ji takovou, jakou ji deklaroval. Je už úplně jedno kdyby poslal v balíku kus špalku. Je úplně jedno, že to byly bubliny v ceně 120 USD za 350 kč. Co má být? Je to prostě podvod.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
zdzd

#47 Příspěvek od zdzd »

Opětovně nepochopil...

Nikdo nezpochybňuje podvod.

Ale platí to, že kdyby si lidi dávali pozor a byli soudní, tak by neskočili na každý špek.

Ostatně věci jsou velmi subjektivní a někdo opravdu může mít pocit, že jeho model je vymakaná perla, zatím co jinému se jeví jako odfláknutý střep. I to se klidně může stát.
JMalik

#48 Příspěvek od JMalik »

Zba píše:..................

Ten prodejce bude mít do solidního obchodního jednání hodně daleko.
Ale ty jsi mu přímo naběhnul na vidle. Za ty peníze bych automaticky předpokládal šrot. Ne letadlo.
Ale dovedu si představit i situaci, kdyby to prodával někdo bez znalosti o ceně , případně kradené....., potom by jsi spokojeně zachrochtal, že to byl super obchod ? :wink:
(Stát se to mě, tak zamáčknu slzu, řeknu si, že jsem měl nějaký slabší den a mozek v havarijním stavu, když jsem se pro něco takového rozhodnul a hlavně to sem nedám.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Fenius »

zdzd má zas na všetko odpoveď.

Kupujúci postupoval obozretne, pýtal si fotky, pýtal sa na stav. Bodka. Bol podvedený, upozornil tu na to a ešte ste ho zdrbali. Aké typické. (Doslovne to nikto nespochybnil, ale merito veci je práve ten podvod, miesto toho sa tu zas rieši niečo úplne iné).

A aj keď sa teda trochu vyznám v ekonómií (Veblen, Giffen..), Teoreticky sa vás pýtam. Keby si teda predávajúci vypýtal za ten šrot 3 000, zmenilo by sa niečo?

Pošle mi falošné fotky pri cene 300 Kč (moja chyba - mal som to čakať), pošle mi falošne fotky pri 3000 Kč (blbec predávajúci).

V tomto prípade asi fakt chyba predávajúceho, mohol to predať podstatne drahšie.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od honzajs »

Normální je nekrást! Normální je nepodvádět!
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
cilek

#51 Příspěvek od cilek »

honzajs píše:Normální je nekrást! Normální je nepodvádět!

Nějaký starý (100 let) citát? 8O
Zba
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Zba »

Fakt mě baví příspěvky v tom smyslu, že to bylo úplně jasné, že se jedná o podvod. Jaký mají tyto příspěvky smysl? Děkuji těm, kteří říkají, že prodejce je svi...Toto téma je upozorněním na tohoto podvodníčka!!!Prodával tu ještě fpv, turnigy 9x s er9x a ještě něco.
Drondys

#53 Příspěvek od Drondys »

Občanský zákoník dává kupujícímu možnost odstoupit od smlouvy pokud jsou naplněny definice viz citace níže. To jestli toho kupující využije nebo nevyužije je jeho věc.

§ 597

(1) Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, má též právo od smlouvy odstoupit.

(2) Právo odstoupit od smlouvy má kupující i tehdy, jestliže jej prodávající ujistil, že věc má určité vlastnosti, zejména vlastnosti kupujícím vymíněné, anebo že nemá žádné vady, a toto ujištění se ukáže nepravdivým.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Fenius »

Čím viac ľudí si to myslí, tým viac sa ich dá okradnúť :D.
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od mikymik »

Zba, díky za informace o podvodu, jejichž sepsání a postnutí sem tě stálo čas i energii.
mior
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od mior »

petrcorrado píše: Co se týče prodávajícího - každej prodávající se snaží co nejméně hanobit svoje zboží, sice je to tenký led, kdy do podvodu je velmi blízko, ale to je úhel pohledu - osobního a na místě. Pak nemůže vzniknout problém.

