F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: F45 - motorky

#136 Příspěvek od Drondys »

Cascos píše:Jde to nějak opravit/koupit nový? Hledal jsem, ale nic jsem nenašel.

Nejlepší bude koupit novou řídící jednotku a vyměnit to jako celek. Gyro by mělo být někde v ní připájené jako jedna ze součástek. Řídící jednotka pro F-45 se dá koupit v ČR třeba viz tento odkaz nebo levněji v zahraničí třeba viz tento odkaz. Z toho zahraničního eshopu to vyjde včetně poštovného až do ČR cca 21 doláčů což je v přepočtu zhruba 430 Kč a je to pod dovozním limitem pro DPH. Takže by to mělo být celkem jen za těch zhruba 430 Kč, ale doručení odhaduji tak okolo dvou týdnů. Doručení z toho českém eshopu bude rychlejší, ale za vyšší celkovou cenu.
Cascos

#137 Příspěvek od Cascos »

Ok, díky moc. Nechám si to poslat asi ze zahraničí. Jen doufám, že to teď byla jen náhoda a už se mi to stávat nebude. Pády ještě určitě budou, ale ne snad takovýhle :)
Kamik

#138 Příspěvek od Kamik »

Ahoj, taky jsem si po vyzkoušení pořídil tento skvělý vrtulník, ale po 25 cyklech mi jako mnoho jiným odešel motor. Nechci dlouze reklamovat, přestože je prozatím bez nehody, což přikládám výborné ovladatelnosti. Rád bych ho upgradnul abych již neměl problém s originální a zdá se mi i drahou plechovkou 370. Střídavý brushless EH 200 jak zde doporučuje Dáva jsem na tuzemských e-shopech nenašel a na Hobbyking je prý stejně momentálně nedostupný. Chtěl bych něco sehnat u nás, chci se zeptat na vaše názory a zkušenosti s těmito stejnosměrnými motory http://www.rcking.eu/cs/stejnosmerne/20 ... -----.html + pastorek 10zubů, dále http://www.rcking.eu/cs/honey-bee-fp2/1 ... treme.html. Pořípadě bych použil dražší http://www.rcking.eu/cs/letecke-elektro ... 00otv.html + 20A regulátor pokud byste mi potvrdili že tam bude pasovat a fungovat. Předem děkuji a LETU ZDAR.
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od vlkodlak »

Průměr origo motorku je 23 mm. Tebou vybraný stříďák je sice stříďák, ano. Ale zavřený. Chvilku jsem nad ním přemýšlel. Ale teď čekám až na HK bude skladem ten, co použil Dáva. Zalistuj ve vláknu kousek zpět a podívej se.
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Dáva

#140 Příspěvek od Dáva »

vlkodlak píše:Průměr origo motorku je 23 mm. Tebou vybraný stříďák je sice stříďák, ano. Ale zavřený. Chvilku jsem nad ním přemýšlel. Ale teď čekám až na HK bude skladem ten, co použil Dáva. Zalistuj ve vláknu kousek zpět a podívej se.

Malá oprava Vlkodlaka origo motor má průměr 24mm a opírá se o bočnice rámu vrtulníku.Pokud chceš použít inrunner může mít max. vnější průměr 24mm,protože má rotor schovaný uvnitř plechovky.Ale jesti chceš použít brushless outrunner motor,tak ten má vnější rotační plášť a jelikož by ti dřel o bočnice, tak musí být zákonitě menší čili max. 23mm.Většina vhodných inrunnerů má beztak menší průměr,takže to je v poho.Osobně s inrunnerem nemam žádnou zkušenost ,ale určo by to fungovalo taky :wink: .
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od vlkodlak »

Dáva píše:Malá oprava Vlkodlaka origo motor má průměr 24mm a opírá se...

No, jo te fakt. Zrovna mi zhasnul display na mém krejčovském metru s nálepkou ISO 9001....už zase létám....Z RCauto (musím je pochválit, co píšou skladem opravdu je), dorazil zadní motorek....
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od vlkodlak »

....létám, létám.....už mám z tech motorků asi fobiii...teprve teď, protože to hlídám jsem si všiml, že mám vlažný po letu i zadní motorek. Pánové, máte to také tak ? Že by moc tlačil pastorek na ozubené kolo asi ne, jsou tam na motorek předvrtané díry....Tak jsem si myslel, že pujdu do REXe až pro ukrácení zimních večerů při stavbě a začíná mne ten stejnosměrný pohon iritovat....
Dáva

#143 Příspěvek od Dáva »

vlkodlak píše:....Tak jsem si myslel, že pujdu do REXe až pro ukrácení zimních večerů při stavbě a začíná mne ten stejnosměrný pohon iritovat....

