Diablo

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
vencavw

#16 Příspěvek od vencavw »

Ahoj tak jsem to seřídil, těžiště jsem dal už na nějakých 13cm od náběžné hrany, ale letadlo mi stále na zádech klesá. Osobně si myslím že je to ještě těžištěm janomže abych to nějak rozumě vyvážil musel bych tam dát hodně gramů olova na ocas a to zase nechci kvůli váze letadla. A jelikož baterii kvůli konstrukci modelu mužu posunot až hodně do zadu těžiště pak bude zhruba 1cm před středem křídla tak z toho mám trochu strach. Mám Blasta a Zooma tam mám těžiště v půlce křídla a lítá to dobře ale nvím jak je to u větších modelů. Jestli může být těžiště taky tak v zadu.
patty111

#17 Příspěvek od patty111 »

docela by me zajimalo, kdo ti rek a nebo poradil, aby si tlacil motor??
Byt tebou, tak nejdriv dam motor do rovneho stavu s vyosenim do strany podle potreby, ponevadz potlacenej motor se dela u letadel co maji uhel nabehu u akrobata je to nesmysl. Kdyz si vemes treba takovej nozovej let, kdy uz jenom klasicky oseni motoru je nezadouci, proto je optimalni neosit motor vubec nikam a uplne nejlepe s protibeznou 4 listou vrtuli :wink:
Pak res teprve teziste a rovnej let...kazdopadne baterky nacpi dozadu, kam to pujde, ale zase pozor, vsechno se odviji od konstrukce letadla, neznamena ze u kazdeho letadla pomuze teziste k tomu aby letelo absolutne rovne jak na zadech, tak na brise. Nakonec lehky ero na cumak, je nachylnejsi na padovku..atd
To se da resit az u doopravdoveho 3D (F3A) specialu :wink: ktery ma prakticky vsechno v 0. :wink: (napr. oblibeny Yak55) :D
Ne vzdy vsechny rady co se tu doctes pasujou na vsechny typy letadel...staci se podivat na konstrukci.
Ono neni letadlo, jako letadlo....
vencavw

#18 Příspěvek od vencavw »

Já jsem motor zvedal jen minimálně, podle návodu co mi zde někdo poslal jsem pustil letadlo kolmo dolů trimem seřídil aby letělo rovně a pak to trochu klesalo tak jsem motor zvedl na horu, ale i tak je skoro v ose modelu.
vencavw

#19 Příspěvek od vencavw »

Tak těžiště jsem posunul a letadlo už lítá tak jak si přeju. Jen doufám že bude taky lítat tak dlouho jak bych si přál. :D Všem díky za rady.
Tomasino

Re: Diablo

#20 Příspěvek od Tomasino »

Pardon za otvírání dávno uzavřeného tématu. Mám problém s klasickým, všem dobře známým, jevem, kdy do té doby krásně klouzající letadlo zamíří prudce vzhůru a pokud se motor ihned nevypne, tak následuje levotočivý pád čumákem do země.
V návodu nedoporučili motor nijak osit a těžiště mám zhruba v místě, kde ho počítají programy na výpočet těžiště.
Problém podle mě je, že by se měl motor vyosit doprava a dolů. Je to tak?
Už bych mu nerad působil další šrámy, přece jen ještě opravy nejsou tolik znát. Nepomohl by mi někdo zkušený z Prahy?
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“