http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9041
rad by som ju kupil alebo nejaku pouriitu turnigy 9x ak ma niekto skusenosti s touto vysielackov prosim ozvite sa
vopred dakujem
codex089 píše:ahojte ma niekto skusenosti stouto vysielackov od hobby kingu
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9041
rad by som ju kupil alebo nejaku pouriitu turnigy 9x ak ma niekto skusenosti s touto vysielackov prosim ozvite sa
vopred dakujem
palo-1 píše:Zdravím, mám nejspíš stupidní dotaz ...
cabannos píše:palo-1 píše:Zdravím, mám nejspíš stupidní dotaz ...
Pro nastavení Tx zkus alternativu např. v podobě http://www.sgr.info/usbradio/screens.htm ...
palo-1 píše:Žádné tlačítko, ve kterém bych našel HeadLock nebo Normal mod gyra tam nemůžu najít. Zkrátka všude píšou zapněte nebo vypněte HeadLock ve vysílači, ale já nevím jak
palo-1 píše:Dále bych se chtěl zeptat k čemu slouží funkce DR?
Drondys píše:palo-1 píše:Žádné tlačítko, ve kterém bych našel HeadLock nebo Normal mod gyra tam nemůžu najít. Zkrátka všude píšou zapněte nebo vypněte HeadLock ve vysílači, ale já nevím jak
Přepínání HeadLoc/Normal, pokud je u příslušného gyra možné z vysílače, se řeší změnou úrovně kanálu přijímače, na který se zapojí třetí konektor gyra určený pro řízení zisku gyra z vysílače. Obvykle je to na kanál 5, který je na těch obrázcích příkladů konfiguračního programu Digital Radio nepoužitý tj. tou konfigurací toho příkladu není řízení gyra vůbec řešeno, a proto to z toho není nijak vidět.
Obvykle je to řešeno tak, že uprostřed úrovně kanálu je nula, směrem dolů od nuly se přidává zisk v režimu Normal a směrem nahoru od nuly se přidává zisk v režimu HeadLock.
Z výše uvedeného je tedy zřejmé, že by se to dalo vyřešit zapojením třetího konektoru pro řízení zisku gyra na kanál 5 přijímače a v HK T6A pak obecně třeba jedním mixem, který by úroveň kanálu 5 ovládal podle některého ze dvou potenciometrů A/B v horní části vysílačky. Dále uvádím příklad mixu pro daný účel s využitím řízení potenciometrem A.
Mix 1
Source: Variable A
Destination: Channel 5
Up rate: 100
Down rate: 100
Switch: On
Pootočením potenciometru A jedním směrem od středu by se pak ovládala úroveň v režimu Normal a druhým směrem od středu v režimu HeadLock.palo-1 píše:Dále bych se chtěl zeptat k čemu slouží funkce DR?
DR == Dual Rate == dvojí výchylky. Stručně to znamená u HK T6A to, že lze nastavit dvojí výchylky tj. v podstatě jiný uplatňovaný rozsah vyjádřený procenty např. 100 nebo 50 pro jednotlivé ze tří kanálů 1, 2 a 4 s možností přepínat jednu nebo druhou variantu výchylek jedním z přepínačů A nebo B. Podrobnější popis k tomu je uveden v článku viz tento odkaz.
palo-1 píše:Takže pokud tomu dobře rozumím tak do první poloviny dráhy potenciometru nastavuju úroveň zisku pro Normal mod, a od poloviny úroveň zisku pro HeadLock? Takže uplně stažený potenciometr znamená 0% nebo 100% v Normal modu? Omlouvám se ale mám z toho hlavu jak meloun
Drondys píše:palo-1 píše:Takže pokud tomu dobře rozumím tak do první poloviny dráhy potenciometru nastavuju úroveň zisku pro Normal mod, a od poloviny úroveň zisku pro HeadLock? Takže uplně stažený potenciometr znamená 0% nebo 100% v Normal modu? Omlouvám se ale mám z toho hlavu jak meloun
Obecně jedna krajní poloha potenciometru by měla být 100% Normal, středová poloha potenciometru 0% Normal a současně 0% HeadLock tj. v podstatě vypnuté gyro a druhá krajní poloha potenciometru 100% HeadLock, ale jestli bude levá krajní poloha pro Normal a pravá pro HeadLock nebo naopak to je potřeba prostě vyzkoušet s konkrétním zapojeným gyrem. Přečti si k tomu informace viz tento odkaz a tam od sekce Gyro je fajn pomocník.
palo-1 píše:Chtěl bych poprosit ještě o radu, ohledně nastavení T6A. Jak mám upravit nastavení TX abych mohl ovládat zisk gyra páčkovým přepínačem? Aby jedna poloha byla 100% v normal modu a druhá 100% v head-lock?