F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

Re: F45 - motorky

#91 Příspěvek od Pajavlk »

Včera sem byl lítat na louce kde je asi metr a půl vysoká tráva, nějak sem neodhadnul výšku a v plný rychlosti sem vletěl přímo do té trávy, ještě předtím sem tam narval plnej plyn, ozvalo se zaplácání listů, strašnej rachot, všude lítaly cucky trávy jako kdyby to někdo bral sekačkou s horním výhozem. Po pár vteřinách pětačtyřicítka vyletěla prudce do vzduchu a táhla za sebou asi milion stébel trávy :D když jsem to pak prohlížel detailnějc tak v trávě byl metr dlouhej výsek od hlavního rotoru a celej vrtulník je zasranej od zelenýho svinstva. Když už jsem myslel, že to přežil tak se namotalo stéblo na zadní vrtulku a pěkně ji začlo přibržďovat, bojoval jsem několik minut ale dostal jsem ho slušně k zemi bez havárie. Už chápu jaký to je když se skutečnýmu vrtulníku posere zadní rotor :D
cilek

#92 Příspěvek od cilek »

Pajavlk píše: ... bojoval jsem několik minut ale dostal jsem ho slušně k zemi bez havárie.D

Tak to musel být fakt boj. :lol:
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Pajavlk »

cilek píše:
Pajavlk píše: ... bojoval jsem několik minut ale dostal jsem ho slušně k zemi bez havárie.D

Tak to musel být fakt boj. :lol:

vytrimruj si ocas na doraz na stranu a zkus letět, asi takhle to vypadalo :D
Dáva

#94 Příspěvek od Dáva »

Tak jsem zase kousek pokročil.Hlavní hřídel jsem nakonec musel dát novou,ta rovnaná stejně trochu vibrovala(nelze prostě úplně srovnat).Takže jsem vrťas složil,hlavní listy zkrátil každý o 1,5cm a táhlo od serva ELEV prodloužil o 1 otáčku.Na vysílačce jsem upravil THRO na 20 procent -má to výkon jak prase.Venku fouká ,takže jsem to testnul v obyváku z ruky.Gyro drží ocas v pohodě-nikam se neotáčí-drží směr a vše funguje jak má.Až přestane venku funět,tak ho proženu a dám info :wink: .
h.jpg
k.jpg
r.jpg
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Dáva

#95 Příspěvek od Dáva »

Pořád špekuluju nad pádlama.Corona psal,že HB má vzdálenost pádel 304mm,takže musim flybar ještě hodně zkrátit.Cvičně jsem je tam dal a zkusil v ruce v obyváku a je to velká páka-musim to zkrátit.Nerad bych to kurde zase rozstřelil cože :mrgreen: ...
r1.jpg
t.jpg
x.jpg
Dáva

#96 Příspěvek od Dáva »

Tak jsem ho proletěl :wink: .Ty bláho 8O docela mazec oproti origo, ještě teď jsem vybrnkanej.Lítá parádně,výkon suprovej-veliká spokojenost ,ocas drží směr,baterka vůbec neni potřeba dávat silnější,lítá dýl než na origo motor(cca 2-3minuty navíc-zatim jsem neměřil).Listy víc zkracovat zatim nebudu, protože se vrtulník chová moc pěkně.Každopádně se to vyplatilo a jsem nadšenej :D :D :D .Hlavně aby furt nefoukalo,už se těšim až ho zas provětrám :wink: .
corona

#97 Příspěvek od corona »

Dáva píše:Tak jsem ho proletěl ...
A jak se jsmenuje ten motor + regl, ev. co to má za parametry a s jakými listy?
Dáva

#98 Příspěvek od Dáva »

corona píše:
Dáva píše:Tak jsem ho proletěl ...
A jak se jsmenuje ten motor + regl, ev. co to má za parametry a s jakými listy?

