Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

#1891 Příspěvek od graup15 »

Časem , protože to je na dost dlouhé povídání, zdůvodním proč já , když se rozhodl jít do 2.4 šel do Futaby FASST. Prozatím pořadí jak vnímám 2.4 systémy
1) Fasst...No1 ve všech směrech...(důležité je nenechat se ovlivňovat magickou píčovinou, (bože ono to nemá telemetrii)-důležitější o hodně ,jsou jiné věci
2) Fr Sky, a pod zařízení (Hodně dobře vypadá Sanwa)
3) Duplex a MZK
4) Graupner Hott a možná i to nejnovější Spectrum
5) Hitec (nebrat!!)

Proč Futaba...žádné dementní přeskakování ..když se něco na kanálech posere....signál je rovnou rozsřílen do 64 kanálů.
Programování Futaby je vyloženě pro joudy...tzn lehké!!!a to je taky důležité.
Mám teď jednoho zákazníka co šedivý z MC20 Hott (z programingu)
Bindování..těžce Easy..(tlačítko)..žádný dementní konektor a procedura jak pro šílence
Žádné telemetrické (až na ty nejnovější) vylomeniny....přijímač prostě poslouchá co jí chci a do ničeho nekecá.
Normální anténky (Boda system vymyslel fakt úchyl)
Historie a technické zázemí Futaby (i historicky) nemá cenu rozebírat.

Jinak zažil jsem, že si např Jeti Duplex sám od sebe nastavil na kanálový výstup plynu rozběh 60s...Fakt boží, když má přijímač některé funkce stejné jako vysílač...:-( To se pak můžou dít věci.
Graupner Hott....kurva proč se ten bazmek sám od sebe odbindoval...taky jsem zažil
Hitec...jejich story o různých vzájemně kolabujících firmware Tx/rx...je už bestseller.
J
tomashr

#1892 Příspěvek od tomashr »

Relativně nenápadný, ale zrovna mezi větroňáři v zahraničí poměrně populární je taky Multiplex (MLINK).
Samozřejmě nikdy nedosáhne počtů Futaby FASST, ale kdyby se dělala statistika systémů od jediného výrobce (tedy vysílač i modul 2,4 GHz stejného původu), ta by byl dost možná na druhém místě... Třeba Graupnerů je mezi větroňáři na pohled spousta, ale moduly jsou všemožné různé (často Duplex) ve starších TX, teprve v poslední době zvolna sílí HOTT, což zase oživuje prodeje, ale ztráta z doby nástupu 2,4GHz je veliká.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#1893 Příspěvek od chastra »

Jinak bod 1 taky už zcela neplatí, ikdyž ji ještě ne zcela vydali :-D tu rychlou testovací teblemetrii.
graup15

#1894 Příspěvek od graup15 »

tomashr píše:Relativně nenápadný, ale zrovna mezi větroňáři v zahraničí poměrně populární je taky Multiplex (MLINK).
Samozřejmě nikdy nedosáhne počtů Futaby FASST, ale kdyby se dělala statistika systémů od jediného výrobce (tedy vysílač i modul 2,4 GHz stejného původu), ta by byl dost možná na druhém místě... Třeba Graupnerů je mezi větroňáři na pohled spousta, ale moduly jsou všemožné různé (často Duplex) ve starších TX, teprve v poslední době zvolna sílí HOTT, což zase oživuje prodeje, ale ztráta z doby nástupu 2,4GHz je veliká.

Já to psal jako odpověď (zjednodušenou) co bych si do Vikinga dal a co nedal.
Moje výhoda je, že mi projde rukama skoro vše co se vyrábí. A tak můžu porovnávat nuance které buď zjednodušují život, nebo spíš betelně nasírají.
Ono do běžných modelů se problémy stírají, ale do F3X..ale i např modelů ala Valenta už maličkosti dost vystupují na povrch.
Futaba prostě má věci dotažené tak aby šlo vše lehce a hlavně to fungovalo...i za cenu toho, že neoplývá pozlátkem všech možných kravin. Z tohoto pohledu, ale už i prověřeno časem, musím dát za pravdu Jyrrymu...létal dlouho z čajna systémem a prostě ta jednoduchost fungovala. Trošku exterm, ale princip podobný.
graup15

#1895 Příspěvek od graup15 »

chastra píše:Jinak bod 1 taky už zcela neplatí, ikdyž ji ještě ne zcela vydali :-D tu rychlou testovací teblemetrii.

Ale platí, protože si můžu a dělám to koupit přijímače které to nemají.
A zásada je, počkat až přijímače SB a SBT otestují na vlastní kůži bohatší spoluobčané
(tzn když to rozsekají tak mne to nebude bolet a je asi taky moc ne) a až pak to koupit.
graup15

#1896 Příspěvek od graup15 »

Jinak Peťa už poslal fotky z III ročníku Electro-team party. Moc faj akce :-)
https://picasaweb.google.com/lmklomnice ... amPartyIII
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1897 Příspěvek od lakotamm »

Duplex má oproti fujtabe zásadnú výhodu - ukazuje silu signálu na jednotlivých anténach a dopredu vieš že si na hranici dosahu + lahšie nájdeš model.

