Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
nov
Kontaktovat uživatele:

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#181 Příspěvek od nov »

Jsem úplný začátečník, zatím nemám rám a tak bez znalosti angličtiny bojuju s Rabbitem jen na stole.Mam uplně blbej dotaz - na ovládání potřebuju 4kanály, přepínání režimů 3kanály - jak tedy budu ovládat kameru ve dvou osách, když mi zbývá jen jeden kanál?
A ještě jeden dotaz: neví někdo jakým proudem se dají zatížit výstupy na LED? Díky
siki
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od siki »

A je nezbytně nutné používat tolik režimů, abys na to musel použít tři kanály? A co se zatížení desky týče, tak z ní tuším můžeš odebírat max 200mA.
Šiki
nov
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od nov »

siki píše:A je nezbytně nutné používat tolik režimů, abys na to musel použít tři kanály? A co se zatížení desky týče, tak z ní tuším můžeš odebírat max 200mA.
Šiki

Díky, jde mi o to, že když jsem to zkoušel,tak na sedmém kanále jsem neměl nastaven žádný přepínač, ale signál na servo mi neprocházel ( na 8.kanále ano). Můžu sice 7.kanál vést mimo Rabbit, ale přijdu o funkci gyra - 8.kanál funguje,a je samostatně stabilizován.
Asi mám někde něco špatně - budu pátrat dál
siki
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od siki »

Asi tomu nějak nerozumím :) . Prvně bych se zeptal, co máš za vysílač. Dále bych se zeptal, jak to myslíš, že přijdeš o funkci gyra a co znamená stabilizovaný osmý kanál.
Šiki
pakozdy

#185 Příspěvek od pakozdy »

caute.
ja tiez prave riesim problem kanalov 5 a viac.
pokusam sa rozchodit letovy rezim , ale dostal som sa do stavu ze neviem v com moze byt chyba. problem je aj v tom, ze doteraz som pouzival vzdy iba 4 kanaly takze zavada moze byt aj v mojom ne/chapani tejto problematiky.

situacia je nasledovna:
- vysielac TGY 9x so softom ER9x
- rabbit doska spojena s 7k prijimacom. jeden kanal plne zapojeny (napajanie, zem, signal) ostatne kanaly zapojene iba signalne vodice.
- vysielac ma mix napr. 3polohovy spinac ID 0,1,2 dava na kanal 6 hodnoty -100,0,100 . vidim to na display vysielaca ze hodnota daneho kanalu sa meni.
- loveFLightTool zobrazuju iba hodnoty na kanaloch 1-5 sa menia, hodnoty na ostatnych su uplne staticke

Skusal som dat ten mix aj na kanaly 5-7 ale tool stale ostava hluchy.
Vo vzduchu to takisto nema snahu reagovat napr. na Autolanding rezim .

netusite v com moze byt problem ?

vdaka.

prikladam screen nastavenia
Obrázek
nov
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od nov »

siki píše:Asi tomu nějak nerozumím :) . Prvně bych se zeptal, co máš za vysílač. Dále bych se zeptal, jak to myslíš, že přijdeš o funkci gyra a co znamená stabilizovaný osmý kanál.
Šiki

Vysílač mám Futaba T12FG - tedy kanálů dostatek.Funkcí gyra a stabilizovaný kanál myslím to, že Rabbit umí serva pro držák kamery nezávisle na poloze copteru stabilizovat. Mně bohužel jde jen jeden kanál.Protože mi to nějak posunutě zobrazuje kanály (viz přiložené foto), myslel jsem, že nejde kanál 7. Ale ten funguje, nejde kanál 8. Z přijímače jde, kabel proměřen, signál jde až na pájecí plošku na Rabbitu,ale ten o něm neví - viz foto poslední kanál - nula. Tak nevím co dělám špatně
Přílohy
IMG_04841.jpg
siki
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od siki »

Sice tím teď nepřinesu žádné vysvětlení, ale co to používáte za verzi ladicího sw (a za verzi fw)? Že vám to ukazuje ty popisky kanálů tak nezarovnaně, to já ve verzi 1.210 nemám. Zkusili jste dát novější verzi?
Šiki
nov
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od nov »

siki píše:Sice tím teď nepřinesu žádné vysvětlení, ale co to používáte za verzi ladicího sw (a za verzi fw)? Že vám to ukazuje ty popisky kanálů tak nezarovnaně, to já ve verzi 1.210 nemám. Zkusili jste dát novější verzi?
Šiki

Je to asi grafikou a rozlišením počítače. Zkoušel jsem více verzí - dělaly to všechny -není to tam vidět, ale mám verzi 1.210
paegas123

#189 Příspěvek od paegas123 »

Nevím jestli to víte a ale je tu ještě jeden softík na Rabbita od KKUSA.Vypadá o dost líp než origo soft a už teď toho umí víc.Ale je to zatím jen testovací verze takže je tam nějaké omezení.JInak to umí křivky a odvčerejška i GPS

ke stažení tady:
http://www.rcgroups.com/forums/showatt. ... 1340773722
nov
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od nov »

Vypadá to výborně, večer zkusím připojit. Díky
geebee1

#191 Příspěvek od geebee1 »

Vše vyřešeno, králík už zase šlape jak má . Musel jsem resetovat desku a postupně přehrávat soft , musel jsem začít s 12.05 nic jiného to nevzalo skončilo to vždy na 51procentech a postupně se dostat na 12.11 a to byla původní verze 12.10 . Hlavně že se to povedlo .
HynX
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od HynX »

Ahojte, mal niekto moznost porovnat Rabbita s Nazou? ide mi hlavne o stabilitu, udrzanie pozicie a gimbal ;)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
paegas123

#193 Příspěvek od paegas123 »

Já teda srovnat nemužu pač kralíka teda mám a Nazu ne, králíka teprva testuju ,ale podle mě nemužeš srovnávat jabka z hruškama.Rabbit je s GPS za nějakejch 130 dolaru a Naza je cenově a asi ají kvalitou o moc vejš.
HynX
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od HynX »

to ano, len som chcel vediet, ci sa oplati ist do Rabbita pre hobby pouzitie, alebo dosetrit a ist rovno do Nazy
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Troll

#195 Příspěvek od Troll »

Na to nejde odpovědět. Rabbit létá velmi dobře, ale na NAZu nemá. Jestli se to oplatí - pro mne určitě. Za ty peníze nic lepšího bohužel není, teda alespoň pokud je mi známo. A jestli se to oplatí taky pro Tebe, kdo ví? :?:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“