Depron Cup - 23.6.2012 Velká Ohrada
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Depron Cup - 23.6.2012 Velká Ohrada
Hlavne prosim DAFe nekupuj uz dalsi tuny naradi, jednak si to nezaslouzime, druhak uz mame vsichni vsechno a tretak - venuj cas, energii a finance do sveho zavodniho vybaveni, at tu smulu konecne prolomis. 
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
DAFe nechceš to raději zítra ještě vyzkoušet? Můžeme sjet na večer na letiště a otestovat to? Případně by do toho šel dát Duplex přijímač a sledovat alespoň palubní napájecí napětí.
Ad 1, dobře, všechen vercajk si už nechám. Já holt nemám různé reglíky, el. motory a další věci. Nabíječku také jen jednu, a tu potřebuju, tak jsem zvolil tuto cestu.
Ad 2. jestli dnes vyměním servo, což bych teoreticky zvládnout časově mohl (dnes jsem byl v práci kupodivu pouze do konce řádné pracovní doby
), tak by zítra mohlo být éro připraveno k jakémusi novému záletu. Ovšem zítra je čtvrtek, což bývá v naší rodině den velkých týdenních nákupů
, takže se spíš sejdeme v Globusu. Leda tak v pátek, jestli ovšem dorazím včas.
P.S. a teď budete mít srandu, že chodím na velký rodinný nákup, kde si myslíte, že jsem kupoval většinu toho vercajku? A to mám ještě doma připravenou krabičku s různými brousítky na Dremela (resp. ekvivalentní bruskovrtačky).
Ad 2. jestli dnes vyměním servo, což bych teoreticky zvládnout časově mohl (dnes jsem byl v práci kupodivu pouze do konce řádné pracovní doby
P.S. a teď budete mít srandu, že chodím na velký rodinný nákup, kde si myslíte, že jsem kupoval většinu toho vercajku? A to mám ještě doma připravenou krabičku s různými brousítky na Dremela (resp. ekvivalentní bruskovrtačky).
Hitec Aurora 9X
V Globusu se asi nepotkáme, protože u nás se již "den velkých týdenních nákupů" nekoná. Máme to vylepšené, dostanu za úkol co mám koupit a je to
, tak tam budu ráno.
V pátek jsem v práci a tak vzhledem k mojí pracovní době, létání nebude. 
My zatím tradici "velkých týdenních nákupů" dodržujeme a vůbec mi nevadí tam s rodinou jezdit. Já to mám vylepšené tak, že jezdíme na dva vozíky, takže já můžu v klidu nahlédnout do sekce "dílna", případně "zahrada" a ženský si v klidu zajdou do sekce hadry, hadříky, boty, šminky a další ženské zbytečnosti
. Tak třeba zajdu jen sem za barák na pole.
Hitec Aurora 9X
DAFe dva vozíky bych nezaplatil.
Bohatě mi stačí ten jeden. 
mnov píše:DAFe dva vozíky bych nezaplatil.Bohatě mi stačí ten jeden.
Kdo říkal, že je oba naplním? Obsah obou by se klidně vešel jen do jednoho. Rozdělení na dva je jen z důvodu, že já nemusím zbytečně ztrácet čas v hadříkách a ženské zase se mnou nemusí chodit po vercajku. Navíc máme rozdělený i nákup, takže každý oběhne jen to "své" a ušetříme i něco času, než kdybychom chodili od regálu k regálu spolu.
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem byl včera odpoledne zalítnout předělaný (no nebo spíš úplně nový) model, sice nebylo úplně ideální počasí na zálet, ale docela dobrý. Nicméně i když jsem zkrátil trup, zmenšil VOP SOP a prodloužil čumák, musel jsem dovažovat - sice jen 15 g, ale musel. Jinak podle předpovědí foukalo přibližně tak, jak má foukat v sobotu a chvílema s letadlem ten vítr cvičil tak, že to připomínalo akrobacii
. Ale dalo se.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Soutez je souboj, nejen se souperi, ale treba i s zivly nebo sam se sebou 
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
No u mne zatím nejvíc sám se sebou 
A je to tady. Jsem zvědavej , kdo všechno mi dneska natrhne pr... 
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Dnešní klání proběhlo v celkmém krásném počasí. Chvílemi to i nosilo, takže i já jsem něco našel a chvíli v luftě setrval. Zde http://daf64.rajce.idnes.cz/VDC_23-6-12 je pár fotek z dnešního závodu. Na bedně se opětovně umístili naši orli BOSS8, následován Abuem a z rozletu byl tím lepším Luzr. S bramborovou se musel spokojit Hawk62. Na mojí maličkost zůstalo obligátní krásné páté místo. Jako poslední zůstal kope, který ovšem měl potíže se strojem, takže ho to vždy donutilo přistát předčasně. Svatosvatě slíbil, že do dalšího závodu se tím už opravdu, ale opravdu něco udělá a pak nám všem vytře zrak
. Pepin prý má lepší program, poletuje kdesi v Taliánii, takže chyběl, škoda, snad příště.
