hkt6a V2 hobbyking

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
codex089

hkt6a V2 hobbyking

#1 Příspěvek od codex089 »

ahojte ma niekto skusenosti stouto vysielackov od hobby kingu
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9041
rad by som ju kupil alebo nejaku pouriitu turnigy 9x ak ma niekto skusenosti s touto vysielackov prosim ozvite sa
vopred dakujem :)
Přílohy
HK-T6XV2-M1-1.jpg
HK-T6XV2-M1.jpg
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Re: hkt6a V2 hobbyking

#2 Příspěvek od Kissman »

jednak ve spatne kategorii a pak search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=hkt6a ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Milan Nes »

UTFG .... :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
MarthiR

#4 Příspěvek od MarthiR »

codex089 píše:ahojte ma niekto skusenosti stouto vysielackov od hobby kingu
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9041
rad by som ju kupil alebo nejaku pouriitu turnigy 9x ak ma niekto skusenosti s touto vysielackov prosim ozvite sa
vopred dakujem :)

Nedoporučuji kupovat sežen si T9x
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od bighugo »

T9X je samozřejmě lepší (ve smyslu vybavenější), ale pokud jde o cenu a člověk oželí menší komfort obsluhy, tak i toto je použitelné rádio. Dosah a spolehlivost je logicky na podobné úrovni jako T9X, jen je potřeba nějak rozumně vyřešit paměť modelů. Já jsem na to měl (teda vlastně ještě mám, stále jsem hrdým majitelem záložní HKT6A v1) starý černobílý Palm a s tím to byla pohodička. Z doslechu vím že existovala i verze softwaru pro PocketPC. To připojování na klasické PC je docela nepohodlné a venku celkově dost nešikovné.
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

V tématu viz tento odkaz je návod jak si HKT6A upravit pro možnost konfigurování bezdrátově přes bluetooth a je tam k tomu i program do mobilu s Androidem.
palo-1

#7 Příspěvek od palo-1 »

Zdravím, mám nejspíš stupidní dotaz, ale kde se na HK-T6a nastavuje HeadLock a Normal mód pro gyro? Používám program T6config a vůbec netuším kde to tam mám hledat.. Dále bych se chtěl zeptat k čemu slouží funkce DR? Začínám s vrtulníky tak s tím vším tak nějak bojuji :?
cabannos

#8 Příspěvek od cabannos »

palo-1 píše:Zdravím, mám nejspíš stupidní dotaz ...

Pro nastavení Tx zkus alternativu např. v podobě http://www.sgr.info/usbradio/screens.htm ...
palo-1

#9 Příspěvek od palo-1 »

cabannos píše:
palo-1 píše:Zdravím, mám nejspíš stupidní dotaz ...

Pro nastavení Tx zkus alternativu např. v podobě http://www.sgr.info/usbradio/screens.htm ...

Díky za tip, ale v tom T6config musí přece taky jít nastavit HeadLock nebo Normal mod gyra. V tom softu co jsi mi poslal v odkaze bych taky nevěděl kde to mám hledat. Žádné tlačítko, ve kterém bych našel HeadLock nebo Normal mod gyra tam nemůžu najít. Zkrátka všude píšou zapněte nebo vypněte HeadLock ve vysílači, ale já nevím jak :?
Drondys

#10 Příspěvek od Drondys »

palo-1 píše:Žádné tlačítko, ve kterém bych našel HeadLock nebo Normal mod gyra tam nemůžu najít. Zkrátka všude píšou zapněte nebo vypněte HeadLock ve vysílači, ale já nevím jak :?

Přepínání HeadLoc/Normal, pokud je u příslušného gyra možné z vysílače, se řeší změnou úrovně kanálu přijímače, na který se zapojí třetí konektor gyra určený pro řízení zisku gyra z vysílače. Obvykle je to na kanál 5, který je na těch obrázcích příkladů konfiguračního programu Digital Radio nepoužitý tj. tou konfigurací toho příkladu není řízení gyra vůbec řešeno, a proto to z toho není nijak vidět.

Obvykle je to řešeno tak, že uprostřed úrovně kanálu je nula, směrem dolů od nuly se přidává zisk v režimu Normal a směrem nahoru od nuly se přidává zisk v režimu HeadLock.

