GAMA 2100 - RTF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: GAMA 2100 - RTF

#196 Příspěvek od Dejfak »

To v Radianovy mám také
A proč bys ho nechtěl?
V čem je horší?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
sigi123

#197 Příspěvek od sigi123 »

Ctěl jsem větrně.Radian není jak se říká ani kočka,ani pes.Je to něco jako zvětšený easy glider.Umí plachtit/ne tak jako gama/,umí kolmo nahoru-není to ale hotliner,nic nevydrží.Umí i zaviset-vypadá to hrozně u takového modelu.Gama je vsé kategorii dá se říct čistý věton i když na dřevo nemá.A radian?Dost jsem si početl o mouchách které má,nespolehlivá ty kovová serva,prostě elektronika kterou by nikdo nechtěl jak se píše,a každý to taky rychle mění.U gamy taky nic moc,pro ty co už něco umí se opravdu vyplatí koupit kit a za polovic peněz to ostatní pořídit v lepší kvalitě třeba z HK.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od Dejfak »

No tak to je vidět že jsi o tom jen čet.
Prolétl jsem se s obojím a Radian vítězí
Elektronika co v něm je byla zatím nejspolehlivjejší co jsem měl v BNF letadlech.
Nic je to sekce Gama nebudu to tady dále pitvat to jsem nepatří
Zajímalo mě v čem je lepší...
Třeba jsem měl jen kliku na špatný kus, tedy kamarád....
Bohužel mě to éro nějak nenatchlo, třeba za to může vybaveni.
Možná vybavené vlastníma komponentama bude fungovat lépe.
Z tohoto důvodu jsem to srovnal s Radianem protože to bylo téměř za stejné peníze.
sigi123

#199 Příspěvek od sigi123 »

Já taky můžu napsat měl jsem easy glidera,šel nahoru kolmo jako raketa,uměl plachtit-ale do větroně daleko.Chtěl jsem k ostatním 5ti modelům relax termiku a to gama je.Je i hezká.Ale je fakt že se liší kus od kusu a podle toho lítá.Kamarádovi tak dobře jako mě taky nelítá,podle baterky musí dovažovat,atd.Má u gamy výškovku s negativním vzepětím-chyba z výroby nebo z krabice?A už má jiné letové vlastnosti.Já dávám různě velké baterky a opravdu nic nedovažuju,ve vzduchu nehoupe,proto jsem se divil ostatním co o tom pořád píšou.Asi jsem měl štestí na kvalitní kus.
Krtek019
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od Krtek019 »

Zdravím všechny tady. Pročítal jsem fóra ohledně alphy a gamy.
Lítám s Alphou skoro rok. Samozřejmě jsem ji při pár prvních letech roztřískal.
Naštěstí už to celkem zvládám a všechno řeší purex nebo vteřiňák.
Je tam dost křehký předek. Uvažuju nad koupí Gamy a nevím jestli jste to tady někde psali, ale zajímalo by mě jak je na tom gama co se týče pevnosti předku při tvrdším přistání oproti Alphje. Děkuju za odpověď.
Aurora 9, Alpha 1500, FunCub
sigi123

#201 Příspěvek od sigi123 »

Ještě jsem zapomněl napsat to nejdůležitější-Gama se nedá srovnávat s jinými modely typu sky climber,radian apod. z jednoho důvodu-tvarem,hloubkou i profilem křídla.Výrobce se pokusil udělat termický větrn z epp a celkem se mu to povedlo.Ale z toho důvodu lítá jinak než uvedené modely.Ale na krabici je napsáno že jde o větroně,proto kupující musí vědět že z ní neudělá akrobata ani hotlinera.Dopadne to špatně.A jinak díky vlepené plastové lyžině běžné nárazy snáší dobře-ale ne pády.Není to houbové epp.
Krtek019
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od Krtek019 »

Ještě jednou, chtěl bych pořídit Gamu a tyto serva: HS 65HB a HS 82MG
regulátor: FOXY R45SB
Nevím jak jsou na tom tyto serva s kvalitou. Dosud jsem lítal jenom s Alphou v RTF setu, ale ty plastový převody v servech toho moc nevydrží.
Můžu do gamy použít výše uvedený serva a regulátor, nebo je to vyhození peněz?
Díky Radek
petr64
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od petr64 »

Mám Alphu1500 (hodně ladění a pádů, má olaminovaný trup a dnes už je to hodná spolehlivá holka) i SkyClimbera (ten jezdí jak na kolejích - spokojenost, pouze jsem měnil regl) ... Gama 2100 na mě ale působí z pohledu "plnohodnotný větroň z epp" nejlépe (tvar, klapky, serva, motor). Radiana bych zařadil někam mezi Alphu a SkyClimbera (nějak mu nemůžu přijít na chuť - ty dlouhé konce zahnutých křídel mi nesedí) ... ale je to jen můj názor - nikomu ho nevnucuji.
sigi123

#204 Příspěvek od sigi123 »

Můžeš,otázka vyhozených peněz je na tobě,stejná nebo lepší kvalita se koupí za polovic.O HS se od loni píše docela hanlivě.Regl je stejně čína Mystery 45 za 400kč + nálepka pelikán za dalších 400kč.Mě serva s plastovejma převodama držej na nejstarším modelu už 4 roky,ale nedostávaj rány.Jinak se píše třeba o HXT s kovovejma převodama že jsou mnohem kvalitnější než hska.Já osobně používám obyčejné hxt a drží, i pelikánovské /nebo čí?/ ECO 8 a 16 za 170kč.Jsou to robustní serva a držáky.Ale nesmí se padat,a když tak výměna převodů je za dvacku.
sigi123

#205 Příspěvek od sigi123 »

Ono s těmi modely opravdu gamu nejde srovnat.Patří mezi termické větroně,ty ostatní popsané jsou prostě cvičné modely,ale taky lítaj dobře.Srovnávat profil křídla gamy s profilem školního modelu nejde.Prostě gama se povedla jak vzhledem,tak letovým projevem.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od Dejfak »

sigi123 píše:Prostě gama se povedla jak vzhledem,tak letovým projevem.

Tak u mě bohužel ne....
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od Tchor »

Gama se povedla letovejma vlastnostma - cim se ale (alespon ta moje) nepovedla byla pevnost vlepeni (spis nevlepeni) nosniku kridla.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#208 Příspěvek od rampa_mckvak »

Tak ta moje Gamča se povedla vzhledem, ale letovejma vlastnostma bych řekl ne. Viď sigi123 :mrgreen:
Viz prohnutá výškovka do negativu. Na letišti jsem zaslechl, že je třeba Gamu opravdu vyvážit. Váha neváha,a pak že prý bude lítat jak má. Takhle ji mám už přes 1300g a potřebuju dovážit 20-30g. Tak uvidím. Jinak časem zjišťuju, že na letových vlastnostech se podepisují i moje představy s lítáním s větroněm a nějak to nemůžu vypilovat a asi se vrátím k Fun jetu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co neubrzdíš neukecáš.
Míra 66

#209 Příspěvek od Míra 66 »

Ahoj,vyzkoušej tyto serva,jsou za rozumný peníz.Já je používám a zatím v pohodě.Ale pozor,je tam chyba,neváží 9g ale asi 12-14g.
http://www.rc-tuning.cz/product/mini-se ... 25-mg-125/
Krtek019
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Krtek019 »

Ahoj díky. Ta váha by asi nevadila. Stejně je to lehčí něž ty HS 82MG.
Pouvažuju nad tím.
Aurora 9, Alpha 1500, FunCub
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“