Moje rádio vypadá, že je po štelungu v pořádku a mohlo by ještě nějaký ten pátek tedy vydržet. Pokud ano, budu samozřejmě spokojen, přeci jen jsme si za ty roky na sebe zvykli
. Já jsem už dnes tedy nepadal, aspoň ne na rádio. Prásknul jsem malinko s MiniMaxem II a zlomil vrtuli. Chyba byla v malém počátečním impulsu ruky, po které stroj s pádovou rychlostí neměl moc šanci se rozběhnout a udržet. V každém případě jsem asi už konečně našel vhodnou vrtuli (jen teď musím koupit novou
). Všichni byli s dnešním dnem, soudě podle jejich výrazu v tvářích, spokojeni. Abu výtáhl asi po roce, svéh akrodvouplocha a předvedl malou téměř přízemní akrobacii. Luzr si zaházel malým házdélkem, ale nebyl s jeho letovým projevem spokojen a už vymýšlí další variantu. Hawk se chlubil, jak se musí mírnit ve svém konstruktérsko-technologickém rozletu, neboť jeho Hi-Tec nápady v případě realizace by nás smetly z oblohy
. Já začínám zase vyhrožovat, že bych už měl po prakticky 4 letech už svůj speciál vyměnit za něco modernějšího a technicky vyspělejšího. Každý má už aspoň druhý - třetí stroj, jen já pořád ten první, zhotovený na konci r. 2007
, byt několikrát upgradovaný.
Tak už se za svou osobu těším na další kolo.
Moje rádio vypadá, že je po štelungu v pořádku a mohlo by ještě nějaký ten pátek tedy vydržet. Pokud ano, budu samozřejmě spokojen, přeci jen jsme si za ty roky na sebe zvykli
Tak už se za svou osobu těším na další kolo.
Hitec Aurora 9X
Zvláštní poděkování DAFovi za krásnou minireportáž , asi tě pasujem na mediálního partnera soutěže
Ale bylo to pěkné polétání, vzduch byl tentokrát krásně soutěžní, nulky , stoupáky i klesáky . Dobré to bylo. Kope musí poladit pohon a bude z něj konkurenceschopný závodník , jeho éro by se ve včerejších podmínkách dobře prosadilo - kdyby se vyškrábalo do patřičné výšky.
Jinak co se týče místa závodů - mě by se to i příště líbilo na Ohradě , vzduch je tam zajímavější než na Dívčákách, na menším prostoru je to více rozmanité díky těm teréním překážkám , zatím co vy jste se plácali v nulce , já jsem sto metrů za vašima zádama hodil dvě otočky a byl jsem ve stratosféře. V posledním kole nás to spláchlo a Abu si to kousek vedle nás čavachtal v nulce, Hawk si na 3 minuty zavěsil hariera do bodu "A" ve výšce 50 metrů a počkal si až se to odpíská , prostě zajímavý lítání. Parkování aut rozhodně blíže než na Dívčákách, takže hlasuju pro Ohradu i do dalšího kola. Přidá se někdo další ?
Ale bylo to pěkné polétání, vzduch byl tentokrát krásně soutěžní, nulky , stoupáky i klesáky . Dobré to bylo. Kope musí poladit pohon a bude z něj konkurenceschopný závodník , jeho éro by se ve včerejších podmínkách dobře prosadilo - kdyby se vyškrábalo do patřičné výšky.
Jinak co se týče místa závodů - mě by se to i příště líbilo na Ohradě , vzduch je tam zajímavější než na Dívčákách, na menším prostoru je to více rozmanité díky těm teréním překážkám , zatím co vy jste se plácali v nulce , já jsem sto metrů za vašima zádama hodil dvě otočky a byl jsem ve stratosféře. V posledním kole nás to spláchlo a Abu si to kousek vedle nás čavachtal v nulce, Hawk si na 3 minuty zavěsil hariera do bodu "A" ve výšce 50 metrů a počkal si až se to odpíská , prostě zajímavý lítání. Parkování aut rozhodně blíže než na Dívčákách, takže hlasuju pro Ohradu i do dalšího kola. Přidá se někdo další ?
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Uvidím, jestli to svoje přízemní plazení
budu řešit pohonem nebo odlehčením. Jak bylo vidět po soutěžním lítání, když jsem nasadil tříčlánek, tak letadlo i s tím malým Emaxem svištělo nahoru parádně (a to jsem nasadil o palec menší vrtuli než je ta, se kterou lítám VDC na dvojčlánek). Pořád se trochu bojím dát tam na ten dvojčlánek vrtuli 11x8, kterou používá Luzr, ale asi to risknu. Jinak já jsem včera po Dafovi převzal od minula titul Smolař dne - nejprve prodřené vodiče od pláště motoru a pak jsem si při laborování s pohonem vyzkratoval baterku
.
K té Ohradě - nejsem proti. Já se toho ze začátku trochu bál, přeci jen, vzhledem k tomu, co mám nalétáno, jsem jistější na větších plochách, ale dalo se - a jak jinak se to naučit, že... A navíc Ohrada má jedno plus - ty plantáže lesních jahod
EDIT: nemluvilo se zatím o dalším kole, ale v 1.příspěvku tohohle vlákna je navržený termín 21. nebo 22.7. Já bych hlasoval pro toho 22., 21.7. je v Modlanech veřejná soutěž RCEN, kam bych to chtěl jet zkusit.
K té Ohradě - nejsem proti. Já se toho ze začátku trochu bál, přeci jen, vzhledem k tomu, co mám nalétáno, jsem jistější na větších plochách, ale dalo se - a jak jinak se to naučit, že... A navíc Ohrada má jedno plus - ty plantáže lesních jahod
EDIT: nemluvilo se zatím o dalším kole, ale v 1.příspěvku tohohle vlákna je navržený termín 21. nebo 22.7. Já bych hlasoval pro toho 22., 21.7. je v Modlanech veřejná soutěž RCEN, kam bych to chtěl jet zkusit.
BOSS8 píše:Dívčákách, takže hlasuju pro Ohradu i do dalšího kola. Přidá se někdo další ?
Ja jsem pro, fakt dobry misto. Hlavne vyhrava na body za parkovani a prece jen mam pocit, ze na Divcacich nam obcas trochu zasahovala do rizeni ta vez plna parabol...