Nesúhlasím... Radšej predám pod cenou, ako stále čakať, že sa kupujúci ozve alebo si bude o mne myslieť, že som ho podviedol. Chcem, aby sme boli spokojní obaja, a viac on, ako ja - pre kľud duše.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
AR1
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od AR1 »

mior souhlas - mám asi 9. auto, vždy jsem si je prodával sám, prodal jsem X blbin z modelařiny - nikdy mi nikdo nic nevracel, že něco nesedí, jen jednou - to mi volal pán, že ta RC souprava je fakt jako nová, nechá si ji pro sebe a synkovi dá svoji starou. Není potřeba ojebávat za každou cenu.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
banderas
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od banderas »

Co je teda u vás důležitější? Právo podle zákona, nebo podle rozumu?
Houpe se to tady z jedné strany na druhou, jak v naší politice.
Prakticky mu většina říkáte, že má smůlu, protože je blb a naletěl. Nikdo se moc nezmiňuje o tom, že byl podveden a má právo na zrušení obchodu.
Se stopkama ale ne.....to je musel prodat. Tam byl důležitější zákon. I když se jednalo o stejnou částku 500 Kč.
Drondys

#59 Příspěvek od Drondys »

banderas píše:Nikdo se moc nezmiňuje o tom, že byl podveden a má právo na zrušení obchodu.

Znaky podvodu to dle již dříve uvedených informací mělo (viz třeba prodejcem nejprve podvržené fotky stažené odjinud a později na vyžádání dodatečně zas fotky neodpovídající skutečnému stavu modelu atd.) a řada lidí to zde i zmínila, ale o to zakladateli tématu nešlo jak sám psal viz citace jeho příspěvku.

Zba píše:Fakt mě baví příspěvky v tom smyslu, že to bylo úplně jasné, že se jedná o podvod. Jaký mají tyto příspěvky smysl? Děkuji těm, kteří říkají, že prodejce je svi...Toto téma je upozorněním na tohoto podvodníčka!!!Prodával tu ještě fpv, turnigy 9x s er9x a ještě něco.

V mém předchozím příspěvku jsem zde uvedl i citaci z občanského zákoníku kde je zmíněna možnost odstoupení od kupní smlouvy. Rozhodnutí zda toho kupující využije nebo ne je samozřejmě jen na něm tak jako bylo rozhodnutí ohledně prodeje těch stopek v jiném tématu zas na jejich majiteli.

V tomto případě se kupující po neúspěšných pokusech domluvit se s prodejcem zřejmě rozhodl nevyužít cestu dalšího vymáhání zákonem definované možnosti ve smyslu odstoupení od smlouvy a raději to řeší tímto způsobem tedy, že zveřejnil údaje o prodejci s upozorněním na jeho podvodné jednání.

Takže informace o možnostech zde byly uvedeny. Najdou se samozřejmě lidé, kteří se v příspěvcích v rámci tohoto tématu už přiklonili nebo v budoucnu přikloní k té či oné variantě postupu při řešení takového problému, ale nic to nemění na tom, že toto téma bylo zakladatelem založeno z výše uvedeného důvodu. Pokud by na tomto serveru existovala sekce "Pranýř" asi by toto téma patřilo tam. :wink:
zdzd

#60 Příspěvek od zdzd »

banderas píše:Co je teda u vás důležitější? Právo podle zákona, nebo podle rozumu?
Houpe se to tady z jedné strany na druhou, jak v naší politice.
Prakticky mu většina říkáte, že má smůlu, protože je blb a naletěl. Nikdo se moc nezmiňuje o tom, že byl podveden a má právo na zrušení obchodu.
Se stopkama ale ne.....to je musel prodat. Tam byl důležitější zákon. I když se jednalo o stejnou částku 500 Kč.

Eh... To se přece nevylučuje.

Každý prodávající by rád dostal co nejvíce a proto zboží vychvaluje. Když to přežene nebo podmínky nějak mění, jde o podvod.

Každý kupující by rád nakoupil co nejlevněji a co nejlepší věc. Ovšem při tom musí být opatrný a prověřit si ceny, stav a tak dále.

Jsou to dvě strany, se svými vlastními zájmy. Když se prodávající chová jeko hajzlík, je hajzlík. Když se kupující chová jako kavka, může být oškubán jako kavka. Jedna věc je, že se někdo snaží někoho oškubat, druhá strana je, zda se někdo nechá oškubat. Kdyby nebyli naivní kupci, nežili by si podvodníci tak dobře. Naivní kupec základ pro vznik podvodných prodejců. Ne naopak.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“