Snáď jednému čomu by som sa vyhýbal sú vrtulníky - tam už niečo tá statická elektrina na prijímačoch bez izolácie napáchala - konkrétne prijímač R8
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
tomashr

#1898 Příspěvek od tomashr »

lakotamm píše:Duplex má oproti fujtabe zásadnú výhodu - ukazuje silu signálu na jednotlivých anténach a dopredu vieš že si na hranici dosahu + lahšie nájdeš model.

Víš upřímně - tohle jsou právě takové ty řeči kolem krásných funkcí. V reálu u F3X prostě nemáš šanci při letu na hranici viditelnosti něco sledovat a podstatné je jen a pouze to, zda to funguje, ne zda to něco ukazuje. Jinak nic proti Duplexu, na soutěžích to létá hodně lidí, ale zrovna přínos těch indikací je pramalý. A je typické, že skoro neuvidíš jinou kombinaci než Graupner-Duplex, což hodně ilustruje spíš problémy Graupneru, dost by mě zajímalo, zda by se Duplex vůbec reálně dostal na trh, nebýt té Graupneří šaškárny s volbou XPS/IPS...
tomashr

#1899 Příspěvek od tomashr »

graup15 píše:Moje výhoda je, že mi projde rukama skoro vše co se vyrábí. A tak můžu porovnávat nuance které buď zjednodušují život, nebo spíš betelně nasírají.

Jen naokraj, zkoušel jsi ten Mlink? Já na to v ČR taky moc nenarazil, vím i o pár MPX s Duplexem, ale když se občas vyskytnu na nějaké akci mimo ČR, tak to zas taková exotika není a třeba pohled na ceny u Schweighofera je taky zajímavý. Pro mě už je to přirozeně mimo, přechod k Futabě (právě od MPX) mám dávno za sebou, ale popravdě kdybych z nějakého důvodu musel kupovat rádio od nuly, tak bych asi nad návratem k MPX docela uvažoval - Royal EVO16 s mlink je hodně chytrá mašinka za rozumné peníze.
creagel

#1900 Příspěvek od creagel »

tomashr píše:Víš upřímně - tohle jsou právě takové ty řeči kolem krásných funkcí. V reálu u F3X prostě nemáš šanci při letu na hranici viditelnosti něco sledovat a podstatné je jen a pouze to, zda to funguje, ne zda to něco ukazuje. Jinak nic proti Duplexu, na soutěžích to létá hodně lidí, ale zrovna přínos těch indikací je pramalý. A je typické, že skoro neuvidíš jinou kombinaci než Graupner-Duplex, což hodně ilustruje spíš problémy Graupneru, dost by mě zajímalo, zda by se Duplex vůbec reálně dostal na trh, nebýt té Graupneří šaškárny s volbou XPS/IPS...

S tim si dovolim take souhlasit. Nejdriv se to snazil Graupner napravit pres weatronic, ktery sice funguje, ale ta cena. A s dnesnim HoTT myslim ze by se tolik duplexaku asi nenaslo. HoTT funguje, je cenove dostupny a je to nativni Graupner. A co jsem tak videl na ruznych akcich, tak MC24 a MC22 vetsinou s duplexem. Otazkou je, po cem lidi sahnou, az budou hledat nahradu.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1901 Příspěvek od Milan Nes »

jinak v jednoduchosti je ta sila, ja treba na programovani sem antitalent docela a u Eclipsy sem chvilema u programovani 4 servoveho kridla s radoby letovejma rezimama mel chut to radio rozslapat a vratit se k vlastovkam ...

u 8 ky sem navod otevrel asi 3 krat a hlavni problem co mi nesel byl tim ze sem mel verzi 1.0 a ta to proste neumela, po preflashnuti na 5 ku nemam problem ...

+ to bindovaci tlacitko je vec zcela genialni ... ten dementni servo zkratovac mne stal uz hodne nadavek kdyz sem nekomu neco delal ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#1902 Příspěvek od graup15 »

tomashr píše:
graup15 píše:Moje výhoda je, že mi projde rukama skoro vše co se vyrábí. A tak můžu porovnávat nuance které buď zjednodušují život, nebo spíš betelně nasírají.

Jen naokraj, zkoušel jsi ten Mlink? Já na to v ČR taky moc nenarazil, vím i o pár MPX s Duplexem, ale když se občas vyskytnu na nějaké akci mimo ČR, tak to zas taková exotika není a třeba pohled na ceny u Schweighofera je taky zajímavý. Pro mě už je to přirozeně mimo, přechod k Futabě (právě od MPX) mám dávno za sebou, ale popravdě kdybych z nějakého důvodu musel kupovat rádio od nuly, tak bych asi nad návratem k MPX docela uvažoval - Royal EVO16 s mlink je hodně chytrá mašinka za rozumné peníze.

Tohle jediné jsem tu ještě neměl...sorry
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1903 Příspěvek od Genagen »

graup15 píše:Časem , protože to je na dost dlouhé povídání, zdůvodním proč já , když se rozhodl jít do 2.4 šel do Futaby FASST. Prozatím pořadí jak vnímám 2.4 systémy

Diky
graup15_junior

#1904 Příspěvek od graup15_junior »

:-) společné létání Graupíků :-)
Přílohy
2012-06-18_225229.png
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#1905 Příspěvek od mihlit »

graup15_junior píše::-) společné létání Graupíků :-)
Koukat do dálky umí každej, kde máte ty letadla? :lol:
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“