Z výše uvedeného je tedy zřejmé, že by se to dalo vyřešit zapojením třetího konektoru pro řízení zisku gyra na kanál 5 přijímače a v HK T6A pak obecně třeba jedním mixem, který by úroveň kanálu 5 ovládal podle některého ze dvou potenciometrů A/B v horní části vysílačky. Dále uvádím příklad mixu pro daný účel s využitím řízení potenciometrem A.

Mix 1
Source: Variable A
Destination: Channel 5
Up rate: 100
Down rate: 100
Switch: On

Pootočením potenciometru A jedním směrem od středu by se pak ovládala úroveň v režimu Normal a druhým směrem od středu v režimu HeadLock.

palo-1 píše:Dále bych se chtěl zeptat k čemu slouží funkce DR?

DR == Dual Rate == dvojí výchylky. Stručně to znamená u HK T6A to, že lze nastavit dvojí výchylky tj. v podstatě jiný uplatňovaný rozsah vyjádřený procenty např. 100 nebo 50 pro jednotlivé ze tří kanálů 1, 2 a 4 s možností přepínat jednu nebo druhou variantu výchylek jedním z přepínačů A nebo B. Podrobnější popis k tomu je uveden v článku viz tento odkaz.
palo-1

#11 Příspěvek od palo-1 »

Drondys píše:
palo-1 píše:Žádné tlačítko, ve kterém bych našel HeadLock nebo Normal mod gyra tam nemůžu najít. Zkrátka všude píšou zapněte nebo vypněte HeadLock ve vysílači, ale já nevím jak :?

Přepínání HeadLoc/Normal, pokud je u příslušného gyra možné z vysílače, se řeší změnou úrovně kanálu přijímače, na který se zapojí třetí konektor gyra určený pro řízení zisku gyra z vysílače. Obvykle je to na kanál 5, který je na těch obrázcích příkladů konfiguračního programu Digital Radio nepoužitý tj. tou konfigurací toho příkladu není řízení gyra vůbec řešeno, a proto to z toho není nijak vidět.

Obvykle je to řešeno tak, že uprostřed úrovně kanálu je nula, směrem dolů od nuly se přidává zisk v režimu Normal a směrem nahoru od nuly se přidává zisk v režimu HeadLock.

Z výše uvedeného je tedy zřejmé, že by se to dalo vyřešit zapojením třetího konektoru pro řízení zisku gyra na kanál 5 přijímače a v HK T6A pak obecně třeba jedním mixem, který by úroveň kanálu 5 ovládal podle některého ze dvou potenciometrů A/B v horní části vysílačky. Dále uvádím příklad mixu pro daný účel s využitím řízení potenciometrem A.

Mix 1
Up rate: 100
Down rate: 100

Pootočením potenciometru A jedním směrem od středu by se pak ovládala úroveň v režimu Normal a druhým směrem od středu v režimu HeadLock.

palo-1 píše:Dále bych se chtěl zeptat k čemu slouží funkce DR?

DR == Dual Rate == dvojí výchylky. Stručně to znamená u HK T6A to, že lze nastavit dvojí výchylky tj. v podstatě jiný uplatňovaný rozsah vyjádřený procenty např. 100 nebo 50 pro jednotlivé ze tří kanálů 1, 2 a 4 s možností přepínat jednu nebo druhou variantu výchylek jedním z přepínačů A nebo B. Podrobnější popis k tomu je uveden v článku viz tento odkaz.

Moc děkuji za vysvětlení. Původní majitel HK T6A to měl nastaveno prakticky ideniticky:

MixNum MIX1
Source VRB
Des CH5
UpRate 100%
DownRate 100%
Switch ON

Takže pokud tomu dobře rozumím tak do první poloviny dráhy potenciometru nastavuju úroveň zisku pro Normal mod, a od poloviny úroveň zisku pro HeadLock? Takže uplně stažený potenciometr znamená 0% nebo 100% v Normal modu? Omlouvám se ale mám z toho hlavu jak meloun :?
Drondys

#12 Příspěvek od Drondys »

palo-1 píše:Takže pokud tomu dobře rozumím tak do první poloviny dráhy potenciometru nastavuju úroveň zisku pro Normal mod, a od poloviny úroveň zisku pro HeadLock? Takže uplně stažený potenciometr znamená 0% nebo 100% v Normal modu? Omlouvám se ale mám z toho hlavu jak meloun :?