EH200 brushless outrunner motor-4100kv 18A.Regulátor DYS 20A, listy origo-zkrácené o 1,5cm každý, pastorek 10 zubů.Živim to origo 7,4V 1500mAh 2cell.
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od vlkodlak »

to Dáva: Motorek je kupovanej u nás, nebo od přátel z rýžových polí ?
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Jirkous

#100 Příspěvek od Jirkous »

Čau , tak mi cca po 20 vzletech , odešel motorek na zadní vrtulce !!!
A ještě prasák stačil přepálit cestiču na tišťáku (minus)
Po rozborce sem přišel na to, že mu chybí jeden uhlík :(
Nějaký kolize sem měl, ale odnášel to jen podvozek.
Toto se stalo za letu....
Jsem zvědav jak to bude s náhradníma dílama .... ( na podvozek čekám už týden), s reklamací ani nepočítám.
MJX F-45 , Blade 450 3D , mCPx
corona

#101 Příspěvek od corona »

Dáva píše:EH200 brushless outrunner motor-4100kv 18A.Regulátor DYS 20A, listy origo-zkrácené o 1,5cm každý, pastorek 10 zubů.Živim to origo 7,4V 1500mAh 2cell.

Dost výkonnej, špičkově až 200W.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11881
Aspoň je rezerva....
Dáva

#102 Příspěvek od Dáva »

corona píše:
Dáva píše:EH200 brushless outrunner motor-4100kv 18A.Regulátor DYS 20A, listy origo-zkrácené o 1,5cm každý, pastorek 10 zubů.Živim to origo 7,4V 1500mAh 2cell.

Dost výkonnej, špičkově až 200W.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11881
Aspoň je rezerva....

200W,ale ne na 2cell.Těhle maximálních hodnot nikdy nedosahneš,ale výkonu má opravdu dost.Vysílačku jsem stahnul na 20 procent abych ho zkrotil.Je to divoch.Už jsem rozřezal flybar osadil pádlama a závažím(délku opádlovaného flybaru jsem nakonec udělal stejnou jako má origo flybar bez pádel 283mm ) a dal těžší závažíčka než má HB.Tak uvidim,odzkoušim ale nevim ,nevim jestli to bude fungovat :?: ,zítřek rozhodne.
Dáva

#103 Příspěvek od Dáva »

vlkodlak píše:to Dáva: Motorek je kupovanej u nás, nebo od přátel z rýžových polí ?

Kupoval jsem zde http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 100kv.html ale to ještě stál necelých 12 dolarů.
Naposledy upravil(a) Dáva dne sob 16.06.2012 2:30, celkem upraveno 2 x.
Dáva

#104 Příspěvek od Dáva »

Jirkous píše:Čau , tak mi cca po 20 vzletech , odešel motorek na zadní vrtulce !!!
A ještě prasák stačil přepálit cestiču na tišťáku (minus)
Po rozborce sem přišel na to, že mu chybí jeden uhlík :(
Nějaký kolize sem měl, ale odnášel to jen podvozek.
Toto se stalo za letu....
Jsem zvědav jak to bude s náhradníma dílama .... ( na podvozek čekám už týden), s reklamací ani nepočítám.

Tady má skladem všechno na co si jen vzpomeneš http://www.rcauto.cz/Nahradni-dily-MJX/F-45/
Dáva

#105 Příspěvek od Dáva »

Takže přátelé zapomeňte na pádla!! :( V kombinaci s flybarem 45 stupňů to nefunguje!! Měnil jsem i různá závaží a nee.Vrtulník silně nestabilní kolébá se dvakrát jsem s tim spadnul ale bez újmy,neb jsem to předpokládal a vybral jsem si na testování plácek s nejvyššíma kopřivama v libereckém kraji :lol: :lol: .Sundal jsem pádla a zůstal mi tam flybáárek :( jen 178mm dlouhý,takže namontim závaží 5g a vyzkóšim..
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“