Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Ja som pilota vynechal uplne. Nemam ho tam. Podla mna je to zbytocna "čačka", a mozem potvrdit ze beta lieta aj bez pilota
:D
Bartn píše:Pro Funfly.
Že by bez příčiny házela hřídel motoru nebo rotační plášť je dost nepravděpodobné. Spíš bych řekl, že příčinou vibrací může být použití kulatého pilníku na přizpůsobení vrtule.
nene vrtuli jsem nepilníkoval, jen prostor v horní části trupu pro vrtuli, teda pro vrtulku, tomuhle prdítku se vrtule říkat snad ani nedá.
Udělal jsem asi 1cmx1cm zářez, páč vrtule trochu pracuje podle otáček, aby byl prostor a nelítali mi z toho bílý cucky
Dneska jsem definitivně doladil vyvážení, ještě ale budu muset trošku kočknout kormidla. Když to namířím čumákem do země a nesahám na to, zapíchlo by se to. Čekal bych u školního modelu asi trošku větší úhel náběhu na křídle. Přidám větší výchylky nahoru na křidýlkách.
Jinak to lítá moc pěkně. Jsem spokojený. Dal jsem dnes dva hodinový lety, kdybych nemusel jednou čůrat a jednou nepřekonatelná chuť na cígo, vydrželo by to tam daleko dýl.
Půjdu to ráno hodit do lufftu, když ještě nebude vedro...
Pilota tam taky nemám, páč ten co ho k tomu dávaj je trapnej, není v měřítku a je to spíš kosmonaut
Fšechny páčky do zatáčky :o) www.j3d.cz
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
No když už tam pilot byl, jak jsem ho tam dal. Možná ho taky vyhodím. A nacpu místo něj něco užitečnějšího. Třeba kameru - časem.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Pilot tam jen prekazi, takhle mam upravenou kabinu pro kameru. Ted ji mam teda pod kridlem u trupu. Uz nekdo zkousel nocni let? Ja to mam uz nejaky ten patek v planu, ze s tim obletim nasi firmu ale zatim jsem nenasel odvahu 
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
No ja uz mam v Betě diody ale chybí mi odpory
(asi 4 měsíce už tam ty diody mám)
P.S. nevíte kde se dají někde v Kralovehradeckem kraji odpory koupit???
P.S. nevíte kde se dají někde v Kralovehradeckem kraji odpory koupit???
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Já kupoval tu http://www.gme.cz/kontakty/#prodejna-hradec-kralove, jen v pražské pobočce.
Nemate nekdo doma supleru? Potrebuju zmerit prumer dratu u nahonu kridylek.
Dekujuuu
Dekujuuu
Supleru mam ale ero mam doma a ja jsem v praci ale tusim ze to bude 2mm odhaduju
Oukej, díky za info. Předělám ty podělaný červíky za klasický vidličky, nebo to naměřím a naohejbám naostro. Furt se to povoluje a když to utáhnu moc, tak ztrhnu závit, Nějak jsem tomu nepřišel na chuť.
Je to 1.2mm.
Funfly píše:Oukej, díky za info. Předělám ty podělaný červíky za klasický vidličky, nebo to naměřím a naohejbám naostro. Furt se to povoluje a když to utáhnu moc, tak ztrhnu závit, Nějak jsem tomu nepřišel na chuť.
Ja mam original a nejlepsi to je zakapnout vterinakem a mas pokoj a nemusis nic predelavat. Uz to zazilo par karambolu a porad to drzi.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
@Funfly - ty dvě hodiny ve vzduchu ti docela závidím. Já Jsem se o tomhle víkendu nedostal nad 25 minut na jednu baterku. Termika určitě byla, nad danou loukou nabíraly výšku dva větroně, ale nějak mi to nešlo. Asi to chce více zkušeností.
Taky uvažuji o jiné vrtuli. S přiloženou vrtulí mi trvá i více než dvě minuty, než vystoupám dostatečně vysoko. Letadlo vystoupá o 5 metrů, pak se srovná, pak dalších 5 metrů. Čekal bych souvislý tah nahoru.