Obecně jedna krajní poloha potenciometru by měla být 100% Normal, středová poloha potenciometru 0% Normal a současně 0% HeadLock tj. v podstatě vypnuté gyro a druhá krajní poloha potenciometru 100% HeadLock, ale jestli bude levá krajní poloha pro Normal a pravá pro HeadLock nebo naopak to je potřeba prostě vyzkoušet s konkrétním zapojeným gyrem. Přečti si k tomu informace viz tento odkaz a tam od sekce Gyro je fajn pomocník.
palo-1

#13 Příspěvek od palo-1 »

Drondys píše:
palo-1 píše:Takže pokud tomu dobře rozumím tak do první poloviny dráhy potenciometru nastavuju úroveň zisku pro Normal mod, a od poloviny úroveň zisku pro HeadLock? Takže uplně stažený potenciometr znamená 0% nebo 100% v Normal modu? Omlouvám se ale mám z toho hlavu jak meloun :?

Obecně jedna krajní poloha potenciometru by měla být 100% Normal, středová poloha potenciometru 0% Normal a současně 0% HeadLock tj. v podstatě vypnuté gyro a druhá krajní poloha potenciometru 100% HeadLock, ale jestli bude levá krajní poloha pro Normal a pravá pro HeadLock nebo naopak to je potřeba prostě vyzkoušet s konkrétním zapojeným gyrem. Přečti si k tomu informace viz tento odkaz a tam od sekce Gyro je fajn pomocník.

Díky moc za vysvětlení, už v tom začínám mít pomalu jasno :wink:
palo-1

#14 Příspěvek od palo-1 »

Chtěl bych poprosit ještě o radu, ohledně nastavení T6A. Jak mám upravit nastavení TX abych mohl ovládat zisk gyra páčkovým přepínačem? Aby jedna poloha byla 100% v normal modu a druhá 100% v head-lock? Jde mi o to že do setupu gyra GA-250 se dostanu trojitým přepnutím zisku, a nyní mám ovládání zisku nastaveno na otočném potenciometru, takže bych se asi ukroutil, než bych se do toho setupu gyra dostal, pokud bych se tam vůbec dostal :( Nyní mám takovéto nastavení:

MixNum MIX1
Source VRB
Des CH5
UpRate 100%
DownRate 100%
Switch ON

Zkoušel jsem to různě měnit, ale bez úspěchu :oops: Byl bych moc rád kdyby mi někdo poradil kde mám co změnit :oops:
Drondys

#15 Příspěvek od Drondys »

palo-1 píše:Chtěl bych poprosit ještě o radu, ohledně nastavení T6A. Jak mám upravit nastavení TX abych mohl ovládat zisk gyra páčkovým přepínačem? Aby jedna poloha byla 100% v normal modu a druhá 100% v head-lock?

To už je nad možnosti mixů v HK6A.

Při použití pouze jednoho přepínače by se dalo docílit leda cca 60 až 70% v obou směrech a navíc kromě jednoho přepínače by bylo nutné použít oba potenciometry viz nastavení End Pointu pro kanál 5 a dva mixy pod tím, ale 100% tím nedosáhneš.

End Point
Channel 5: 120 120

Mix 1
Source: Variable B
Up Rate: -100
Down Rate: -100
Switch: Switch B

Mix 2
Up Rate: 100
Down Rate: 100

S potenciometry A a B to pak doladit tak, aby výchylky v obou směrech byly zhruba stejné v závislosti na přepnutí přepínače B.

100% by se dalo docílit ovšem s využitím obou přepínačů a jednoho potenciometru viz dva mixy níže, ale bylo by to nepraktické na přepínání.

Mix 1
Up Rate: -100
Down Rate: -100
Switch: Switch B

Mix 2
Up Rate: 100
Down Rate: 100
Switch: Switch A

Potenciometry A a B to pak doladit tak, aby výchylky v obou směrech byly 100% v závislosti na protichůdném stavu přepnutí přepínačů A a B.

Pokud by byly přepínače ve stejné poloze byla by hodnota kanálu 5 v polovině tj. v podstatě vypnuté gyro. V jedné protichůdné poloze obou přepínačů by byla 100% hodnota v normal módu a ve druhé protichůdné poloze zas 100% v head-lock.

Výše zmíněná omezení by se dala obejít leda zásahem do zapojení vysílačky v tom smyslu, že bys namísto jednoho potenciometru třeba B prostě zapojil další páčkový přepínač a pak by Variable B byl namísto potenciometru třetí přepínač.

Jiné možnosti pro HK6A mne nenapadají.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“