A už je to tady,jako bych ti to neříkal viď?A ty jsi psal něco o rexoně :lol: .Tak si připrav long money a hup do něj.Ale jinak asi dobrá volba slyšim na něj samou chválu..kdybych měl víc času se tomu naplno věnovat,asi bych do něj šel taky..
Dáva

#144 Příspěvek od Dáva »

corona píše:
Dáva píše:... by jsi ho měl ostříďákovat ...

Pokud se nepovede, mohl by nahradit origo motůrek s převodem třeba Xtreme bez převodu.
Na HB V2 mi původní s převodem odešel po několika provozních hodinách a náhrada od Xtreme mi již nalítala min. 40 hodin čistýho času.

Corono jsem nad tim ještě přemýšlel a ty jsi vlastně musel ten xtreme motor přepólovat aby se ti točil obráceně,protože je vrtulka přímo na něm a ne přes převod viď?Teda pokud honey bee2 má origo zadní dekoraci s převodem(což nevim).Ale u F45 by se to každopádně udělat muselo.

A ještě jeden poznatek:obecně platí,že červený kabel je plusový a černý mínusový(například od baterky či k ss motorům) a já jsem si všiml ,když jsem si prohlížel moje vyndané ss motory z F45 a free spirita,že jsou oba přepólované,čili že červený kabel plusový je naletovaný na pozici mínus motoru a mínusový kabel černý je naletovaný na pozici plus motoru.Předpokládám,že to je proto aby se motor točil obráceně(do leva)=rotor do prava.Jiné vysvětlení mě nenapadá...
Drondys

#145 Příspěvek od Drondys »

Dáva píše:...Předpokládám,že to je proto aby se motor točil obráceně(do leva)=rotor do prava.Jiné vysvětlení mě nenapadá...

Ano přepólováním se dosáhne opačného otáčení motoru.
corona

#146 Příspěvek od corona »

Dáva píše:... jsi vlastně musel ten xtreme motor přepólovat aby se ti točil obráceně,protože je vrtulka přímo na něm a ne přes převod viď?
...

Motor se dodává bez kablíku, takže jsem si to nejprve zkusil, kam točí a pak přiletoval.

A jinak viz výš, stejnosměr. motor s permanentními magnety se reverzuje otočením polarity na přívodech.
Dáva

#147 Příspěvek od Dáva »

Díky kolegové :wink: teď už v tom mam jasno.
Pomalu začínám shánět věci na AC upgrade ocasu,přece jen jsem se rozhodl jít tou složitější cestou.Je třeba to testnout,sice asi použiju trochu jiné komponenty a připojení ale +-to vobšmiknu podle zahraničního fora a už se na to těšim..
corona

#148 Příspěvek od corona »

Dáva píše:...Je třeba to testnout,sice asi použiju trochu jiné komponenty a připojení ale +-to vobšmiknu podle zahraničního fora a už se na to těšim..

Taky ještě existujou dřevěný listy na E HB V2.
Já je zkusil - vrtulník je takovej "přesnější".
Bohužel jsem poletoval za šera ve 21:40 a byla rána (naštěstí jen cca za 100,-).

Možná jdou i na ten F-45....
Dáva

#149 Příspěvek od Dáva »

corona píše:
Dáva píše:...Je třeba to testnout,sice asi použiju trochu jiné komponenty a připojení ale +-to vobšmiknu podle zahraničního fora a už se na to těšim..

Taky ještě existujou dřevěný listy na E HB V2.
Já je zkusil - vrtulník je takovej "přesnější".
Bohužel jsem poletoval za šera ve 21:40 a byla rána (naštěstí jen cca za 100,-).

Možná jdou i na ten F-45....

A lítáš 8 stupňový nebo 10 stupňový a nebo ty Airy?Tak dřevo se tutově chová jinak než plast to je jasný,chtělo by to zkusit.Co se mi už neseká ten flybar tak jsem s tim nespadnul(musim zaklepat)to je pak radost lítat,ale takhle za šera už to nepokoušim,přece jen už to je risk a zas tak zdatnej pilot nejsem.
corona

#150 Příspěvek od corona »

Dáva píše:A lítáš 8 stupňový nebo 10 stupňový a nebo ty Airy?Tak dřevo se tutově chová jinak než plast to je jasný,chtělo by to zkusit.Co se mi už neseká ten flybar tak jsem s tim nespadnul(musim zaklepat)to je pak radost lítat,ale takhle za šera už to nepokoušim,přece jen už to je risk a zas tak zdatnej pilot nejsem.
Tyhle 8°:
http://www.ebay.com/itm/Main-wooden-Bla ... 20b4e3cbbd

Airy na HB V2 nelze, mají náběh 0°, pro řízenej kolektiv:
http://www.helipal.com/airy-wooden-blad ... x-250.html
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“