Ještě hloupý dotaz k té vrtuli: stačí koupit jinou a přehodit ji? T.j.: použít stejný unašeč?
Taky uvažuji o jiné vrtuli. S přiloženou vrtulí mi trvá i více než dvě minuty, než vystoupám dostatečně vysoko. Letadlo vystoupá o 5 metrů, pak se srovná, pak dalších 5 metrů. Čekal bych souvislý tah nahoru.
Ještě hloupý dotaz k té vrtuli: stačí koupit jinou a přehodit ji? T.j.: použít stejný unašeč?
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Koupil jsem za cca 40,-Kč podle doporučení vrtulku APC 6x4E, v pytlíku je k tomu přihozenej vylisovanej bazmek a v tom jsou dva kroužky jako vložky. Jeden z nich jako na potvoru pasuje do vrtule, čímž zmenšíš průměr tý díry a to celý pasuje do standardního unašeče vrtule. (Nejdřív si ten kroužek vyzkoušej na unašeči, abys tam nedal ten menší, asi by už nešel vyndat). Při utahování to chce strčit do kuželu třeba malej imbus a potom chytit tu druhou hliníkovou část plochejma kleštěma a dotáhnout na fest. Dělal jsem to napoprvé bez kleští a na plnej knedlík se to asi protáčelo, páč to dělalo takový kvílivý zvuky. Dotáhl jsem to kleštěma a fíííí nádhera.
Vrtule je o trochu větší tak to chce sezhora trošku vypilovat trup. Dělal jsem to kulatým pilníkem... taková jemná rašple. Nasaď vrtuli, udělej si fixou značky a hen hééén piluj. Vrtule při různých režimech pracuje v podélné ose, tak vypiluj kousek víc. Udělal jsem asi 5mm na každou stranu vrtule a je to v pohodě.
K tomu stoupání... zkus malinko potlačit a nestoupat moc prudce. Tvůj případ je, že ero letí nahoru, ztratí rychlost, srovná se do horizontu, pak se zase rozjede, začne stoupat dokud neztratí rychlost a furt dokola.
Nebo zkus o pár mm posunout těžiště dopředu
Vrtule je o trochu větší tak to chce sezhora trošku vypilovat trup. Dělal jsem to kulatým pilníkem... taková jemná rašple. Nasaď vrtuli, udělej si fixou značky a hen hééén piluj. Vrtule při různých režimech pracuje v podélné ose, tak vypiluj kousek víc. Udělal jsem asi 5mm na každou stranu vrtule a je to v pohodě.
K tomu stoupání... zkus malinko potlačit a nestoupat moc prudce. Tvůj případ je, že ero letí nahoru, ztratí rychlost, srovná se do horizontu, pak se zase rozjede, začne stoupat dokud neztratí rychlost a furt dokola.
Nebo zkus o pár mm posunout těžiště dopředu
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Díky, chtěl jsem sice zkusit 5,5x4.5, ale asi půjdu rovnou do 6x4. Tu vypilovanou oblast jsi nějak zpevňoval?
S tím stoupáním máš určitě pravdu. Holt se budu se muset naučit stoupat v kruhu. Zatím mi to moc nejde.Neudržím náklon a pak to jde spíše dolů než nahoru
Občas se uchyluji ke lsti - udělám půllooping, nahoře letadlo otočím a následuje další looping a to tak dlouho, až jsem dost vysoko 
S tím posunem těžiště, zdá se mi, že když jej posunu dopředu, tak jde Beta při plachtění až moc rychle dolů. Musím to potlačovat výškovkou. Možná to bude chtít trochu vytrimovat výškovku nahoru.
S tím stoupáním máš určitě pravdu. Holt se budu se muset naučit stoupat v kruhu. Zatím mi to moc nejde.Neudržím náklon a pak to jde spíše dolů než nahoru
S tím posunem těžiště, zdá se mi, že když jej posunu dopředu, tak jde Beta při plachtění až moc rychle dolů. Musím to potlačovat výškovkou. Možná to bude chtít trochu vytrimovat výškovku nahoru.
Graupner MX-12
Graupner MX-12