prijimac cadet

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
LC12

Re: prijimac cadet

#16 Příspěvek od LC12 »

Kovboj píše:
LC12 píše:prosim tedy o radu, kdyz mam vysilacku s modem 2(plyn v levo) ale po sparovani mam plyn v pravo

Mód vysílače na pozice na přijímači nemají vliv. Ať je plyn na kterémkoliv kniplu tak přijímač prostě dostává signál "přidání plynu" a nikoliv "pravý knipl nahoru".

Spíš mě napadlo - je to nový vysílač nebo nějaká bazarovka? Jestli to třeba není původně vysílač v jedničce, ale někdo jen prohodil pružinku aby se to tvářilo jako dvojka. Pak by se sice jako plyn "tvářil" levý knipl, ale z hlediska vysílače by to byl pořád levý. Pak by se musely prohodit výstupy na přijímači aby to fungovalo jak má.

je to bazarovka, ale vysilacka predelavana nebyla...
Beta 1400, Phoenix Evolution, Prima, neco zlutyho
rakos
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od rakos »

.... prosím tě co řešíš? Chceš mod dva, plyn vlevo, tak si zjisti, z které pozice v přijimači leze signál při pohybu plynovou pákou... a a tam zapoj servo plynu (regulátor) ....

Pro jednoduchost si zapoj napájení přijimače z baterky, zapni vysilač, zapojuj nějaké servo provizorně do přijimače a najdi si, v které pozici se bude hýbat servo současně s plynovou pákou... a tam pak zapoj regl... a je to.

(ostatní serva si podobně mužeš přiřadit, jak ti vyhovuje ovládání na vysilači) a nemusíš se zuby-nehty držet výstupu 3 z přijimače
pro plyn. a pod. :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

Řešíme to proč se tak děje. Pokud je Tx opravdu v modu2 pak je něco blbě. A o to hlavně jde. Radek
ICQ 638556901
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od MODYN »

Cadeta jsem párkrát pároval a pokud si dobře pamatuju tak je tam rozdílné párování pro MOD1 nebo MOD2 bylo to napsané v návodu. Fakt už jen matně vzpomínám, ale když se zmáčkl ten čudlík v přijímači tak nejprve blikal což znamenalo mod1 a když jsi ho stále držel tak začal svítit což signalizovalo párování přijímače na MOD2 Tak nějak to bylo a v návodu to určitě je.
cilek

#20 Příspěvek od cilek »

První odkaz z vyhledávače mi sdělil, že se používají dva různé typy přijímačů a každý se páruje jinak: http://www.stavebnice.com/eshop/product ... 47d7e626e9 :wink:
LC12

#21 Příspěvek od LC12 »

cilek píše:První odkaz z vyhledávače mi sdělil, že se používají dva různé typy přijímačů a každý se páruje jinak: http://www.stavebnice.com/eshop/product ... 47d7e626e9 :wink:

vyzkousel jsem oba zpusoby ale byl jsem uspesny jen s druhym(ale plyn je napravo:-()
Beta 1400, Phoenix Evolution, Prima, neco zlutyho
Kovboj

#22 Příspěvek od Kovboj »

MODYN píše:Cadeta jsem párkrát pároval a pokud si dobře pamatuju tak je tam rozdílné párování pro MOD1 nebo MOD2 bylo to napsané v návodu. Fakt už jen matně vzpomínám, ale když se zmáčkl ten čudlík v přijímači tak nejprve blikal což znamenalo mod1 a když jsi ho stále držel tak začal svítit což signalizovalo párování přijímače na MOD2 Tak nějak to bylo a v návodu to určitě je.

Ne, to na mód ve smyslu polohy plynu nemá žádný vliv. Jsou jen dvě generace přijímaču, jeden párovací postup funguje na starší, druhý na novější. Tím postupem říkáš jen vysílači jen s jakým typem přijímače má spolupracovat.
pert
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pert »

Tak já taky něco přidám. Ten dotyčný začínající kolega byl s tím érem u mě a jediné co se dalo udělat bylo prohození aretace a pružinky. Nyní má na pravé ruce plyn+křidélka a na levé vejškovku+směrovku. Jenomže - všechno funguje mimo křidélek. Zkoušel jsem prohazovat konektory, jestli se křidýlka nechytnou někde jinde ale stále nic. V zásuvce RX na č.1 prostě nic nereaguje. Pouze cukne servo ale na signál se nic neděje. Jinak ostatní zásuvky fungují bez problémů. Mám podezření že v TX je něco špatně zrovna na č.1 na desce plošňáku. Jedna pidi-součástka se zdá být odpálená, ale to je jen doměnka. Nenapadá mě už vůbec nic jak to zjistit v domácím prostředí. V TX ani není možnost žádného přehození konektorů i když se to na první pohled tak tváří. Všechno je tam pájené bez možnosti prohození výstupů z poťáků od kniplů jako je to třeba ve Futabách. Jsou asi jen dvě možnosti, sehnat nový funkční vysílač, nebo to poslat do servisu. Ale to netuším kolik to může stát. Jestli to nefungovalo už při koupi to bohužel kolega modelář netuší. Píšu jen to co jsem viděl.
P.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od arda1 »

A když jsi to proházel aretace na Tx tak ten jede v modu1 jak má? (výstupy na rx)- Radek
ICQ 638556901
pert
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od pert »

arda1 píše:A když jsi to proházel aretace na Tx tak ten jede v modu1 jak má? (výstupy na rx)- Radek

Jo jo jo. Všechno funguje jen křidýlka nechoděj. Ale už je to vyřešené.
P.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“